در این مطلب می خواهیم اطلاعاتی را راجع به پر کردن دندان در بارداری و عصب کشی دندان در بارداری در اختیارتان قرار بدهیم. در دوره بارداری، خانمها تغییرات زیادی را تجربه میکنند و چالشهای متعددی دارند. یکی از این چالشها، آسیبهای دندانی است.
شکستگیها، پوسیدگیهای سطحی یا شدید که نیاز به عصب کشی در آنها وجود دارد، همیشه ذهن خانمهای باردار را نگران میکند. اگر شما نیز علاقه دارید در خصوص پر کردن دندان در بارداری و عصب کشی دندان در بارداری بیشتر بدانید، بهتر است خیالتان را راحت کنیم که همه چیز به محدودی تصور رایج در جامعه نیست.
درمانهای دندانی در برخی شرایط میتوانند با در نظر گرفتن شرایط خاص در دوران بارداری انجام شوند و هیچ نیازی به نگرانی و استرس بابت آن وجود ندارد. به همین دلیل میتوانید با آسودگی خیال، تا پایان این مقاله همراه ما بمانید تا اطلاعاتی جامع و به روز در خصوص پر کردن دندان در بارداری و عصب کشی دندان در بارداری ترمیم دندان در بارداری ارائه کنیم.
درصورت تماس اعلام کنید که از طرف سایت تماس گرفته اید!
بیشتر بخوانید: تفاوت پالپوتومی و پالپکتومی چیست؟
دسترسی سریع
عوارض پرکردن دندان در زمان بارداری
به عنوان یکی از تغییرات بدنی در دوره بارداری، میتوان به فزایش ترشح هورمونها اشاره کرد. این تغییرات میتوانند به مشکلاتی مانند بیشتر شدن خطر بیماریهای لثه، تحریک ورم لثه، آسیب دیدگی دندان، یا افزایش احتمال تولید پلاک دندانی اشاره کرد.
به دلیل نیاز جنین به رشد، بدن از مغز استخوان مادر تغذیه جنین را انجام میدهد. همین موضوع موجب میشود تا نیاز مادر به تامین تغذیه و مواد مغذی بدن بیشتر شود. به همین دلیل کاستیها موجب میشود تا مادر در معرض آسیب دندان قرار گیرد. اما لازم است ابتدا تصورات از عوارض پر کردن دندان در زمان بارداری را بدانید.
پر کردن دندان در زمان بارداری، اگر توسط افراد متخصص انجام شود و تمام مراقبت های این دوران اولویت قرار داده شود، معمولاً ایمن خواهد بود. اما در شرایطی که مراقبت در زمان تصویر برداری انجام نشود، ریسک بروز آسیب به جنین وجود دارد.
گاهی نیز به دلیل حساسیت به داروی بی حسی و عدم درمیان گذاشتن آن با دندان پزشک، شاهد افزایش فشار خون و تپش قلب در افراد هستیم که ریسک آسیب را اندکی افزایش میدهد. گاهی پر کردن دندان در بارداری، ریسک بروز حساسیت بیشتر را همراه دارد. در این دوره به دلیل محدودیت مصرف آنتی بیوتیک و داروهای مسکن، تحمل درد برای مادر دشوار است. تجربه ایجاد عفونت پس از پر کردن دندان در زمان بارداری، باز هم به دلیل محدودیت آنتی بیوتیک میتواند دردسر ساز باشد.
آیا پر کردن دندان در بارداری مجاز است؟
پر کردن دندان در دوران بارداری اگر ضروری باشد، مجاز است. شما میتوانید برای کاهش آسیب به جنین و ریسکهای ناشی از تصویر برداری با اشعه X، پزشک متخصص را مطلع کنید و در زمان تصویر برداری نیز، متخصصین رادیولوژی را از شرایط بارداری آگاه کنید. به این ترتیب میتوانید بدون دردسر و نگرانی مراحل پر کردن دندان را دنبال کنید. معمولا درمانهای دندانی با کمک پزشک متخصص، به خوبی انجام میشود تا بدون تجربه دندان درد، التهاب و … تجربه مطلوبی کسب کنید.
تاثیر بارداری بر روی دندان چیست؟
بارداری میتواند تأثیرات مختلفی بر روی دندانها داشته باشد.آگاهی از این تاثیرات به شما کمک میکند تا بتوانید بدون دردسر و نگرانیهای جانبی، از بروز آن در دوران بارداری پیشگیری کنید. تغییرات در سطح هورمونها میتواند عملکرد بدن را تحت تاثیر قرار دهد و همین موضوع ریسک بروز پوسیدگی را افزایش میدهد. برخی زنان در دوران بارداری ممکن است از تحریک ورم لثه را تجربه کنند و درد، تورم یا خونریزی نگرانی های آنها را چند برابر کند.
در برخی از خانمهای باردار، حساسیت دندان ها چند برابر میشود. این مشکل معمولا به دلیل تغییرات هورمونی و تغییر در ترشح بزاق دهان است. آسیب پذیری بدن مادر ریسک بروز مشکلاتی مثل آفت دهانی را افزایش میدهد. کاهش منابع بدن در شرایط رشد جنین، میتواند سرعت پوسیدگی دندانها را افزایش داده و ریسک شکستگی دندان یا آسیب های جانبی را افزایش دهد.
بهترین موقع برای پر کردن دندان در بارداری چیست؟
با توجه به تمام توضیحاتی که داده شد، اگر در طول زمان بارداری هرگونه علائمی از آسیب به دهان و دندان را تجربه کردید، نیازی نیست تا متولد شدن کودک صبر کنید؛ چرا که این کار موجب افزایش آسیب به دندانها میشود. به همین دلیل باید برای انجام این کار خصوصا در سه ماهه دوم بارداری اقدام کنید.
این دوران بهترین زمانی است که شما میتوانید با کمترین ریسک اسیب به جنین، درمان را دنبال کنید. هرچند استفاده از اشعه ایکس و تصویر برداری تحت هر شرایطی ممنوع است، اما زمانی که درد و ریسک آسیب وجود داشته باشد، باید حتما با استفاده از لباس های مخصوص و محافظتی، این کار را دنبال کنید تا سلامت مادر به خوبی تامین شود.
اما با توجه به شرایط خاص هر فرد در دوران بارداری و شدت آسیب به دندان ها، باید حتما نظر پزشک متخصصتان را در این زمینه جویا شوید تا روشی را انتخاب کنید که بدون هرگونه آسیب امکان بهبودی را فراهم کنند.
عوارض عدم عصب کشی دندان در بارداری چیست؟
عوارض عدم انجام عصب کشی دندان در دوران بارداری میتواند بر روی مادر و جنین بسیار جدی باشد. معمولا بر روی مادر اثرات ناخوش آیند درد و کلافگی آن کاملا مشهود است. درد و ناراحتی با محدودیت مصرف مسکن، از جمله مشکلاتی است که میتواند روحیه آسیب پذیر مادر در دوران بارداری را تحریک کند.
مشکلاتی مقل عفونت لثه و ریسه دندان، تورم و… میتواند بر سلامت مادر اثر نامطلوبی داشته باشد و درمان را زمان بر کند. عدم انجام عصب کشی دندان در دوران بارداری میتواند آسیبهایی برای جنین ایجاد کند. بیماریهای مادر میتواند اثرات ناخوش آیندی بر رشد طبیعی جنین داشته باشد و مقدمه بروز بیماری را فراهم کند.
با این حال، در صورتی که پزشک شما صلاح بداند، درمان دندان در دوران بارداری انجام میشود. در صورت عدم صلاحدید پزشک باید از درمان های کنترلی و مراقبتی استفاده کنید تا کمترین آسیب را تجربه کنید و درمان را موکول به زمان پس از زایمان کنید.
چگونه ریسک نیاز به درمان دندان در بارداری را کاهش دهید؟
همان طور که از ابتدا گفتیم، عصب کشی دندان در زمان بارداری مزایا و معایب خاصی دارد که براساس صلاحدید پزشک دنبال میشود. معمولا برای کاهش ریسک نیاز به درمان دندان در دوران بارداری، میتوانید اقداماتی را دنبال کنید. به این ترتیب در این بخش جزییاتی از اقدامات موثر در کاهش این ریسک را بررسی میکنیم.
- مراقبت دندانی دقیق: رعایت مراقبت از دهان و دندان شامل مسواک زدن مرتب، عدم مصرف مواد غذایی آسیب زا و استفاده از نخ دندان و دهانشویه همگی میتوانند ریسک نیاز به درمان های دندانی در دوره بارداری را کاهش دهند.
- مصرف غذاهای سالم: یکی از اقدامات موثر برای شما، مصرف غذاهای سالم است. اگر در انتخاب مواد غذایی کمتر قندی و پر پروتئین، مصرف میوهها و سبزیجات و کاهش مصرف مواد شیرین موفق عمل کنید، شانس زیادی دارید تا نیاز به عصب کشی را کاهش دهید.
- چکاپ دورهای: مراجعه به دندانپزشک به صورت دورهای خصوصا پیش از اقدام برای بارداری، به شما کمک میکند تا بتوانید با کمترین ریسک برای این کار اقدام کنید.
- مصرف کلسیم: مصرف کافی کلسیم در طول دوران بارداری میتواند به تقویت استخوانها و دندانها کمک کند و ریسک بروز مشکلات دندانی را کاهش دهد. این کار باید با صلاحدید پزشک متخصص شما انجام شود.
بیشتر بخوانید: 5 عامل موثر، در طول عمر دندان عصب کشی شده
آیا عکسبرداری از دندان در دوران بارداری ممنوع است؟
درست است که تابش اشعه ایکس در دوران بارداری باید به حداقل ممکن محدود شود، اما در برخی موارد ضروری است و باید انجام شود. در چنین شرایطی توصیه میشود تا خانم باردار پرسنل مرکز تصویربرداری را در جریان قرار دهد. با استفاده از تکنیکهای محافظتی مانند لباس محافظ و کاهش دز اشعه به حداقل، تصویربرداری از دندان توسط رادیولوژیست انجام میشود. به این ترتیب میتوانید با کمترین ریسک اسیب به جنین، برای درمان دندان و پر کردن آن اقدام کنید. به این ترتیب نگرانی بابت آسیب های احتمالی و بعدی نخواهد بود.
درصورت تماس اعلام کنید که از طرف سایت تماس گرفته اید!
بدون نظر