علت لق شدن ایمپلنت دندان چیست؟

لق شدن ایمپلنت دندان یکی از مشکلاتی است که ممکن است بعد از کاشت ایمپلنت به وجود بیاید. به‌طور‌کلی باید بعد از انجام ایمپلنت کارایی آن مانند دندان اصلی باشد و فرد در هنگام صحبت‌کردن و جویدن نباید احساس ناخوشایندی داشته باشد.

در صورتی که علائمی نظیر مشکل در جویدن، احساس درد و خونریزی از ناحیه ایمپلنت، التهاب و… داشتید باید به دندانپزشک مراجعه کنید تا وضعیت ایمپلنت شما بررسی شود. ممکن است لق شدن ایمپلنت دندان مربوط به لق شدن فیکسچر ایمپلنت و یا شل‌شدن اباتمنت ایمپلنت باشد که در اینصورت دندانپزشک پس از بررسی، سریعا نسبت به طرف کردن مشکل اقدام می‌کند.

در این مقاله از وبسایت دکتر سعیدیان به بررسی لق شدن ایمپلنت دندان، علائم و دلایل لق شدن آن می‌پردازیم و راهکارها و نکاتی را برای جلوگیری و کاهش احتمال لق شدن ایمپلنت دندان بیان می‌کنیم با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

علت لق شدن ایمپلنت دندان چیست؟

پس از انجام عمل کاشت ایمپلنت و گذشت مدتی ایمپلنت کاملا در استخوان فک جوش خورده و فرد مانند دندان عادی می‌تواند از آن استفاده کند. گاهی پس از مدتی ایمپلنت کاشته شده در دهان فرد لق می‌زند و یا فرد با شل‌شدن اباتمنت ایمپلنت مواجه می‌شود.

عوامل مختلفی ممکن است سبب بروز این مشکل شود. عدم رعایت و مراقبت صحیح مانند جویدن غذاهای سخت و سفت و یا عادت‌هایی مانند دندان قروچه می‌تواند علت درآمدن پایه ایمپلنت باشند. در این بخش به مهم‌ترین و رایج‌ترین دلایل لق شدن ایمپلنت دندان اشاره می‌کنیم.

برای مشاوره و رزرو وقت تماس بگیرید

درصورت تماس اعلام کنید که از طرف سایت تماس گرفته اید!

رزرو وقت دکتر سعیدیان

مشکلات مربوط به استخوان فک

در برخی از مواقع به دلیل شرایط استخوان فک و تحلیل رفتن آن ایمپلنت دچار مشکل شده و لق می‌شود. استخوان فک اگر در شرایط مناسبی نباشد، ایمپلنت به‌درستی با آن جوش نمی‌خورد.

عفونت

در صورتی که محل کاشت ایمپلنت دچار عفونت شود، سبب شل‌شدن ایمپلنت خواهد شد. بافت اطراف ایمپلنت دچار عفونت شده و تحلیل می‌روند در نتیجه وضعیت ایمپلنت را دچار تزلزل می‌کند.

شل‌شدن پیچ ایمپلنت

پیچ یا پایه ایمپلنت بخشی از آن است که درون استخوان فک کار گذاشته می‌شود و باید به درستی به استخوان فک جوش بخورد. در صورتی که پیچ ایمپلنت دچار مشکل باشد ممکن است سبب از بین رفتن کامل ایمپلنت شود و باید سریعا به آن رسیدگی شود.

التهاب و بیماری‌های لثه

بیماری‌های مختلف لثه سبب شل‌شدن و از بین رفتن ایمپلنت دندان می‌شود. بروز بیماری‌هایی مانند پری ایمپلنتایتیس بافت اطراف ایمپلنت را از بین برده و ایمپلنت شل خواهد شد.

ایراد در فرآیند جراحی

نصب نامناسب ایمپلنت و تخصص ناکافی پزشک هم ازجمله مواردی است که به لق شدن ایمپلنت و شکستن ایمپلنت دندان منجر می‌شود. حرارت بیش از حد استئوتومی، مناسب نبودن جایگاه قرار دادن ایمپلنت، بلند بودن روکش، طراحی نامناسب روکش، نامناسب بودن اندازه ایمپلنت و اباتمنت نیز سبب شل‌شدن ایمپلنت خواهند شد.

کیفیت پایین ایمپلنت

از دیگر عواملی که سبب مشکل در ایمپلنت میشود جنس و کیفیت ایمپلنت به کار برده شده است. نوع و جنس ایمپلنت نقش مهمی در طول عمر و دوام آن دارد.

واکنش بدن به ایمپلنت

 بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت، سرطان، بیماری‌های قلبی و… سبب دیرتر جوش‌خوردن و کاهش خون‌رسانی به بافت اطراف ایمپلنت می‌شوند و به مرور زمان ممکن است منجر به لق شدن ایمپلنت شوند.

علایم لق شدن ایمپلنت دندان چیست؟

علایم لق شدن ایمپلنت دندان چیست؟

تنها نشانه‌های لق شدن ایمپلنت دندان،تکان خوردن ایمپلنت و یا درآمدن آن نیست. معمولا لق شدن ایمپلنت دندان علائم و و نشانه‌هایی دارد که رایج‌ترین آن‌ها عبارت‌اند از:

  • مشکل در جویدن و گاز گرفتن
  • احساس درد در محل ایمپلنت
  • خونریزی در محل کاشت ایمپلنت
  • التهاب لثه
  • تحلیل غیر طبیعی لثه
  • احساس حرکت در قسمت‌های مختلف ایمپلنت
  • تورم بافت اطراف لثه
  • تحلیل استخوان فک

پیشنهاد می‌شود در صورت مشاهده هر کدام از این علائم به دندانپزشک ماهر و متخصص مراجعه کنید تا علت لق شدن ایمپلنت دندان را بررسی و اقدام به برطرف کردن مشکل نماید. کلینیک آریل دنتال با مدیریت دکتر وحید سعیدیان و بیش از ۱۰ سال تجربه موفق در دندانپزشکی دیجیتال در محیطی مجهز و آرام آماده ارائه خدمات دندانپزشکی با بهترین کیفیت و مناسب‌ترین قیمت به مراجعه‌کنندگان گرامی می‌باشد.

عوارض درمان نکردن لقی ایمپلنت دندان

عوارض درمان نکردن لقی ایمپلنت دندان

تکان خوردن و لق شدن ایمپلنت نشان دهنده مشکل جدی برای ایمپلنت دندان است و در صورتی که به آن توجه نشود سبب بروز مشکلات و آسیب‌های دیگری خواهد شد. عوارض درمان نکردن لقی ایمپلنت دندان به شرح زیر است:

  • آسیب به بافت لثه
  • تحلیل استخوان فک
  • پس زدن ایمپلنت
  • آسیب به دیگر دندان‌ها

۵ نکته برای جلوگیری از لق شدن ایمپلنت دندان

رعایت دستورالعمل‌ها و یکسری نکات سبب جلوگیری و کاهش احتمال لق شدن فیکسچر ایمپلنت و شل‌شدن اباتمنت ایمپلنت دندان خواهد شد. در این بخش به ۵ نکته مهم برای جلوگیری از لق شدن ایمپلنت دندان اشاره می‌کنیم.

  • از خوردن غذاعای سخت و سفت خودداری کنید و در صورتی که به دندان قروچه مبتلا هستید، حتما از محافظ دندان در طول خواب استفاده کنید.
  • بهداشت دهان و دندان را به طور کامل رعایت کنید.
  • مراجعه منظم به دندانپزشک و انجام معاینات دوره‌ای تا حد بسیار زیادی از بروز مشکل برای ایمپلنت جلوگیری خواهد کرد.
  • از استعمال دخانیات مخصوصا کشیدن سیگار خودداری کنید.
  • رژیم غذایی سالم و متعادل داشته باشید و از نوشیدن مشروبات الکلی پرهیز کنید.

همچنین سایت Robert J. Sanker, DDS درباره جلوگیری از لق شدن ایمپلنت دندان 3 نکته بیان کرده است:

1.Don’t Rock Your Implant Back and Forth.
2.It’s very important to continue keeping the area around your implant 3.clean with good brushing and flossing habits.
4.Be Careful When Chewing.

1. ایمپلنت خود را به جلو و عقب تکان ندهید.
2. بسیار مهم است که اطراف ایمپلنت خود را با عادات خوب مسواک زدن و نخ دندان تمیز نگه دارید.
4. هنگام جویدن مراقب باشید.

جمع‌بندی کلی

لق شدن ایمپلنت یکی از عوارض بعد از عمل کاشت ایمپلنت است که به ندرت اتفاق می افتد و علل مختلفی دارد. معمولا افرادی که دارای بیماری‌های زمینه‌ای هستند و یا در صورتی که کیفیت ایمپلنت استفاده شده پایین باشد، بیشتر احتمال بروز این مشکل وجود دارد.

در این مقاله به بررسی علت لق شدن ایمپلنت و راهکارهایی برای کاهش احتمال رخ دادن این مشکل پرداختیم. با رعایت یکسری نکات و مراقبت اصولی از ایمپلنت دندان، می‌توانید تا حد زیادی از بروز لق شدن ایمپلنت دندان جلوگیری کنید.

برای انجام ایمپلنت دندان به صورت تخصصی با کیفیت بالا می‌توانید به کلینیک آریل دنتال مراجعه کنید. این مرکز با مدرن‌ترین تجهیزات دندانپزشکی و در اختیار داشتن پزشکان و پرسنل مجرب تمام خدمات دندانپزشکی را با بالاترین کیفیت و پایین‌ترین قیمت به مراجعه‌کنندگان گرامی ارائه می‌دهد.

سوالات متداول

بله، در مواردی که آسیب به دیگر اجزاء ایمپلنت وارد نشده باشد، دندانپزشک می‌تواند مشکل لق شدن ایمپلنت را بر طرف کند.

در صورت لق شدن ایمپلنت از تکان دادن و بیرون کشیدن آن خودداری کنید چرا که تکان دادن ایمپلنت آن را ناپایدارتر خواهد کرد و ممکن است سبب کنده شدن بخشی از بافت استخوانی شود.

معمولا افرادی که بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت نمی‌کنند، افراد سیگاری و یا افرادی که دیابت کنترل نشده دارند، دچار لقی ایمپلنت می‌شوند. همچنین افرادی که پری ایمپلنت (التهاب بافت اطراف لثه) دارند نیز در معرض لقی ایمپلنت هستند.

برای مشاوره و رزرو وقت تماس بگیرید

درصورت تماس اعلام کنید که از طرف سایت تماس گرفته اید!

رزرو وقت دکتر سعیدیان

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *