داشتن لبخندی زیبا ، آرزوی همه ماست. زیبایی لبخند، ارتباط مستقیمی با فرم لثه و دندانها دارد. جراحی لیفت لثه یکی از راههای داشتن لبخند دلنشین و زیبایی فرم دندانها است. لیفتینگ لثه یا ژنژیوکتومی یکی از انواع جراحیهای سرپایی لثه است که به منظور زیبا و متناسب دیده شدن خط لثه انجام میشود.
همچنین، این عمل در افرادی که دچار بیماری پریودنتال هستند، به منظور برداشتن بافت آسیب دیده لثه انجام میشود. اگر شماهم علاقه دارید اطلاعاتی از جراحی لیفت لثه کسب کنید یا کاندید این عمل هستید، در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا بررسی کنیم که لیفت لثه چیست و چه زمانی انجام آن برای بیمار نیاز است.
دسترسی سریع
لیفت لثه چیست؟
عمل لیفت لثه یا کانتورینگ لثه، یکی از انواع جراحیهای لثه است که به منظور اصلاح و تغییر فرم خط لثه انجام میشود. در این عمل بافت اضافه لثه برداشته میشود تا دندانها بلندتر و زیباتر به نظر برسند. در لیفتینگ لثه، لبخند لثهای اصلاح میگردد و با همین عمل کوچک، زیبایی لبخند فرد چند برابر خواهد شد. اغلب این جراحی به عنوان یک عمل زیبایی و غیر ضروری شناخته میشود اما در مواردی، ممکن است به دلیل ضایعات لثه و برخی مشکلات پزشکی، بنابر توصیه دندانپزشک، به عنوان یک عمل ضروری نیز انجام شود.
درصورت تماس اعلام کنید که از طرف سایت تماس گرفته اید!
بیشتر بخوانید: درمان لثه تحلیل رفته بدون جراحی
لیفت لثه چطور انجام میشود؟
آگاهی از انواع تکنیک برای انجام این جراحی، به شما کمک میکند تا بتوانید دیدگاه دقیقتری نسبت به آن کسب کنید. اصلاح فرم لثه در لیفت لثه، به دو روش جراحی با تیغ و لیفت با لیزر انجام میگیرد. انتخاب نوع عمل بنا بر صلاحدید دندان پزشک، ترجیح بیمار و ابزارهای در دسترس انجام میشود. در ادامه به بررسی هریک از این روشها میپردازیم:
1. لیفت لثه با تیغ
در این تکنیک، بعد از معاینات و مشاوره کامل و مشخص نمودن میزان بافتی که باید طی عمل برداشته شود، با تزریق آمپول بیحسی، شرایط اولیه برای عمل فراهم میشود. در مرحله بعد، به کمک تیغ جراحی نواحی مشخص شده، برش داده و برداشته میشود. در مرحله آخر، بعد از شستشو لثه، نواحی که نیاز به بخیه دارند، بخیه شده و نواحی دیگر در صورت نیاز پانسمان میشود. این تکنیک، قدیمیتر از لیفت لثه با لیزر است و اغلب طی عمل، لثه بیمار خونریزی بیشتری خواهد داشت.
2. لیفت لثه با لیزر
در لیفتینگ لثه با لیزر، بعد از مشخص کردن طرح جدید لثه و بیحسی، برش با لیزر داده شده و بافت برداشته میشود. در این تکنیک اغلب برشها منظمتر بوده و به دلیل سوزاندن عروق خونی حین لیزر، خونریزی نیز کمتر است. به همین دلیل در صورت وجود تجهیزات کافی، این روش اولویت بالاتری نسبت به تکنیک قدیمی خواهد داشت.
لیفت لثه با جراحی بهتر است یا لیزر؟
از آنجایی که لیفت لثه با لیزر خونریزی بسیار کمتری دارد و اغلب، فرم لثه زیباتر میشود اولویت با انجام لیفتینگ با استفاده از لیزر است. همچنین طبق بررسیها، اغلب افرادی که لیفت لیزری لثه انجام دادهاند، دوران نقاهت کمتری داشته و سریعتر و راحتتر میتوانند غذا بخورند.
مزایای لیفت لثه چیست؟
لثه بلند، باعث کوتاه نشان دادن دندانها میشود. زمانی که خط لثه پایینتر است، هنگام لبخند، لثه دیده میشود و این امر، ظاهر زیبایی ندارد. به همین خاطر یکی از مهمترین مزیتهای این عمل زیباتر شدن لبخند است. اما فواید لیفت لثه محدود به زیبایی نیست، این عمل مانع تحلیل لثه شده و به درمان برخی بیماریهای لثه نیز کمک میکند.
معایب لیفت لثه چیست؟
هر عمل جراحی، در کنار مزایای بسیار خود، معایبی دارد. احتمال تجربه درد و کلافگی بعد از عمل، عفونت و خونریزی از عوارض احتمالی لیفتینگ لثه است. از دیگر معایب لیفت لثه میتوان به:
- حساسیت دندان نسبت به دما
- افزایش امکان پوسیدگی دندان در صورت عدم رعایت بهداشت دهان و دندان
- خالی شدن فضای بین دندانها
- طولانی شدن مدت زمان بهبود در بیماران خاص (دیابت، فشار خون و….)
اشاره کرد. بهتر است بدانید که این معایب، در صورت انجام لیفت لثه توسط پزشک متخصص و باتجربه، اتفاق نخواهد افتاد.
چه زمانی انجام لیفت لثه برای بیمار نیاز است؟
افرادی که لب بالای کوتاهی دارند، لثه تحلیل رفته یا در هنگام لبخند، بخش زیادی از لثه نمایان میشود؛ نیاز به انجام لیفت لثه دارند. مشکلاتی مثل دندان قروچه در دراز مدت باعث تحلیل و کوتاهی دندان میشود و عمل لیفت لثه میتواند به راحتی ظاهر این مشکل را رفع کند. به طور استاندارد، اگر هنگام لبخند بیش از سه میلیمتر از لثه نمایان میشود، فرد لبخند لثهای داشته و میتواند این مشکل را با لیفت لثه رفع کند.
چه افرادی نباید لیفت لثه کنند؟
برای انجام لیفت لثه باید ریشه دندان، قوی و سالم باشد تا هنگامی که با عمل، بخش بیشتری از دندان از لثه بیرون آمد و حمایت لثه را ازدست داد، ریشه استحکام کافی برای حفظ دندان را داشته باشد. بنابر این، افرادی که ریشه دندان ضعیفی دارند، بهتر است لیفت لثه انجام ندهند. همچنین افراد درگیر با بیماریهای لثه و افرادی که دندانهایشان هنوز کامل رشد نکرده، کاندید مناسبی برای این عمل نیستند. در کل برای مشاوره باید حتما با پزشک متخصص مشورت نمایید تا بهترین تصمیم را بگیرید.
آیا لیفت لثه درد دارد؟
لیفت لثه، عمل سبک و سرپایی محسوب میشود. به دلیل استفاده از بیحسی، حین عمل هیچگونه دردی احساس نمیشود. طی دوران نقاهت با ازبین رفتن بیحسی، ممکن کمی درد ایجاد شود که با کمک مسکنها کاملا قابل کنترل است.
اقدامات قبل از لیفت لثه
اگر هنگام مشاهده عکسها و لبخند خود در آینه متوجه شدید که نیاز به لیفتینگ لثه دارید؛ دراولین قدم برای مشاوره به یک دندانپزشک ماهر مراجعه کنید. بعد از مشاوره، باید از دندانها عکس گرفته شود تا وضعیت دندان و فک به خوبی مورد بررسی قرار گیرد.
به این ترتیب دندانپزشک تشخیص میدهد که آیا کاندید واقعی این عمل هستید یا خیر. بعد از تعیین وقت عمل، شب قبل از عمل، تحت هیچ شرایطی داروهای رقیق کننده خون مصرف نکنید. چرا که این کار احتمال افزایش خونریزی در زمان عمل را بیشتر میکند. همچنین استعمال الکل و دخانیات باعث اختلال در عمل و کندی بهبود زخم میشود.
نکته مهم: حتما دندانپزشک را در جریان بیماریهای زمینهای و داروهای مصرفی خود قرار دهید.
مراقبتهای بعد از لیفت لثه
ممکن است فکر کنید انتخاب بهترین دندانپزشک برای لیفت لثه، تمام کاری است که باید برای عمل انجام دهید. اما مراقبت بخش بسیار مهمی از عمل است. برای نتیجه مطلوب از لیفتینگ لثه، باید به مراقبتهای دوران نقاهت توجه کافی داشته باشید.
- داروهای تجویز شده توسط دندانپزشک را راس ساعت مصرف کنید.
- هر بیست دقیقه یکبار کمپرس سرد به کاهش ورم و التهاب کمک میکند.
- بهتر است هنگام مصرف داروهای رقیق کننده (اگر به صورت روتین مصرف میکنید) حتما با دندانپزشک خود مشورت کنید.
- از مصرف غذاهای سخت، تند و پر ادویه بپرهیزید.
- از غذاهای نرم مثل پوره، سوپ صاف شده، شیربرنج و… خنک استفاده کنید.
- از نخ دندان تا زمان بهبود کامل لثه استفاده نکنید.
- از فعالیتهای سنگین ورزشی تا بهبود کامل زخمها بپرهیزید.
- با مسواک نرم و به آرامی مسواک کنید.
- استفاده از مواد غذایی که کمک به ترمیم بهتر زخم میکنند مثل آب آناناس توصیه میشود.
- برای کاهش خونریزی در ساعتهای ابتدایی بعد از عمل، از بستنی وانیلی ساده بدون هیچ افزودنی استفاده کنید.
- بعد از میل هر مواد غذایی و نوشیدنی با دهانشویه یا سرم شستشو آب نمک، دهان را شستشو دهید.
- در صورت بروز علائمی مثل درد و تورم شدید، تب و بوی بسیار بد دهان دندانپزشک خود را در جریان بگذارید تا در صورت نیاز، اقدامات به موقع و لازم انجام شود.
- از استعمال دخانیات و الکل حداقل دو الی سه هفته بعد از عمل بپرهیزید.
بیشتر بخوانید: پیوند لثه چیست؟ و انجام آن برای چه کسانی لازم است؟
نقاهت کانتورینگ لثه چقدر طول میکشد؟
نقاهت اولیه این عمل، کوتاه بوده و اغلب طی چند روز، بهبودی حاصل میشود. اما ممکن است بر اساس شرایط هر فرد و بر اساس گستردگی عمل، نقاهت تا چند هفته نیز طول بکشد.
درصورت تماس اعلام کنید که از طرف سایت تماس گرفته اید!
بدون نظر