باندینگ دندان چیست و چه کاربردی دارد

تا به حال فکر کرده‌اید که چقدر خوب، اگر روشی دندانپزشکی جود داشت که با کمک آن بتوانید نقایص دندانی مثل لب پریدگی دندان، فاصله بین دندان، بد شکلی ظاهری دندان و… را رفع کنید؟

کم‌تر کسی است که به داشتن دندان‌های زیبا اهمیت ندهد، چرا که زیبایی دندان‌ها تاثیر بسزایی بر زیبایی لبخند و صورت ما دارند. باندینگ دندان احتمالا همان چیزی باشد که انتظارش را دارید. یک روش دندانپزشکی زیبایی که می‌تواند ظاهر دندان‌هایتان را زیباتر و کمک کند وقتی لبخند می‌زنید، از زیبایی لبخندتان لذت ببرید.

اگر کنجکاو شده‌اید که بدانید باندینگ دندان چیست و چه کاربردی دارد؟ حتما در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا همه‌چیز در خصوص ترمیم دندان های پوسیده یا زیبایی دندان بدانید همراه ما باشید.

باندینگ دندان چیست؟

باندینگ دندان یکی از روش‌های زیبایی دندانپزشکی است که در آن طی فرایندی، ماده رزینی همرنگ دندان را روی سطح دندان قرار می‌دهند. بعد از این کار، با یک اشعه مخصوص، مواد روی دندان سفت می‌شود. این روش می‌تواند مشکل‌گشای بسیاری از ناهنجاری‌های دندانی باشد. مثلا اگر دندان ترک خورده و شکسته‌ای داشته باشید یا از ظاهر دندان‌های تغییر رنگ داده‌تان راضی نباشید، باندینگ دندان به دادتان می‌رسد و مشکل را حل می‌کند.

برای مشاوره و رزرو وقت تماس بگیرید

درصورت تماس اعلام کنید که از طرف سایت تماس گرفته اید!

رزرو وقت دکتر سعیدیان

در چه مواقعی از باندینگ دندان استفاده می‌شود؟

باندینگ دندان کاربردهای مختلفی دارد. چه به منظور حفظ زیبایی دندان چه استحکام آن. در هر دو حالت می‌توان تحت نظر دندانپزشک متخصص، از این روش استفاده کرد. در ادامه به موارد استفاده باندینگ دندان می‌پردازیم:

1.ترمیم دندان‌های ترک خورده و شکسته

 گاهی بر اثر آسیب مینای دندان یا ضربه و برخورد جسمی سخت، دندان دچار ترک یا شکستگی می‌شود. ترک‌ها می‌توانند محل مناسبی برای تجمع پلاک دندان و پوسیدگی باشند. همچنین شکستگی دندان را بسیار آسیب پذیر کرده و مشکلات زیادی بوجود خواهد آورد، در این مواقع باندینگ دندان می‌تواند کمک کند در کوتاه‌ترین زمان مشکل برطرف شود.

2.پر کردن فاصله بین دندان

گاهی بزرگ بودن فک نسبت به سایز دندان‌ها، کشیدن یک دندان یا تحلیل آن‌ها باعث ایجاد فاصله بین دندان‌ها می‌شود. فاصله بین دندان یکی از عوامل ایجاد پوسیدگی، کلافگی و ناهنجاری ظاهری دندان است. در این موقعیت می‌توان با پرکردن فاصله بین دندان با کمک باندینگ، مشکل را تاحد زیادی برطرف کرد.

3.بلندتر کردن دندان‌ها

اغلب دندان‌ها وقتی بلندتر هستند ظاهر زیباتری دارند، همچنین گاها با ساییدگی سطح دندان، ظاهر دندان‌ها کوتاه‌تر از حالت اولیه آن شده. در این شرایط باندینگ می‌تواند به بیشتر نشان دادن ارتفاع دندان کمک کند.

4.بهبود ظاهر دندان‌هایی که بدشکلی یا بدرنگی دارند

یکی دیگر از کاربردهای زیبایی باندینگ، کمک به تغییر شکل دندان‌های ناهماهنگ و بدرنگی ظاهری دندان‌ها است. این روش در عین سادگی می‌تواند در زمان کوتاه، مشکل بیمار را حل کند.

5.حفاظت از ریشه دندان

گاهی تحلیل لثه بیمار، باعث شده ریشه بیشتر در معرض دید و آسیب باشد. در حقیقت ریشه حمایت خود را ازدست داده و مستعد آسیب دیدگی است. در این موقعیت باندینگ دندان می‌تواند از ریشه محافظت کند.

6.برطرف کردن نازیبایی که بر اثر پر کردن آمالگام ایجاد شده

مواد آمالگام، موادی است که برای پرکردن دندان استفاده می‌شود. این مواد ترکیبی از فلز جیوه و پودر آمالگام است. پودر آمالگام نیز دارای ترکیبانی مشخص از نقره، نیکل و روی است. پر کردن دندان با این مواد، به دلیل این که نقره‌ای رنگ است، ظاهر نامناسبی برای دندان‌ها ایجاد می‌کند. باندینگ دندان می‌تواند با ایجاد پوششی به رنگ دندان، این نازیبایی را جبران کند.

مزایای باندینگ دندان چیست؟

مزایای باندینگ دندان چیست؟

  • این روش در مدت زمان نسبتا کوتاه و در یک بار ویزیت انجام می‌شود.
  • باندینگ دندان درد نداشته و بدون ایجاد ناراحتی برای بیمار انجام می‌شود.
  • باندینگ نسبت به سایر روش‌های زیبایی مثل کامپوزیت، لمینت و… هزینه کم‌تری دارد.
  • باندینگ مراقبت ویژه و سختی ندارد.
  • این روش بین 3 تا 10 سال ماندگاری دارد .

معایب باندینگ چیست؟

  • تغییر رنگ به مرور زمان نسبت به روش‌هایی مثل لمینت و کامپوزیت بیشتر است .
  • طول عمر باندینگ نسبت به روش‌های مشابه کم‌تر است و نیاز به مراقبت بیشتری دارد.
  • آسیب‌ پذیری باندینگ نسبت به سرامیک و روکش‌های دندانی بیشتر است به همین دلیل باید حین جویدن مواد خوراکی سخت بیشتر مراقبت کنید.

انواع باندینگ دندان

 بهتر است بدانید که باندینگ به دو روش اصلی انجام می‌شود. در اینجا با هر کدام از تکنیک های       باندینگ آشنا خواهید شد.

1. باندینگ مستقیم

در روش باندینگ مستقیم دندان، رزین کامپوزیت به طور مستقیم روی دندان قرار می‌گیرد و روی دندان هم شکل داده می‌شود. پروسه انجام این تکنیک کوتاه است. باندینگ مستقیم دندان در یک جلسه مطب انجام میشود.

2. باندینگ غیرمستقیم

در روش باندینگ غیرمستقیم دندان، رزین قبل از این که به صورت مستقیم روی دندان قرار بگیرد، ساخته می‌شود. ابتدا یک جلسه، دندانپزشک از دندان‌ها قالب‌گیری می‌کند. سپس در جلسه بعدی، نصب باندینگ از پیش ساخته شده، روی دندان انجام می‌شود.

مراحل انجام باندینگ

باندینگ طی 4 مرحله انجام می‌شود که در ادامه به آن می‌پردازیم:

  1. انتخاب رنگ: در مرحله اول باید رنگ رزین کامپوزیت انتخاب شود. اغلب رنگی انتخاب می‌شود که با رنگ دندان‌های اصلی مطابقت داشته باشد.
  2. آماده سازی دندان: در مرحله دوم، دندان برای چسباندن مواد رزینی آماده می‌شود. برای این مرحله ابتدا باید سطح دندان خشن و کمی تراشیده شود. بعد از تراشیدن، این سطح مناسب چسبندگی کامپوزیت یا باندینگ می‌شود.
  3. گذاشتن باندینگ روی دندان: اگر از روش باندینگ مستقیم استفاده کنید، در این مرحله مواد رزینی باندینگ روی دندان گذاشته می‌شود. اگر روش باندینگتان غیر مستقیم باشد نیز، مرحله سوم مرحله نهایی بوده و کار با چسباندن مواد روی دندان به پایان می‌رسد.
  4. محکم کردن مواد رزینی روی دندان: در مرحله آخر باندینگ مستقیم، باید مواد رزینی با نور UV روی دندان فیکس شود. بعد استفاده از UV و محکم کردن مواد روی دندان، باندینگ صیقل داده می‌شود تا برای استفاده مناسب باشد.
مراقبت‌های بعد از باندینگ

