عصب کشی در کلینیک دندناپزشکی دکتر سعیدیان

عصب کشی یکی از خدمات دندانپزشکی است که قسمت مرکزی و نرم دندان در آن برداشته می‌شود. عصب کشی راهی برای نجات دادن دندان از پوسیدگی یا عفونت بیش از حد است که در این صورت سلامت باقی مانده دندان حفظ خواهد شد.

به عصب کی دندان، درمان کانال ریشه هم گفته می‌شود که پالپ‌ها (قسمت نرم دندان) متشکل از عصب، رگ خونی و بافت همبند هدف گرفته می‌شود.

زمانی که بافت عصبی (پالپ) آسیب ببیند تجزیه خواهد شد و باکتری‌ها در پالپ شروع به تکثیر شدن خواهند کرد. تکثیر باکتری‌ها منجر به عفونت یا آبسه دندان خواهد شد و حتی ممکن است ورم آن به نواحی صورت، گردن و سر نیز گسترش یابد که بسیار خطرناک است. تحلیل استخوان در اطراف نوک ریشه مشکل دیگری است که احتمال وقوع آن کم نخواهد بود.

علت‌ها و نشانه‌های نیاز به عصب کشی دندان چیست؟

عصب کشی باعث می‌شود شکل عفونی پالپ از ریشه دندان جدا شده و درد شدید دندان‌ از بین رود. هنگامی که ناحیه پالپ از عفونت خالی می‌شود دندان پوسیده شده خالی خواهد شد که نیاز به پر کردن با مواد مخصوص دارد.

بیشتر بدانید : دندانپزشکی دیجیتال

 به طور کلی نشانه‌های نیاز به عصب کشی عبارتند از:

• حساس شدن به سردی و گرمی حتی پس از از بین رفتن محرک
• احساس درد شدید هنگام جویدن و نوشیدن
• ورم لثه مجاور دندان پوسیده و آسیب دیده
• تغییر رنگ در دندان و تیره شدن آن
• بروز آبسه‌های مداوم و مقاوم

نشانه‌های نیاز به عصب کشی همیشه همراه با علائم نیستند به همین دلیل تشخیص و لزوم انجام آن باید به دندانپزشک سپرده شود. علت تاکید بر انجام به موقع عصب کشی جلوگیری از شدت پیدا کردن عفونت دندان پوسیده شده بوده که احتمال سرایت آن به سایر بخش‌ها کاهش می‌یابد.

فرایند عصب کشی دندانی و مراقبت‌های بعد از آن :

فرایند عصب کشی دندانی و مراقبت‌های بعد از آن

عصب کشی فرایندی است که انجام آن نیاز به حوصله و زمان دارد. زمان درمان ریشه وابسته به تعداد کانال‌ها است که هرچقدر تعداد ریشه و کانال‌ها بیشتر باشد، مدت زمان عصب کشی طولانی‌تر خواهد شد اما به طور حدودی بین 30 تا 90 دقیقه زمان لازم است. مراحل عصب کشی دندان عفونی شامل ترتیب‌هایی است که در ادامه شرح داده شده‌اند:

بی حسی موضعی
عصب کشی با اعمال بی حسی موضعی انجام می‌شود در نتیجه دردی حین پروسه احساس نخواهد شد. بی حسی به نزدیک‌ترین قسمت لثه دندان پوسیده ترزیق خواهد شد که مدت زمان اثر آن بین 10 تا 15 دقیقه است. اگر شدت عفونت خیلی زیاد باشد ممکن است دندانپزشک از 10 تا 15 روز قبل درمان، آنتی بیوتیک تجویز کند.

برداشتن پالپ دندان
سوراخی روی عاج دندان یا پشت آن ایجاد می‌شود تا بتوان به ناحیه پالپ دندان دسترسی یافت. سپس با استفاده از ابزارهای مخصوص پالپ مرده و عصب‌های عفونی برداشته می‌شوند تا دندان پوسیده دیگر هیچ دردی احساس نکند.

ضد عفونی کردن دندان
پس از برداشت پالپ حفره‌ ایجاد می‌شود که نیاز به ضد عفونی شدن با آنتی بیوتیک دارد تا عفونت به طور کامل برطرف شده و از بروز مجدد آن پیشگیری شود.

جایگذاری ابزار مخصوص
پس از اتمام ضد عفونی کردن می‌بایست ابزار مخصوص و انعطاف پذیر درون کانال دندان قرار گرفته تا فرم مورد نظر برای پر کردن دندان و سیلر گذاری مشخص شود. در این مرحله پاکسازی انجام خواهد شد تا هیچ آثاری از عفونت باقی نماند.

پر کردن دندان
در مرحله یکی به آخر عصب کشی حفره‌های دندان با مواد مخصوص پر خواهند شد تا از عفونت مجدد دندان جلوگیری شده و از تماس بزاق دهان با کانال ریشه جلوگیری شود.

قرار دادن روکش دندان
برای حفظ استحکام دندان روی آن روکش قرار داده می‌شود تا به دلیل نداشتن پالپ آسیب بیشتری به آن وارد نشود.

بیشتر بدانید : خدمات اندو تخصصی

عوارض و راهکارهای پیشگیری از عصب کشی دندان :

درد در دهان و دندان کلافه کننده است به همین دلیل فرد هنگام نوشیدن و جویدن احساس کلافگی خواهد داشت و ممکن است دندان شکسته یا لق شود. عصب کشی دندان راهی برای خارج کردن پالپ‌های آسیب دیده و رگ‌های خونی است که باید با دقت و در اسرع وقت انجام شود.

شناخت عوارض و راهکارهای پیشگیری از عصب کشی دندان کمک می‌کند تا فرد با جدیت بیشتری به مراقبت از دندان‌ها پرداخته و تا حد امکان از آسیب به آن‌ها دوری کند.

 معایب و عوارض عصب کشی عبارتند از:

معایب و عوارض عصب کشی عبارتند از

• عدم امکان حذف کامل ریشه عفونی شده:

با وجود اینکه در عصب کشی پالپ‌های آسیب دیده و عفونت‌ها خارج می‌شوند اما هیچ تضمینی نیست که کل بافت مرده عصب عفونی شده از دندان خارج شود.

• احتمال رشد و گسترش عفونت:

احتمال اینکه بخشی از عفونت در درون دندان باقی بماند وجود دارد که پس از فرایند عصب کشی مجدد عفونت‌ها رشد کرده و گسترش می‌یابند بنابراین ممکن است نیاز باشد فرایند درمانی تکرار شود.

• گرفتگی سینوس‌ها:

گرفتگی سینوس‌ها یا احتقان سینوس‌ها از عوارض احتمالی عصب کشی است. سینوس و کانال ریشه‌ها در نزدیکی یکدیگر قرار دارند که ممکن است حین عصب کشی بخشی از مایع دهان به داخل غشای بینی وارد شده و منجر به احتقان سینوس‌ها گردد.

بیشتر بدانید : ایمپلنت دندان

• ترک خوردن دندان:

دندانی که عصب کشی شده است همچون قبل بافت زنده و طبیعی ندارد بنابراین مقاومت لازم را نداشته و ممکن است به دلایل مختلف ترک بخورند.

• حساسیت:

برخی از افراد پس از عصب کشی به سردی و گرمی مواد غذایی واکنش نشان می‌دهند که ناشی از حساس شدن دندان و لثه‌ها است. حساسیت‌های به وجود آمده پس از مدتی برطرف خواهند شد.

• التهاب:

ملتهب شدن اطراف دندان عصب کشی شده و بافت لثه از عوارض دیگر عصب کشی است که با استفاده از ضد عفونی کننده‌ها و داروهای ضد التهاب کنترل می‌شوند.

با مراجعه به دندانپزشکی مجرب می‌توان از عوارض عصب کشی در امان ماند. با این حال توصیه می‌شود راهکارهای پیشگیری از عصب کشی دندان جدی گرفته شود، از جمله:

• مسواک زدن حداقل یک بار در روز و به مدت 5 تا 6 دقیقه با مسواک مناسب
• کشیدن نخ دندان
• استفاده از دهانشویه
• ترمیم به موقع دندان‌های آسیب دیده
• استفاده از محافظ دندان حین ورزش، بازی، دندان قروچه و …
• پرهیز از خوردن غذاها و خوراکی‌های سفت
• دوری از خوردن غذاها و نوشیدنی‌های اسیدی، قندی و دارای مواد نگهدارنده
• مراجعه به موقع به دندانپزشک برای چکاپ
• خودداری از نوشیدن ماده داغ یا سرد
• نوشیدن آب در طول روز
• عدم استفاده از خمیردندان حاوی بی‌کربنات
• عدم استعمال دخانیات
• درمان استرس و سایر بیماری‌های روانی

عصب کشی

نتیجه گیری :

کلینک آریل، بهترین دندانپزشکی دیجیتال واقع در نیاوران بوده که عصب کشی را در محیطی آرام و استریل شده انجام می‌دهد. علاوه بر عصب کشی می‌توان از سایر خدمات دندان بهره‌مند شد که دندانپزشکان مجرب مجموعه از دستگاه‌های پیشرفته و مرغوب‌ترین مواد استفاده می‌کنند. داشتن دندانی سالم و لبخندی زیبا حق شماست که آریل آن را تحقق می‌بخشد.

بیشتر بدانید : کامپوزیت دندان

کلینیک دندانپزشکی دیجیتال اریل: لبخندی زیبا در کمترین زمان

کلینیک دندانپزشکی دیجیتال اریل با 10 سال تجربه در زمینه پیشگیری و درمان بیماری های دهان و دندان و 5 سال سابقه تخصصی در دندانپزشکی دیجیتال، به عنوان یکی از بهترین و معتبرترین مراکز درمانی در این زمینه شناخته شده است.با استفاده از تجهیزات پیشرفته و به روز، توسط تیم متخصصان مجرب، کلیه خدمات دندانپزشکی عمومی و تخصصی از جمله ایمپلنت دیجیتال ، کامپوزیت ،اندو تخصصی، لمینت و درمان های زیبایی دندان را به شما ارائه می دهیم.
هدف ما: درمان شما با بالاترین کیفیت، مناسب ترین هزینه، سریعترین زمان و بهترین خدمات است.

جهت دریافت مشاوره رایگان و اطلاع از هزینه با شماره های درج شده در سایت کلینیک آریل دنتال (دکتر وحید سعیدیان) تماس بگیرید.

آدرس :
• آدرس: نیاوران، خیابان باهنر، بعد از سه راه یاسر، پلاک 284، طبقه همکف، ساختمان فروردین، واحد 3

شماره تماس :
021-2277007 | 021-22707090 –  09373037090

• اینستاگرام: ariel.dentistry

ایمیل :
infodrsaeedian@gmail.com

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *