یکی از عوارض و مشکلات رایجی که پس از ایمپلنت دندان ممکن است پیش بیاید، عفونت ایمپلنت دندان است. عفونت ایمپلنت ممکن است سبب بروز مشکلات و آسیب جدی به بافت لثهها، استخوانهای اطراف و دندانهای مجاور شود. عفونت ایمپلنت معمولا در مراحل اولیه قابل کنترل است و و راحت درمان میشود اما درصورتیکه به موقع درمان نشود، خطرناک شده و عوارض جبران ناپذیری خواهد داشت.
در این مقاله از وبسایت دکتر سعیدیان، به بررسی ۰ تا ۱۰۰ عفونت ایمپلنت دندان، علائم، راههای جلوگیری از عفونت ایمپلنت میپردازیم ما را تا انتهای این مطلب همراهی کنید.
دسترسی سریع
علت عفونت ایمپلنت دندان
عفونت بعد از کاشت ایمپلنت دندان به دلایل مختلفی ممکن است رخ دهد که مهمترین آن رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان است. از اصلیترین دلایل عفونت بعد از ایمپلنت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سیستم ایمنی ضعیف
- عادات و سبک نامناسب زندگی
- زاویه نامناسب قرارگیری ایمپلنت در فک
- آلرژی
- عدم رعایت بهداشت دهان و دندان
- دندان قروچه
- مصرف دخانیات و الکل
درصورت تماس اعلام کنید که از طرف سایت تماس گرفته اید!
بیشتر بخوانید: محدوده سنی ایمپلنت دندان و بهترین سن کاشت دندان
علایم عفونت ایمپلنت دندان چیست؟
یکی از سوالاتی که همواره بیماران با آن مواجه هستند این است از کجا بفهمیم ایمپلنت عفونت کرده. برای این منظور باید علائم و نشانههای عفونت ایمپلنت را بشناسیم تا در تشخیص و درمان بتوان زودتر عمل کرد. رایجترین علائم عفونت ایمپلنت عبارتاند از:
- تب
- تورم و قرمز شدن
- ترشح چرک و یا خونریزی
- بو و طعم بد دهان
- لق شدن ایمپلنت
- مشکل در سینوسها
به محض مشاهده هرکدام از این علائم باید به دندانپزشک مراجعه کنید تا بتوان در مراحل اولیه عفونت را درمان و کنترل کرد و از آسیب و صدمات بیشتر جلوگیری کرد.
همچنین سایت biolase درباره علایم عفونت ایمپلنت اینگونه بیان میکند:
The characteristics of an infected dental implant are similar to gum disease and can include one or more of the following symptoms:
Loose or wobbly implant
Red or swollen gums around the implant.
spicy taste
bad breath
Throbbing pain or discomfort in the area.ویژگی های یک ایمپلنت عفونی آلوده شبیه به بیماری لثه است و می تواند شامل یک یا چند مورد از علائم زیر باشد:
ایمپلنت شل یا لرزان
لثه های قرمز یا پف کرده اطراف ایمپلنت.
طعم تند.
بوی بد دهان
درد ضربان دار یا ناراحتی از ناحیه.
۵ نکته برای جلوگیری از عفونت ایمپلنت
برای اینکه بتوان احتمال عفونت بعد از ایمپلنت را کاهش داد، میتوان یکسری نکات و اقدانات را انجام داد که مهمترین آنها عبارتاند از:
- رعایت بهداشت دهان و دندان بعد از ایمپلنت بسیار حائزاهمیت است. باید بهطور مرتب از مسواک و دهانشویه استفاده کرد.
- رعایت دستورالعملها و توصیههای پزشک باید به صورت دقیق انجام شود.
- باید به صورت دورهای و منظم به دندانپزشکی جهت چکاپ مراجعه کرد.
- از دندان باید در برابر فشار و ضربه مراقبت کرد. استفاده از غذاهای نرم و مصرف غذاهای مناسب توصیه میشود.
- بعد از عمل ایمپلنت از مصرف دخانیات و الکل خودداری کنید.
بهترین روش درمان عفونت ایمپلنت
برای درمان عفونت ایمپلنت روشها و راههای مختلفی وجود دارد که باید با تشخیص و صلاحدید دندانپزشک یکی از آنها را برای درمان انتخاب کرد. رایجترین راههای درمان عفونت ایمپلنت عبارتاند از:
- استفاده از آنتیبیوتیک
ممکن است پس از کاشت ایمپلنت دندان، آنتیبیوتیک تجویز شود تا از عفونت جلوگیری شود. انتخاب بهترین آنتیبیوتیک برای عفونت ایمپلنت بستگی به نوع عفونت ایمپلنت دارد و دندانپزشک بعد از تشخیص نوع عفونت، بهترین آنتیبیوتیک و مقدار دوز لازم آنرا مشخص میکند.
- تمیز کردن
یکی دیگر از روشهای درمان عفونت ایمپلنت، تمیز کردن مکانیکی دندان با دستگاه التراسونیک یا کورد فیبر کربن است. این دستگاهها با استفاده از امواج با فرکانس بال،ا تمام جرم و عفونت اطراف ایمپلنت را تمیز میکنند.
- برداشتن ایمپلنت
در برخی از مواقع راه درمان عفونت تنها برداشتن ایمپلنت است. در این شرایط معمولا مقدار زیادی از استخوان در اثر عفونت ازبینرفته است و دیگر نمیتوان عفونت را کنترل کرد و متاسفانه باید ایمپلنت را خارج کرد.
- جراحی
در برخی مواقع که عفونت پیشرفته باشد، راهی جز جراحی وجود ندارد. باید محل دچار عفونت را جراحی و خالی از عفونت کرد. در این شرایط معمولا دندانپزشک باید لثه را برش داده و قسمت دچار عفونت را تمیز کند.
عوارض عفونت ایمپلنت دندان چیست؟
عفونت ایمپلنت خطرناک است و باید سریعا درمان شود. عفونت غیر از اینکه سبب شکست درمان ایملنت و شل شدن و افتادن آن میشود باعث تحلیل استخوان فک و بافت اطراف لثه، از بین رفتن استخوان فک، آسیب به سایر دندانها و در نهایت در صورتی که درمان نشود وارد خون شده و برای بیمار بسیار خطرناک است.
جمعبندی کلی
یکی از عوارض و مشکلاتی که پس از کاشت ایمپلنت دندان، ممکن است رخ دهد عفونت است. باید با علائم و نشانههای عفونت ایمپلنت آشنا باشید تا به محض مشاهده علائم به دندانپزشک مراجعه و آن را سریعا درمان کنید. عفونت مشکلی بسیار جدی است و در صورت در مان نکردن آن بیمار دچار عوارض و خطرات جبرانناپذیر میشود. بسته به نوع عفونت، درمان ان نیز متفاوت است و تجربه و مهارت دندانپزشک در این امر بسیار تاثیرگذار است.
دکتر وحید سعیدیان با بیش از ۱۰ سال تجربه موفق در بهترین و مجهزترین کلینیک دندانپزشکی دیجیتال تهران، خدمات دندانپزشکی را با بالاترین کیفیت و مناسبترین قیمت در محیطی استریل و آرام به مراجعهکنندگان عزیز ارائه میدهد. برای دریافت نوبت و وقت مشاوره با شمارههای درج شده در وبسایت تماس بگیرید تا همکاران ما شما را به بهترین شیوه راهنمایی کنند.
درصورت تماس اعلام کنید که از طرف سایت تماس گرفته اید!
سوالات متداول
عفونت ایمپلنت در صورتی که در مراحل اولیه تشخیص داده شده و درمان شود، خطرناک نیست اما در صورتی که به آن بیتوجهی شود، میتواند خطرناک باشد و باعث بروز مشکلات زیادی برای بیمار شود.
این بیماری لثه رایجترین عفونت بعد از ایمپلنت دندان است که با التهاب و تحلیل لثه همراه میباشد و معمولا منجر به شکست درمان ایمپلنت میشود.
عفونت ایمپلنت موجب خونریزی، تورم، ترشح چرک، تب و در نهایت سبب از بین رفتن ایمپلنت، استخوان فک، لثه و.. خواهد شد.
خیر، باید حتما به دندانپزشک متخصص مراجعه کنید تا پس از بررسی شرایط و نوع عفونت دارو و درمان مناسب برای عفونت در نظر گرفته شود.
بدون نظر