به عنوان یکی از مهمترین موضوعاتی که باید در روتین روزانه به آن توجه کنید، مراقبت از دهان و دندان است. سلامت دندانها به خوبی میتوانند بر روی سلامت کلی بدن انسان اثرگذار باشند. رسیدگی به دندان و پیشگیری از پوسیدگی آنها، اقدام مهمی است که انجام آن به شما کمک میکند تا مراقبت های جدی در پیش بگیرید.
فیشورسیلانت تراپی یکی از بهترین کارهایی است که میتوانید در صورت نیاز انجام دهید تا دندانها را از پوسیدگی نجات دهید. فیشورسیلانت تراپی توسط پزشک متخصص انجام میشود و نواحی فرو رفته سطح دندان را پر میکند تا بتوانید با خیال آسوده از دندانهایی سالم و مستحکم لذت ببرید.
پس همراه ما بمانید تا اطلاعاتی از فیشورسیلانت تراپی بررسی کنیم.
دسترسی سریع
فیشورسیلانت تراپی چیست؟
فیشورسیلانت تراپی یک روش پیشگیری از پوسیدگی دندان است که بر روی دندانهای آسیاب بزرگ یا همان مولر انجام میشود. در این روش، لایهای از مواد ترمیمی همرنگ با دندان و محافظ آن، به عنوان فیشورسیلانت، بر روی سطح دندان قرار میگیرد. فیشورها شیارها و فرورفتگیهایی هستند که روی سطح دندانها قرار دارند و بیشترین نواحی مستعد برای پوسیدگی هستند.
این شیارها اکثرا در دندانهای خلفی و بخشهایی هستند که به سختی تمیز میشوند. به همین دلیل ریسک تجمع مواد غذایی در آن ها بیشتر است. همین موضوع موجب میشود تا دندانها دچار پوسیدگی شوند و در زمان مسواک زدن، این بخش ها به خوبی تمیز نگردد. با کمک فیشورسیلانت، سطح جونده دندان های کرسی پوشیده میشود تا عمق این شیارها کمتر شده و ریسک بروز پوسیدگی در آنها کاهش یابد. به این ترتیب میتوانید با خیال آسوده برای فیشور سیلانت برنامه ریزی کنید.
درصورت تماس اعلام کنید که از طرف سایت تماس گرفته اید!
بیشتر بخوانید: اس اس کرون چیست و چه کاربردی دارد؟
چه زمانی نیاز به فیشورسیلانت تراپی دارید؟
زمانی که از عملکرد مثبت فیشور سیلانت آگاه شده باشید، قطعا تمایل دارید که در خصوص زمان انجام آن بدانید که آیا کاندید خوبی برای انجام این کار هستید یا خیر! نیاز به فیشورسیلانت تراپی بیشتر در افرادی احساس میشود که دارای دندانهای شکننده و فرورفته هستند.
افرادی که دندانهای کرسی با شیارهای عمیق دارند، به شدت در معرض چنین مشکلی قرار دارند و کاندید مناسبی برای فیشور سیلانت تراپی هستند. استفاده از این روش معمولا در سنین نوجوانی توصیه میشود. در برخی موارد برای کودکان نیز میتوان از فیشور سیلانت استفاده کرد. چرا که دندان های شیری دقیقا مثل دندان های دائمی در معرض آسیب هستند و باید مراقبت دقیقی از آنها انجام شود.
افرادی که دارای دیوارههای دندانی ناهموار و شیارهای عمیق بین دندانهایشان هستند، استفاده از فیشور سیلانت گزینه مطلوبی است. به این ترتیب میتوانید از هرگونه مشکل پیشگیری کنید و بدون دردسر و نگرانی، برای این کار اقدام کنید.
فیشورسیلانت تراپی چگونه از پوسیدگی جلوگیری میکند؟
همانطور که میدانید، فیشورسیلانت تراپی از پوسیدگی جلوگیری میکند. این تکنیک با ایجاد پوشش و لایه محافظ در نواحی شیار دار، میتواند به خوبی مانع از بروز پوسیدگی در این ناحیه شود. ایجاد لایه نازک در این ناحیه، میتواند از پوسیدگی مراقبت کرده و بهترین شرایط را ایجاد کند. این لایه فیشورسیلانت کمک میکند تا سطح دندانها صاف و صیقلی شود و شیارها و فرورفتگیهای آنها پوشیده شوند.
هرچند وجود مقدار مشخصی شیار برای جویدن مورد نیاز است، اما به هر حال کاهش عمق این شیارها میتواند از بروز پوسیدگی در دندان مراقبت کند. پس فیشور سیلانت تراپی با پوشاندن این شیارها و فرورفتگیها، مانع از جمع شدن باقیمانده مواد غذایی و جرم در این نواحی میشود. این اقدام باعث میشود که بخشهای آسیبپذیر دندان در امان بمانند. فیشورسیلانت تراپی میتواند به تمیزی و بهداشت دهان کمک کند، زیرا این لایه مانع از جذب رنگد شده و دندانها را از تغییر رنگ حفظ میکند.
مزایای فیشورسیلانت تراپی
همیشه آگاهی از مزایا به ذهن انسان کمک میکند تا بتوانید هوشمندانه انتخاب کنید. فیشورسیلانت تراپی، به عنوان یک روش پیشگیری از پوسیدگی دندان، دارای مزایای متعددی است که در این بخش به آن اشاره میکنیم.
- کاهش احتمال پوسیدگی دندان: با پوشاندن شیارها و فرورفتگیهای سطح دندان، این روش باعث میشود که مواد غذایی و جرم به راحتی در این نواحی جمع نشوند. به این ترتیب شاهد کاهش احتمال پوسیدگی دندان خواهید بود.
- حفاظت از دندانهای طبیعی: با ایجاد یک لایه حفاظتی بر روی سطح دندانها، این روش به حفظ سلامت و استحکام دندانهای طبیعی کمک میکند.
- سهولت در تمیزی دندان: فیشور سیلانت تراپی باعث میشود که شیار سطح دندانها کاهش پیدا کند و تمیزی دندانها به خوبی انجام شود.
- پیشگیری از نیاز به درمانهای پیشرفته: با اعمال این روش، احتمال ایجاد پوسیدگی عمیق کاهش مییابد و نیاز به درمان های جدی تر مثل عصب کشی و… کاهش مییابد.
- سرعت و سهولت در اجرا: فیشورسیلانت تراپی به سرعت و راحتی قابل اجرا است و نیاز به مداخلههای پیچیده و زمانبر ندارد. به همین دلیل میتوانید از آنها استفاده کرده و بهترین نتیجه را مشاهده کنید.
معایب فیشورسیلانت تراپی
هرچند فیشورسیلانت تراپی برای پیشگیری از پوسیدگی دندانها موثر است، اما ممکن است معایبی داشته باشد. آگاهی از این معایب کمک میکند تا بتوانید دست به انتخاب هوشمندانهای بزنید. در بعضی موارد ممکن است نیاز به تجدید این درمان داشته باشید، چرا که : لایه فیشورسیلانت ممکن است با گذر زمان دچار فرسودگی و شکستگی شود.
برخی افراد ممکن است به مواد استفاده شده در فیشورسیلانت حساسیت نشان دهند و عوارضی مانند التهاب لثه یا حساسیت دندانها تجربه کنند. درد این حساسیت موقتی است و پس از مدتی بهبود مییابد. در برخی موارد، ممکن است فیشورسیلانت باعث تغییر رنگ دندان شود یا برخی از مشکلات ظاهری دیگر را ایجاد کند.
فیشور سیلانت تراپی معمولاً بر روی دندانهای خلفی انجام میشوند و تنها در این دندان ها توانایی اعمال مراقبت دارند. از سوی دیگر، هزینه فیشورسیلانت تراپی برای برخی افراد زیاد است؛ هرچند نسبت به درمان های جدیتر دندان پزشکی چندان قابل ملاحظه نخواهد بود.
مراحل انجام فیشور سیلانت چگونه است؟
انجام فیشورسیلانت تراپی معمولاً توسط یک دندانپزشک انجام میشود. آگاهی از مراحل انجام این درمان کنترلی، به شما کمک می کند تا بدون استرس و نگرانی برای آن اقدام کنید.
- تمیز کردن دندان: در مرحله ابتدایی، دندان کاملاً تمیز میشود و از هر نوع رسوبات و آلایندههای دیگر پاک می گردد. به این ترتیب سطح مناسبی برای اقدامات بعدی ایجاد می گردد.
- خشک کردن دندان: پس از تمیزکاری، پزشک متخصص با استفاده از ابزارهای مخصوص دندان پزشکی، دسطح دندان را خشک میکند تا آماده مرحله بعدی گردد.
- احیا کردن دندان: یک ماده اسیدی بر روی سطح دندان ریخته میشود تا سطح دندان کاملا پاک شده و آماده انجام فیشور سیلانت تراپی شود.
- پوشاندن با فیشورسیلانت: ماده فیشورسیلانت به صورت مایع یا ژل روی سطح دندان قرار میگیرد و محل شیارهای عمقی به طور کامل پر میشود.
- تثبیت: در این مرحله دندان پزشک با استفاده از دستگاه کیور، ماده سطح دندان را خشک میکند تا به صورت ثابت در سطح آن قرار گیرد. پس از اعمال نور، ماده فیشورسیلانت به صورت دائمی به دندان متصل میشود و لایهای مقاوم و محافظتی بر روی دندان ایجاد میشود.
- بررسی نهایی: پس از انجام فیشورسیلانت، دندانپزشک ممکن است سطح دندان را برای مراقبتهای بعدی بررسی کند تا در صورت نیاز به اقدامات بعدی، آن را انجام دهد.
بیشتر بخوانید: پالپکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟
ماندگاری فیشور سیلانت تراپی
ماندگاری فیشورسیلانت تراپی معمولاً بستگی به عوامل مختلفی دارد. معمولا ماندگاری این روش درمانی وابسته به پارامترهایی مثل مراقبت های مختلف، سبک زندگی، میزان فشار به دندانها، نوع تغذیه و پارامترهای اینچنینی دارد. گاهی نیز کیفیت ماده ای که برای فیشور سیلانت تراپی استفاده میشود، تعیین کننده مدت ماندگاری آن در سطح دندان است. به این ترتیب میتوانید آگاهانه دست به انتخاب بزنید و ضمن مراقبت از دندانها، سلامت فیزیکی آن را مدنظر داشته باشید.
درصورت تماس اعلام کنید که از طرف سایت تماس گرفته اید!
بدون نظر