مراقبت‌های بعد از باندینگ

اگر نسبت به مراقبت‌های بعد از باندینگ دندان غافل باشید، ممکن است خیلی زود تمام هزینه‌ای که برای باندینگ کرده‌اید هدر برود. برای ماندگاری بالای باندینگ، باید از مراقبت‌ها به خوبی آگاه باشید. در ادامه مهم‌ترین نکات مراقبتی که باید بعد از انجام دنتال باندینگ رعایت کنید را به شما خواهیم گفت:

  • مراقبت مهم اولیه 24 ساعت بعد از انجام باندینگ است. طی این 24 ساعت مواد ممکن است هنوز به خوبی جا نیوفتاده باشد. از خوردن و جویدن مواد غذایی سفت و سخت و رنگی بپرهیزید.
  • دندان ابزاری برای باز کردن بطری، جویدن ناخن، شکستن آجیل و… نیست. زمانی‌که باندینگ می‌کنید، دندان‌های شما بیشتر در معرض خطر است. پس هرگز این کارها را انجام ندهید.
  • برای ماندگاری و عدم آسیب به دندان‌های اصلی، باید بعد از باندینگ بهداشت را در بالاترین سطح رعایت کنید. به طور منظم مسواک بزنید و نخ دندان بکشید. همچنین با مشورت دندانپزشک، یک شوینده فلورایدی مناسب خریداری و برای شستشو دهان از آن استفاده کنید.
  • بهتر است هر سه الی شش ماه برای معاینات دندانپزشکی مراجعه کنید تا در صورت بروز هر مشکلی، خیلی زود پیشگیری‌های لازم انجام شود.
  • برای ماندگاری رنگ باندینگ، مصرف نوشیدنی‌های رنگی مثل نوشابه، قهوه و چای را تا حد ممکن محدود کنید. همچنین استفاده از نی برای نوشیدن، می‌تواند تا حد زیادی از رنگ گرفتن دندان‌های شما جلوگیری کند.
  • علاوه بر نوشیدنی‌ها، خوراکی‌هایی مثل پفک، تمشک، آلبالو، لبو و… که رنگدانه‌های بسیار قوی دارند، باید به صورت محدود مصرف و بلافاصله بعد از خوردن، دندان‌ها شسته شود تا اثر این رنگدانه‌ها روی دندانتان باقی نماند.
طول عمر باندینگ چقدر است؟

طول عمر باندینگ چقدر است؟

طول عمل دنتال باندینگ به رعایت یا عدم رعایت مراقبت‌هایی که پیش‌تر ذکر شد بستگی دارد. به طور کل، می‌توان برای باندینگ بسته به جنس مواد و مراقبت، عمری بین 3 تا 10 سال درنظر داشت. اما با مراقبت‌های بیشتر، عمر بیشتری نیز برای دندان‌ها محتمل است. این نکته را فراموش نکنید که باید عادات بهداشت دهان و دندان را بعد از دنتال باندینگ، بیش از قبل تقویت کنید.

همچنین سایت familydentistry  درباره طول عمر باندینگ دندان اینگونه بیان میکند:

It generally lasts between 5 to 10 years with appropriate care and maintenance. Nevertheless, the longevity of your bonded tooth isn’t fixed. A variety of factors can influence the duration of dental bonding, including the tooth’s position, bite force, oral hygiene, and lifestyle choices.

معمولا بین 5 تا 10 سال با مراقبت و نگهداری مناسب دوام می آورد. با این وجود، طول عمر دندان باند شده شما ثابت نیست. عوامل مختلفی می توانند بر طول مدت باندینگ دندان تاثیر بگذارند، از جمله موقعیت دندان، نیروی بایت، بهداشت دهان و دندان و انتخاب سبک زندگی.

آیا باندینگ می‌تواند جایگزین ارتودنسی شود؟

ارتودنسی درمانی است که در آن برهم ریختگی‌های دندان اصلاح می‌شود. باندینگ نمی‌تواند جایگزینی برای ارتودنسی در افرادی که ناهنجاری دندانی زیادی دارند شود. اما زمانی که برای حل مشکلی مثل فاصله بین دندان‌ها یا کجی خفیف نیاز به ارتودنسی داشته باشید، دنتال باندینگ می‌تواند جایگزین مناسبتری نسبت به ارتودنسی باشد.

برای مشاوره و رزرو وقت تماس بگیرید

درصورت تماس اعلام کنید که از طرف سایت تماس گرفته اید!

رزرو وقت دکتر سعیدیان

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *