ایمپلنت دیجیتال:

کاشت دندان بهترین درمان برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته است. اگرچه این روش از نظر مالی کمی بیشتر از پلیت قابل برداشت یا پل دندان , نتیجه قابل اعتمادی به بیماران ارائه می‌دهد و به عنوان یک روش نیمه دائمی با سابقه ثابت شده ۳۰ ساله در نظر گرفته می‌شود، اگرچه ممکن است نیاز به تعویض تاج داشته باشد.

در دندانپزشکی دیجیتال، ما به این افتخار می‌کنیم که ایمپلنت‌های دیجیتالی با راهنمای جراحی طراحی شده سفارشی ارائه می‌دهیم، به طوری که به آن ایمپلنت هوشمند دیجیتالی گفته می‌شود. راهنمای جراحی با ترکیب داده‌های اسکن CT و قالب گرفته شده از دهان شما ساخته می‌شود تا ایمپلنت دندانی در موقعیت بسیار دقیقی قرار گیرد. در اکثر موارد، نیازی به برش، بخیه و جراحی در کمتر از ۳۰ دقیقه انجام می‌شود.

این فرآیند شامل مراحل زیر است:

مشاوره :

این یک مرحله بسیار مهم است. ما نیاز به بررسی دقیق نه تنها دندان‌ها، لثه و استخوان شما داریم، بلکه تاریخچه پزشکی کامل از جمله جراحی‌های گذشته، داروهایی که مصرف می‌کنید نیز مهم است.
گرفتن اثر و اسکن :

قالب دندان‌های بالا و پایین گرفته می‌شود و بیمار برای اسکن CT به کلینیک رادیولوژی مجاور ارجاع داده می‌شود.
با استفاده از مدل ۳D، متخصص جراحی احتمالی را تجزیه و تحلیل می‌کند و هر کدام را در یک سری جراحی‌های مدل برای تعیین بهترین رویکرد جراحی برای شما آزمایش می‌کند.
پس از دریافت راهنمای ایمپلنت، مشاورین  ما در کلینیک دکتر سعیدیان با شما تماس خواهد گرفت تا تاریخ جراحی ایمپلنت را با شما هماهنگ کنیم!

 

مزایایی ایمپلنت دیجیتال:

مزایای ایمپلنت دیجیتال شامل موارد زیر است:

۱. دقت بالا در جایگذاری: با استفاده از راهنمای جراحی طراحی شده بر اساس داده‌های دیجیتال و CT اسکن، ایمپلنت‌ها در موقعیت بسیار دقیق و ایده‌آل قرار می‌گیرند که این امر به بهبود نتایج بلندمدت کمک می‌کند.

۲. کاهش زمان جراحی: به دلیل برنامه‌ریزی دقیق قبل از جراحی، زمان لازم برای انجام عمل کاشت کاهش می‌یابد، که این امر باعث کاهش زمان بهبودی بیمار نیز می‌شود.

۳. افزایش راحتی بیمار: در بسیاری از موارد، نیازی به برش یا بخیه نیست، که این امر باعث کاهش درد و ناراحتی بعد از جراحی می‌شود.

۴. کاهش خطر عفونت: با کاهش نیاز به برش و بخیه، خطر ابتلا به عفونت‌های بعد از جراحی نیز کاهش می‌یابد.

۵. بهبود ظاهری: ایمپلنت‌های دقیقاً طراحی شده به صورت دیجیتالی می‌توانند به طور موثری با بافت‌های دهانی موجود هماهنگ شوند و ظاهری طبیعی‌تر ایجاد کنند.

۶. پیش‌بینی‌پذیری نتایج: با استفاده از مدل‌سازی و برنامه‌ریزی دیجیتالی، دندانپزشک می‌تواند نتایج جراحی را با دقت بیشتری پیش‌بینی کند و بیمار از قبل از عمل، نتیجه نهایی را مشاهده کند.

۷. سازگاری با بافت‌های دهانی: ایمپلنت‌های طراحی شده دیجیتالی می‌توانند به گونه‌ای ساخته شوند که با بافت‌های نرم و سخت دهان بیمار به بهترین شکل سازگار باشند، افزایش دوام و کاهش احتمال شکست را به همراه دارد.

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت دندان ( dental implant ) یک درمان برای پر کردن جای خالی دندان های از دست رفته با بیش از 97% موفقیت است که یک پایه فلزی به شکل پیچ جایگزین ریشه دندان از دست رفته شده و به استخوان فک جوش می خورد و شامل سه جزء فیکسچر، اباتمنت و روکش می باشد.

از ایمپلنت دندانی برای جایگزینی یک دندان تا تمام دهان استفاده می شود و این روش از تحلیل استخوان و لثه جلوگیری می کند. همچنین این درمان دارای بالاترین طول عمر ، استحکام و بیشترین شباهت به دندان طبیعی می باشد. برای بررسی دقیق تر ایمپلنت دندان با ما همراه باشید.

آیا ایمپلنت خوب است؟

ایمپلنت دندان برای افرادی که به سلامت عمومی و دهان و دندان خود اهمیت می دهند گزینه خوبی است. البته برای انجام ایمپلنت، استخوان فک باید شرایط مناسبی داشته باشد. زیرا ایمپلنت های دندانی با بافت های لثه و استخوان زیرین دهان ارتباط نزدیکی دارند. بنابراین این روش برای افرادی با بافت لثه سالم و عاری از بیماری پریودنتال بهترین روش می باشد.

اجزای ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان معمولا در سه بخش طراحی می شود. این سه بخش شامل پیچ ایمپلنت، اباتمنت و پروتز (ترمیم  دندان) می شود. اباتمنت به پیچ ایمپلنت وصل می شود و پروتز می تواند شامل تاج یا بریج باشد.

در میان اجزای ایمپلنت دندان، پیچ ایمپلنت از طریق عمل جراحی کوتاه و با عمل کامپیوتری در استخوان فک قرار می گیرد. این بخش، ظاهری شبیه ریشه دندان طبیعی دارد و در قطر های مختلفی در دسترس است. اباتمند ها جهت پشتیبانی از پروتز مورد استفاده قرار می گیرند و تفاوت عمده ای با آن دارند، چرا که ایمپلنت دندان مصنوعی ضمائم به خصوصی را در سطح فیتینگ دارد. این اجزا به اباتمنت وصل می شوند و بعد از آن پروتز بر روی میله سوار می شود.

انواع ایمپلنت

در بازار امروزه انواع مارک‌های مختلف ایمپلنت به چشم می‌خورد، تفاوت عمده این ایمپلنت‌ها مربوط به درصد مختصری در آلیاژ و خصوصیات سطحی آنهاست، و آنقدر تفاوت چشمگیری ندارند. و آن چیزی که یک ایمپلنت خوب را از یک ایمپلنت نامناسب جدا می‌کند، بیشتر، تکنیک جراح و تکنیک کار پروتزی هست تا جنس ماده. شرکت‌های معتبر و کشورهای صنعتی ایمپلنت‌هایی که دارای نام و آوازه بیشتری هستند را تولید می‌کنند. به طور معمول ایمپلنت‌های کره‌ای، ایمپلنتهای اقتصادی در سراسر دنیا هستند اما کشورهای صنعتی مثل آلمان، آمریکا و سوئیس هم در این زمینه سرآمد بوده و ایمپلنت‌های بسیار خوبی تولید می‌کنند.
بهترین تکنولوژی ساخت ایمپلنت در دنیا در حال حاضر متعلق به سوئیس است و بهترین ایمپلنت‌های دنیا را این کشور می‌سازد، از برندهای خیلی معروف کشور سوئیس می‌شود از اشترومن، SPI و SIC نام برد.


همان طور که در قسمت قبلی اشاره کردیم، مرغوب بودن یک ایمپلنت خیلی به این بستگی دارد که تکنیک کار به چه شکل است، و بهترین حالت این است که جراحی ایمپلنت یعنی قراردهی پایه را متخصص جراحی فک و صورت یا متخصص جراحی لثه انجام دهد و قسمت روکش یا پروتزی را متخصص پروتز انجام دهد.
در کلینیک آریل قسمت جراحی توسط متخصصان جراحی فک و صورت و همچنین جراح لثه، و قسمت پروتز توسط متخصص پروتز و فوق تخصص پروتز ایمپلنت انجام می‌شود و این باعث می‌شود که کیفیت تضمین شده باشد.
گاها پیش می‌آید که وقتی برای درمان ایمپلنت فردی مراجعه می‌کند، چیزهایی مثل پیوند استخوان، پودر استخوان، سینوس لیفت و موارد دیگری توصیه می‌شود که دلیل آن‌را در اینجا توضیح می‌دهیم. هنگامی که یک دندان کشیده می‌شود به مرور استخوان و لثه آن ناحیه تحلیل می‌رود و نشست می‌کند، یعنی هم ارتفاع و هم عرض ناحیه کم می‌شود.
در صورتی که از زمان کشیدن دندان تا زمان جایگزینی با ایمپلنت زمان زیادی بگذرد، این تحلیل لثه و استخوان باعث می‌شود که امکان کاشت ایمپلنت خوب و با قطر مناسبی در آن ناحیه فراهم نشود، پزشک تصمیم می‌گیرد که این ارتفاع و عرض استخوان را زیاد کند، که این کار یا هم‌زمان با ایمپلنت کردن انجام می‌شود و یا در یک مرحله مجزا قبل از ایمپلنت گذاری انجام می‌شود.
در صورتی که یک تحلیل کم تا متوسط پس از کشیدن دندان وجود داشته باشد، عموما جایگذاری ایمپلنت همزمان با پیوند استخوان (از جنس پودر استخوان) امکان پذیر است. اما هنگامی که زمان زیادی گذشته باشد به طور معمول ابتدا یک پیوند استخوان انجام می‌شود و بعد از یک مدت زمان چهار تا شش ماهه ایمپلنت گذاری انجام می‌شود.
در فک بالا یک فضا یا حفره خالی به نام سینوس وجود دارد که بعد از کشیدن دندان، این سینوس به سمت پایین (لثه ها) بزرگ می‌شود و طی یک جراحی به نام سینوس لیفت، این فضای خالی دوباره به سمت بالا رانده شده و آن ارتفاع لازم برای ایمپلنت فراهم می‌شود که این کار هم باز بسته به مقدار استخوان موجود، می‌تواند همزمان با ایمپلنت گذاری و یا با تاخیر انجام شود، تعیین کننده این موضوع، مقدار استخوان موجود است که اگر خیلی کم باشد ترجیح بر این است که ابتدا سینوس لیفت انجام شود و بعد از حدود شش ماه ایمپلنت گذاری انجام گردد، و اگر مثلا یک تحلیل متوسط رخ داده، همزمان با سینوس لیفت، گذاشتن ایمپلنت انجام شود.

مزایا و معایب ایمپلنت

اگر ایمپلنت دندان را به عنوان یک راه حل ثابت (و نه متحرک) جهت جایگزین کردن دندان های از دست رفته در نظر بگیریم، مزایا و معایبی را در بر می گیرد.

از مزایای ایمپلنت دندان می توان به دوام آن تا آخر عمر، در صورت مراقبت مناسب اشاره کرد. برخلاف پروتز های  مصنوعی که بعد از مدت زمان مشخصی نیازمند تعویض هستند. مزیت دیگر ایمپلنت دندان محافظت از دندان های باقی مانده شما در برابر آسیب یا فشار است. دلیل آن هم ذوب شدن ایمپلنت دندان در استخوان فک می باشد. مزیت دیگر این روش مراقبت آسان از آن است. مراقبت های معمولی که برای دندان ها انجام می شود مانند مسواک زدن، نخ دندان و مراجعه منظم به دندانپزشک، برای ایمپلنت نیز مورد قبول است. نکته دیگر این است که ایمپلنت دندان مانند دندان‌های واقعی به نظر می‌رسند و عمل می‌کنند، بدون صدای کلیک یا مشکل صحبت کردن و جویدن که ممکن است با دندان مصنوعی ایجاد شود.

 بعد از ایمپلنت چه بخوریم ؟

جراحی ایمپلنت دندان، جراحی بزرگی محسوب می شود. بنابراین باید اقدامات مناسبی پس از آن صورت گیرد تا سریع تر بهبودی حاصل شود. یکی از مهم ترین این اقدامات آگاهی از خوردن چیز هایی است که مضر نبوده و حتی برای این عمل مناسب تر هستند. مسلما توانایی جویدن مواد غذایی پس از این عمل تحت تاثیر قرار می گیرد. سعی کنید 10 تا 14 روز پس از ایمپلنت غذا های نرم مصرف کنید. در دو روز ابتدایی بعد از ایمپلنت سعی کنید غذا های مایع مانند سوپ های نرم، آبگوشت، نوشیدنی های پروتئینی، اسموتی میوه ها و آب میوه  تناول کنید. پس از آن بهتر است غلات پخته شده مانند بلغور جو دو سر، زغال اخته له شده، پنیر و خامه، کره و دارچین را غذای خود بگنجانید.

درد ایمپلنت دندان

در طی جراحی ایمپلنت دندان به دلیل داروی بی حسی دردی را حس نخواهید کرد. درد و ناراحتی پس از عمل نیز بسیار کم است و به راحتی توسط مسکن های استاندارد برطرف می شود.

 آیا ایمپلنت دندان درد دارد ؟

ایمپلنت دندان نیاز به عمل جراحی دارد که طی آن یک یا چند دندان در فک کاشته می شود. جراحی ایمپلنت دندان مانند سایر انواع جراحی دهان، تحت بی حسی موضعی توسط متخصصین دندانپزشکی و جراحی دهان و دندان که دارای مهارت و تجربه بالایی هستند انجام می شود. داروی بیهوشی به دقت تجویز و در طول عمل نظارت می شود تا اطمینان حاصل شود که 100٪ ایمن و 100٪ موثر است. این بدان معنی است که این روش کاملاً بدون درد است. ممکن است فشاری را احساس کنید اما در حین عمل دردی را حس نمی کنید.

ایمپلنت دندان سخته

انجام ایمپلنت دندان یک عمل جراحی نسبتا بزرگ است اما این روش به دقت مدیریت می‌شود تا در طول آن دردی احساس نکنید و با پیروی از دستورالعمل‌های پس از مراقبت، می‌توان هر گونه درد و ناراحتی موقتی را تا زمانی که روند بهبودی در حال انجام است به حداقل رساند.

آیا پیوند استخوان برای ایمپلنت درد دارد ؟

کسانی که در روند ایمپلنت دندان، تحت پیوند استخوان قرار می‌گیرند، پس از عمل، کمی ناراحتی و یا درد را تجربه خواهند کرد که قابل انتظار است. مصرف مسکن ها به خصوص در سه چهار روز اول، می تواند به کاهش هر گونه ناراحتی یا درد کمک کند. کسانی که حساسیت بیشتری دارند، می توانند گزینه های مدیریت درد را با دندانپزشک خود در میان بگذارند.

 بعد از ایمپلنت چند روز درد داریم ؟

در اکثر موارد روند بهبودی ایمپلنت دندان تا ده روز طول می کشد. در چند روز اول انتظار می رود با مقداری خونریزی خفیف همراه باشد و تورم تا حدود پنج روز همراه بیمار خواهد بود.

برای کاهش درد ایمپلنت چه باید کرد ؟

جهت کاهش درد ایمپلنت دندان بهتر است برخی موارد را رعایت نمایید.مصرف پاراستامول یا ایبوپروفن به کنترل درد کمک می کند. راه دیگر استفاده از کیسه یخ یا کمپرس سرد برای کاهش التهاب و تورم است. یکی دیگر از موارد برای کاهش درد پس از ایمپلنت شستن منظم دهان با آب نمک می باشد. خودداری کردن از خوردن غذا ها و نوشیدنی های گرم و سفت یکی دیگر از راه های کاهش درد است. بهتر است تا 10 روز از انجام ورزش های شدید نیز خودداری کنید.

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *