همانطور که میدانید، حفظ سلامت دندانها موضوع بسیار مهمی است. شما باید برای داشتن دندانهای سالم و مستحکم، هوشمندانه گام بردارید و ضمن رسیدگی به دندانها، شرایط خوبی را برای مراقبت از آنها در پیش بگیرید. فلوراید یک عنصر شیمیایی است که در طبیعت به صورت یون فلورید (F-) وجود دارد و برای حفظ سلامت دندانها و جلوگیری از پوسیدگی آنها استفاده میشود.
فلوراید به عنوان یکی از روشهای پیشگیری از پوسیدگی دندانها مورد توجه قرار میگیرد. فلوراید تراپی به بهترین شکل ممکن میتواند دندانها را مستحکم نگهدارد. فلوراید تراپی شامل استفاده از محصولات حاوی فلوراید مانند خمیر دندان، ژل، خوراکیها و دهانشویههای فلورید است. این محصولات با افزایش مقدار فلوراید در دندانها، باعث تقویت مینای دندان، کاهش حساسیت دندان، و کاهش خطر پوسیدگی و جرمگیری دندان میشوند.
فلوراید تراپی باید مطابق با اصول مشخصی دنبال شود تا بهترین نتیجه را داشته باشد. بر همین اساس در این مقاله هر چیزی که باید از فلوراید تراپی و اصول آن بدانید را بررسی میکنیم.
درصورت تماس اعلام کنید که از طرف سایت تماس گرفته اید!
بیشتر بخوانید: بهترین خمیردندان ها از نظر دندانپزشکان کدام است؟
دسترسی سریع
تاثیر فلوراید بر سلامت دندان چیست؟
فلوراید تراپی معمولا به عنوان یک روش پیشگیری از پوسیدگی دندان در افرادی که در معرض خطر پوسیدگی هستند، مانند کودکان و نوجوانان، استفاده میشود. این تکنیک حتی برای افراد دارای انواع خاص بیماریهای دهان و دندان نیز مورد استفاده قرار میگیرد. تاثیر فلوراید تراپی در بهبود شرایط دندان ها تاحدی است که بسیاری از افراد کاندید استفاده از آن هستند. در این مقاله قصد داریم جزییاتی در خصوص تاثیر فلوراید تراپی ارائه کنیم.
- تقویت مینای دندان: یکی از تاثیرات فوقالعادهای که با فلوراید تراپی تجربه میکنید، تقویم مینای دندان است. فلوراید باعث تقویت و ترمیم مینای دندان میشود و در افرادی که دچار حساسیت دندان شدهاند به شدت مفید است.
- کاهش حساسیت دندان: همان طور که پیشتر اشاره شد، با تقویت مینای دندان پس از مصرف فلوراید، میتوانید احساسات ناخوش آیند و درد ناشی از سرما و گرما یا شیرینی و ترشی را فراموش کنید.
- جلوگیری از پوسیدگی: فلوراید با ساختن یک لایه مقاوم بر روی سطح دندانها، از تماس با باکتریهای آسیب زا جلوگیری میکند و مانع از پوسیدگی دندانها میشود.
- ترمیم پوسیدگی: در مراحل اولیه پوسیدگی، فلوراید میتواند فرایند پوسیدگی را متوقف کرده و باعث ترمیم آسیبهای ایجاد شده در مینای دندان شود. همین موضوع به شدت در کاهش هزینههای دندان پزشکی مفید است.
- کاهش نیاز به ترمیمات دندانی: مصرف منظم فلوراید میتواند با بهبود وضعیت دندانها، نیاز به ترمیم دندانها را کاهش دهد.
مزایای فلوراید تراپی
فلوراید تراپی یکی از روشهای مؤثر برای پیشگیری از پوسیدگی دندان و حفظ سلامت آنها است. مزایای این درمان عبارتند از تقویت مینای دندان و کاهش ریسک پوسیدگی! زمانی که فلوراید تراپی به خوبی انجام میشود، ریسک نفوذ اسیدهای تولیدی توسط باکتری ها کاهش پیدا میکند و شانس زیادی دارید تا بتوانید دندانهای سالم را نگهداری کنید. یک مزیت مهم دیگر در این روش، پیشگیری از آسیب به دندانها و شکستگیهای دندانی است.
معمولا زمانی که فلوراید تراپی به خوبی انجام شده باشد، احتمال شکستن دندانها به دلیل کاهش کیفیت آن کمتر است. با کمک این روش میتوانید شاهد کاهش حساسیت دندانها باشید. به این ترتیب با سرد و گرم شدن شاهد درد دندان نخواهید بود. در برخی مواقع پزشک متخصص برای ترمیم آسیب های دندانی سطحی، از فلوراید تراپی استفاده میکند.
معایب فلوراید تراپی
فلوراید تراپی برای حفظ سلامت دندان و جلوگیری از پوسیدگی اثربخش است، اما لازم است تا در کنار مزایای این روش، معایب آن را بدانید. بر همین دلیل در ادامه به بررسی معایب فلوراید تراپی میپردازیم تا نگاهی هوشمندانه داشته باشید.
- افزایش مقاومت باکتری های دهان و دندان: حتما میدانید که آنتی بیوتیک بر روی باکتریها چه تاثیری دارد! این شرایط در خصوص فلوراید نیز تکرار میشود و با استفاده مداوم از فلوراید، ریسک افزایش مقاومت به باکتری ها وجود دارد. همین موضوع موجب میشود که دندان ها در معرض آسیب جدی قرار گیرند.
- سمی بودن فلوراید: هرچند استفاده از فلوراید به شدت اهمیت دارد، اما بهتر است به این موضوع توجه داشته باشید که این ماده تنها در میزان مشخص امکان استفاده دارد! استفاده بیش از اندازه موجب میشود تا دچار آسیب ناشی از فلوراید شوید که به آن سمی بودن فلوراید گفته میشود. این سمی بودن عوارضی مثل آسیب به استخوانها و کاهش عملکرد غدههای تیروئید را ایجاد میکند.
- لکههای دندانی: مصرف بالای فلوراید میتواند تاثیر معکوسی داشته باشد و باعث ایجاد لکههای سفید یا قهوهای روی دندانها شود. این لکه ها به عنوان فلوروز دندان شناخته میشود.
- حساسیت دندانی: در برخی افراد ممکن است استفاده از محصولات حاوی فلوراید، باعث افزایش حساسیت دندانی شود و درد ناشی از سردی و گرمی یا شیرینی را افزایش دهد.
- آسیب به جوانههای دندانی در کودکان: مصرف بیش از حد فلوراید در دوران کودکی، میتواند به جوانههای دندانی آسیب بزند و باعث ایجاد نواقص در ساختار دندانهای دائمی شود.
روش های مختلف فلوراید تراپی
هرچه اطلاعات بیشتری در خصوص فلوراید تراپی داشته باشید، شانستان برای انتخاب هوشمندانه یا مراقبت بیشتر از دندانها افزایش خواهد داشت. در این بخش به بررسی روشهای فلوراید تراپی اشاره میکنید.
- فوم فلوراید: در این روش از فلوراید تراپی، دندانپزشک با استفاده از فوم فلوراید، میتواند به صورت مستقیم دندان را تحت درمان قرار دهد. بعد از اعمال فلوراید، بیمار باید تا حداقل 30 دقیقه از خوردن، آشامیدن و استعمال سیگار خودداری کند تا فلوراید به خوبی جذب شود و تاثیر مطلوبی داشته باشد.
- استفاده از وسایل خاص: در این روش، فلوراید را داخل وسیلهای خاص میریزند و به مدت حدود ۹ دقیقه بر روی دندان قرار میدهند. پزشک متخصص با مکث کافی میتواند اثربخشی فلوراید را افزایش دهد. پس از این مدت، محافظ از دندان برداشته میشود و بیمار موظف است دهان خود را شست و شو داده تا این پروسه به اتمام برسد.
- وارنیش فلوراید: این روش از فلوراید تراپی، شامل استفاده از وارنیش فلوراید است. در این تکنیک که از سدیم فلوراید 5 درصد استفاده میشود، وارنیش بر روی دندانها قرار میگیرد. وارنیش فلوراید به شکل ژل طلایی رنگ بر روی دندانها زده میشود تا بهترین اثربخشی را داشته باشد.
بیشتر بخوانید: فیشورسیلانت تراپی چیست؟
عواقب مصرف بیش از حد فلوراید چیست؟
یادتان باشد که فلوراید تراپی به همان میزان که بسیار کاربردی است، میتواند عواقب ناخوش آیندی را به همراه داشته باشد. زمانی که مصرف فلوراید مطابق با توصیه پزشک و تحت نظارت پزشک نباشد، قطعا دچار عوارض مصرف بیش از اندازه فلوراید خواهید شد. مصرف بیش از حد فلوراید در دوران رشد دندانها میتواند باعث ایجاد لکههای سفید یا قهوهای بر روی دندانها شود.
این مشکل به عنوان فلوروز دندانی شناخته میشود. گاهی نیز مصرف بیش از حد فلوراید میتواند منجر به مسمومیت در افراد شود که به شدت میتواند آسیب زا و کلافه کننده باشد. تأثیرات این ماده بر سیستم عصبی نیز اثبات شده است. مصرف بیش از حد فلوراید میتواند به سیستم عصبی آسیب رسانده و علائمی مانند اضطراب، آشفتگی، و ضعف عضلانی را ایجاد کند. در تحقیقات انجام شده، عوارضی مثل پوکی استخوان و مشکلات جانبی آن دیده میشود.
متاسفانه اثرات مخرب فلوراید تراپی بر روی کلیه ها نیز اثبات شده است. به همین دلیل تحت هیچ شرایطی نمیتوانید بدون تجویز پزشک از فلوراید استفاده کنید. شما باید حتما برای استفاده از فلوراید یک جلسه مشاوره و ویزیت پزشک را انجام داده و برای دنبال کردن این روش درمانی اقدام کنید.
درصورت تماس اعلام کنید که از طرف سایت تماس گرفته اید!
بدون نظر