جرم‌گیری دندان در کلینیک دندانپزشکی دکتر سعیدیان

جرم‌گیری دندان یکی از پروسه‌های درمانی است که نه تنها بر روی سلامتی بلکه روی زیبایی هم تاثیر می‌گذارد. دندان‌های جرم گرفته شده پر از پلاک بوده که تیره و کدر به نظر می‌رسند و حتی ممکن است سلامت دهان و دندان را هم تحت تاثیر قرار دهند به همین دلیل می‌بایست در اسرع وقت به بهترین دندانپزشکی مراجعه کرد تا فرایند جرم زدایی از دندان‌ها انجام شود.

جرم‌گیری دندان چیست؟

به طور عادی پس از هر بار خوردن و نوشیدن روی دندان‌ها پلاک تشکیل می‌شود که لایه‌ای رسوبی و چسبنده بوده و حاوی باکتری‌هایی به نام جرم دندان است.

باکتری‌ها از کربوهیدرات‌های موجود در مواد غذایی، اسید ترشح می‌کنند که به مرور زمان باعث پوسیدگی‌ دندان‌ها و بیماری لثه می‌شوند.

بیشتر بدانید : خدمات اندو تخصصی

جرم‌های تشکیل شده بر روی دندان به قدری مقاوم و محکم هستند که همیشه با مسواک زدن و نخ دندان کشیدن از بین نمی‌روند در نتیجه می‌بایست از روش‌های جدی‌تری استفاده کرد. جرم گیری راهی برای از بین بردن پلاک‌ها است.

پلاک روی دندان تشکیل می‌شود اما اگر به خوبی تمیز نشود این احتمال وجود دارد که التهاب لثه اتفاق بیفتد. هنگام التهاب، لثه از دندان جدا شده و فضایی به نام پاکت ایجاد می‌شود.

پاکت‌ها مکانی برای تجمع پلاک بوده که حتی با مسواک هم تمیز نمی‌شوند بنابراین ممکن است استخوان و دندان‌ها آسیب ببینند. یکی از فرایند مراقبت از دندان‌ها با استفاده از جرم گیری انجام می‌شود. جرم گیری نوعی پاکسازی عمیق دندان‌ها بوده که پلاک و تارتار موجود در بالا و زیر خط لثه را از بین می‌برد.

جرم‌گیری که رایج‌ترین راه برای تمیز کردن اساسی دندان‌ها است بهتر است سالی دو بار (هر شش ماه یک بار) انجام شود اما در افرادی که رسوب‌های روی دندان به دلایل بیماری یا ارتودنسی زودتر تشکیل می‌شوند ممکن است هر سه تا چهار ماه یک بار نیاز به جرم‌گیری داشته باشند.

برخی از افراد دارای مینای دندان نازک و ضعیف بوده و سطوح ساییده شده زیادی دارند که توصیه می‌شود جرم‌گیری را در فواصل طولانی‌تری انجام دهند.

اهمیت جرم‌گیری دندان و تاثیر آن بر سلامت دهان :

اهمیت جرم‌گیری دندان و تاثیر آن بر سلامت دهان

اهمیت جرم‌گیری دندان و تاثیر آن بر سلامت دهان به قدری زیاد است که دندانپزشکان توصیه می‌کنند افراد از انجام آن غافل نشوند. تجمع پلاک بر روی دندان‌ها عادی است که باکتری‌های موجود در آن مانع از تمیز شدن اصولی دندان‌ها می‌شود که باید به طور جدی نسبت به رفع لایه‌های تجمع یافته بر روی دندان اقدام کرد. جرم گیری به روش اصولی عوامل مضر روی دندان را برطرف نموده و باعث می‌شود سلامتی خود را بازیابند.

روش‌های مختلف جرم‌گیری دندان و مزایا و معایب:

. جرم‌گیری مزایای زیادی دارد که تاثیرات مثبت خود را بر روی دندان بلافاصله نشان خواهند داد و نوعی پروسه درمانی محسوب می‌شود. فواید جرم‌گیری دندان عبارتند از:

• جلوگیری از پوسیدگی و کرم خوردگی:

جرم تشکیل شده بر روی دندان و حفره‌های آن فضای مناسبی را برای پوسیدگی و کرم خوردگی به وجود می‌آورد که هر کدام جزو مشکلات اساسی دندان محسوب می‌شوند.

• جلوگیری از بیماری پریودنتال:

خط لثه در ثابت نگه داشتن دندان‌ها و حفظ سلامت کلی دهان نقش مهی ایفا می‌کند. اگر پلاک زیر خط لثه تشکیل شود سلامت لثه، استخوان، ریشه و دندان در معرض تهدید قرار می‌گیرند که جرم‌گیری دندان از بیماری پریودنتال (بیماری لثه) جلوگیری می‌کند.

• از بین بردن لکه‌های روی دندان:

از بین بردن لکه‌های روی دندان

نوشیدنی‌های کافئین دار و مایعات رنگی، مصرف دخانیات و … از عواملی هستند که رنگ دندان را تیره کرده و ممکن است باعث ایجاد لکه شوند. جرم گیری دندان نقش مهمی در از بین بردن لکه‌ها دارد که باعث روشن‌تر شدن رنگ دندان‌ها می‌شود.

• جلوگیری از بوی بد دهان:

باکتری‌هایی که روی دندان‌ها تبدیل به تارتار می‌شوند باعث به وجود آمدن بوی بد در دهان خواهند شد که با مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و استفاده از دهان‌شویه از بین نمی‌روند. جرم گیری بوی بد دهان را از بین می‌برد.

• صرفه جویی در هزینه‌های ترمیم دندان:

پلاک تشکیل شده بر روی دندان می‌تواند باعث وقوع انواع بیماری‌ها شود که هزینه‌های دندان پزشکی را افزایش می‌دهد. با جرم‌گیری دندان‌ها هزینه‌های ترمیم دندان و سایر هزینه‌های دندانپزشکی کمتر خواهد شد.

• بهبود سلامت کلی بدن:

باکتری‌های موجود در دهان می‌تواند وارد جریان خون شده و مشکلاتی را به ویژه در افراد دارای بیماری‌های قلبی-عروقی و فشار خون بالا ایجاد کند. جرم‌گیری دندان تا حدی مانع از ایجاد انواع بیماری‌ها خواهد شد که به حفظ سلامت کلی فرد کمک می‌کند.

گاهی تصور می‌‌شود که جرم‌گیری باعث از بین رفتن مینای دندان خواهد شد اما در جرم‌زدایی فقط پلاک‌ها هدف قرار گرفته می‌شوند که به مینا آسیب نخواهد رسید. معایب جرم‌گیری دندان‌ها عبارتند از:

• احتمال آسیب عصبی
• عدم تضمین اتصال مجدد به لثه
• احتمال عقب رفتن لثه
• سوزش موقت لثه‌ها
• درآمدن مواد موجود در دندان پر شده

برای در امان ماندن از عوارض جرم‌گیری می‌بایست به دندانپزشک مجرب و کاربلد مراجعه کرد تا با دانش و تجربه فرایند جرم زدایی را انجام دهد. گاه پزشک پس از جرم‌گیری دندان‌ها استفاده از دهان‌شویه یا مصرف آنتی بیوتیک را تجویز می‌کند تا از وقوع عفونت جلوگیری شده و عوارض پیش آمده زودتر بهبود یابند.

بیشتر بدانید : کامپوزیت دندان

روش‌های جرم‌گیری دندان  چیست ؟

روش‌های جرم‌گیری دندان

دندان‌های افراد مختلف در شرایط متفاوتی قرار دارد که برخی از آن‌ها نیاز شدیدی به جرم گیری داشته و گروهی دیگر به دلیل داشتن شرایط بهتر می‌توانند جرم‌گیری را تا حدودی به تاخیر انداخته یا از روش‌های کم تهاجمی‌تر استفاده کنند.

جرم‌گیری دندان‌ها به شکل‌های مختلفی انجام می‌شود. روش‌های مختلف جرم‌گیری دندان و مزایا و معایب هر کدام از قبل توسط دندانپزشک به فرد اطلاع‌رسانی خواهد شد تا بتواند آگاهانه و بهتر درباره آن تصمیم بگیرد.

نحوه انجام جرم‌گیری دندان‌ها عبارتند از:

• جرم گیری دستی:

به جرم‌گیری دستی، جرم گیری سطحی نیز گفته می‌شود که دندانپزشک با استفاده از ابزارهای مخصوص و به صورت دستی اقدام به جرم زدایی دندان‌ها می‌کند که شناسایی نقاط آلوده به روش لامسه و چشمی انجام می‌شود.

• جرم گیری با دستگاه:

دستگاه‌های اولتراسونیک از دستگاه‌های جرم‌گیری بوده که طی فرایند ویژه و با لرزش روی دندان‌ها پلاک زدوده خواهد شد.
جرم‌گیری‌هایی که با دستگاه اولتراسونیک انجام می‌شود مناسب افرادی است که پلاک‌های زیادی بر روی دندان آن‌ها نقش بسته و نیاز به پاکسازی عمیق دارد.

جرم گیری دستی برای کسانی که پلاک کمی بر روی سطح دندان دارند مناسب است که بقایای لایه‌های چسبنده روی دندان‌ها را از بین می‌برد.

به کار بردن درست هر یک از انواع جرم گیری مهم است در غیر این صورت نتیجه جالبی به دست نخواهد آمد. ممکن است پس از پاکسازی جرم از روی دندان، از لیزر استفاده شود که پاکت‌های لثه و سطوح ریشه درمان می‌شوند تا هرچه سریع‌تر بافت لثه به دندان اتصال یابد.

بیشتر بدانید : ایمپلنت دندان

کلینیک دندانپزشکی دیجیتال اریل: لبخندی زیبا در کمترین زمان

کلینیک دندانپزشکی دیجیتال اریل با 10 سال تجربه در زمینه پیشگیری و درمان بیماری های دهان و دندان و 5 سال سابقه تخصصی در دندانپزشکی دیجیتال، به عنوان یکی از بهترین و معتبرترین مراکز درمانی در این زمینه شناخته شده است.با استفاده از تجهیزات پیشرفته و به روز، توسط تیم متخصصان مجرب، کلیه خدمات دندانپزشکی عمومی و تخصصی از جمله ایمپلنت دیجیتال ، کامپوزیت ،اندو تخصصی، لمینت و درمان های زیبایی دندان را به شما ارائه می دهیم.
هدف ما: درمان شما با بالاترین کیفیت، مناسب ترین هزینه، سریعترین زمان و بهترین خدمات است.

جهت دریافت مشاوره رایگان و اطلاع از هزینه با شماره های درج شده در سایت کلینیک آریل دنتال (دکتر وحید سعیدیان) تماس بگیرید.

آدرس :
• آدرس: نیاوران، خیابان باهنر، بعد از سه راه یاسر، پلاک 284، طبقه همکف، ساختمان فروردین، واحد 3

شماره تماس :
021-2277007 | 021-22707090 –  09373037090

• اینستاگرام: ariel.dentistry

ایمیل :
infodrsaeedian@gmail.com

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *