تفاوت روکش و ایمپلنت چیست و کدام بهتر است

دندان‌های شما عضوی کوچکی از صورت هستند که در زیبایی آن نقش دارند، به خصوص وقتی می‌خندید و یا حرف می‌زنید. داشتن چهره‌ای زیبا و خوشایند اعتماد به نفس شما را بالا می‌برد. عین همان وقتی که با دندان‌های سفید و تمیز حرف می‌زنید و دندان‌های شما نمایان می‌شوند. روش‌های مختلفی برای درمان ناهنجاری دندان و زیباتر کردن خط لبخند وجود دارند.

روکش دندان و ایمپلنت یکی از انواع این روش‌ها هستند که به از بین بردن ناهنجاری دندان‌های شما و پوشش عیوب آن کمک می‌کنند. ولی ممکن است با این سؤال مواجه شوید که روکش دندان بهتر است یا ایمپلنت دیجیتال. با کلینیک دندانپزشکی آریل دنتال همراه باشید تا به بررسی آن‌ها بپردازیم.

ایمپلنت بهتر است یا روکش دندان

افراد به دلایل مختلفی دندان‌های خود را از دست می‌دهند و یا دندان‌های آن‌ها پوسیده شده و خراب می‌شوند. ایمپلنت یا روکش از روش‌های درمان این نوع از ناراحتی‌های مربوط به دندان‌ها هستند. کلینیک دندانپزشکی آریل دنتال به ارائه انواع خدمات پزشکی ایمپلنت دندان و روکش می‌پردازند و شما بر اساس ویژگی‌ها و مزایا و معایب هر کدام از آن‌ها می‌توانید، دست به انتخاب بزنید.

ایمپلنت یکی از روش‌های مطمئن برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته است. ایمپلنت شبیه دندان طبیعی بوده و از مقاومت بسیار زیادی برخوردار است. مراحل کاشت ایمپلنت در افراد مختلف متفاوت است. به این صورت که پایه تیتانیومی ایمپلنت به کمک عمل جراحی در استخوان فک بیمار قرار می‌گیرد. پس از گذشت مدت زمانی حدود 3 الی 4 ماه، پایه ایمپلنت با استخوان فک پیوند برقرار می‌کند.

برای مشاوره و رزرو وقت تماس بگیرید

درصورت تماس اعلام کنید که از طرف سایت تماس گرفته اید!

رزرو وقت دکتر سعیدیان

بیشتر بخوانید: ایمپلنت یا دندان مصنوعی

در نهایت روکش ایمپلنت روی پایه نصب می‌شود. نصب ایمپلنت، از هزینه بالایی برخوردار است؛ ولی اگر به درستی محافظت شود، می‌تواند تا سال‌ها دوام بیاورد. البته انواع مختلفی از ایپلمنت‌ها وجود دارند که جنس‌های متفاوتی داشته و معمولاً جنس‌ها و برندهای باکیفیت، قیمت بیشتری نیز دارند. ایمپلنت دندان، بیشتر برای دندان‌های مناسب است که به طور کامل از بین رفته‌اند و فقط جای خالی آن‌ها باقی مانده است.

در مقابل، روکش نوعی تاج مصنوعی برای دندان در نظر گرفته می‌شود. گاهی اوقات، بر اساس تصویربرداری اشعه ایکس، مشخص می‌شود که ریشه دندان سالم است و فقط روکش آن ضربه دیده است. یا گاهی اوقات نیز دندان عصب‌کشی شده کارایی خود را از دست می‌دهد. در همه این مواقع، دندانپزشک سعی می‌کند تا به کمک روش‌هایی از کشیدن دندان جلوگیری کند و به همین دلیل از روکش دندان استفاده می‌کند. روکش‌ها نیز از جنس‌های مختلفی ساخته می‌شوند؛ ولی در این میان روکش‌های زیرکونیا بسیار مقاوم بوده و می‌توانند در صورت رعایت بهداشت دهان و دندان، 10 سال دوام بیاورند.

به طور کلی در پاسخ به سؤال این‌که روکش دندان بهتر است یا ایمپلنت، باید بگوییم که بهتر است به نیاز دندان‌های خود و شرایط آن‌ها توجه داشته باشید؛ چراکه هر کدام از آن‌ها برای دندان خاصی مناسب هستند.

تفاوت ایمپلنت و روکش

تفاوت ایمپلنت و روکش

از آنجایی که ایمپلنت و روکش، تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند، وقتی در اثر پوسیدگی دندان و یا از دست دادن آن به دندانپزشک مراجعه می‌کنید، دندانپزشک بر اساس شرایط دندان شما، تصمیم می‌گیرد که از ایمپلنت یا روکش برای درمان دندان‌های شما استفاده کند. ولی به طور کلی می‌توان گفت که ایمپلنت و روکش دندان تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند که از جمله می‌توان به هزینه هر کدام از آن‌ها اشاره کرد. روکش دندان، روش ساده‌تری در مقایسه با ایمپلنت دندان است و به همین دلیل نیز از هزینه پایین‌تری نسبت به آن برخوردار است.

یکی دیگر از تفاوت‌های روکش و ایمپلنت می‌توان به نوع روش درمان هر یک اشاره کرد. به این صورت که در روش ایمپلنت دندان، ریشه دندان به طور کامل از دهان خارج شده و پایه تیتانیومی ایمپلنت درون استخوان فک قرار داده می‌شود. پس از پیوند استخوان فک و پایه ایمپلنت، روکش دندان روی پایه نصب می‌شود.

در حالی که در روش روکش دندان، ریشه دندان سالم است و فقط بر اساس نوع خرابی تاج دندان، روکش دندان در انواع مختلف نصب می‌شود. روش درمان ایمپلنت یا روکش نیز با هم متفاوت است. در روکش دندان، نیازی به خارج کردن ریشه دندان نیست؛ ولی در ایمپلنت دندان، باید کوچک‌ترین ذره باقی مانده از دندان نیز به کمک جراحی از لثه خارج شود.

مزایای دو روش ایمپلنت دندان و روکش دندان

مزایای دو روش ایمپلنت دندان و روکش دندان

همان‌طور که پیش‌تر نیز گفتیم، روکش دندان به دلیل این‌که روش ساده‌تری است، از هزینه پایین‌تری نیز برخوردار است. این در حالی است که ایمپلنت دندان معمولاً هزینه زیادی دارد. روکش دندان از پروسه درمانی کوتاه‌تری برخوردار است. به این صورت که مشکلات دندان برطرف می‌شود و پس از انجام قالب‌گیری، نمونه تهیه شده به لابراتوار ارسال می‌شود.

در طی یک الی دو هفته، روکش ساخته شده و در نهایت به دندان بیمار متصل می‌شود. این در حالی است که ایمپلنت به پروسه طولانی نیاز دارد.به‌طوری‌که پس از نصب پایه ایمپلنت به استخوان فک، چند ماه برای برقراری پیوند بین آن دو، زمان لازم است. با این حال، ایمپلنت مقاومت بالایی دارد و مخصوص کسانی است که دندان‌های خود را به طور کامل از دست داده‌اند. ایمپلنت دندان همانند دندان طبیعی بوده و استحکام زیادی دارد.همچنین سایت بانک دندانپزشکی ایران درباره معایب ایمپلت  و روکش دندان اینگونه بیان میکند:

استفاده از روکش ممکن است با برخی مشکلات همراه باشد، که در زیر به برخی از آنها اشاره می‌شود:
خطر عفونت:
مانند هر جراحی دیگری، روکش ایمپلنت دندان نیز ممکن است با خطر عفونت همراه باشد. عفونت می‌تواند به صورت دائمی ایمپلنت را خراب کند و نیاز به جایگزینی دوباره آن را ایجاب کند.
مشکلات اندودنتیک:
برخی از بیماران ممکن است با مشکلات اندودنتیک مانند التهاب و خراشیدگی دچار شوند، که ممکن است نیاز به درمان دوباره داشته باشد.
تحریک بافت‌های اطراف:
برخی بیماران ممکن است واکنش‌های نامطلوبی به ماده روکش تجربه کنند، مانند التهاب یا تحریک بافت‌های اطراف.
حساسیت مواد ساخته شده از روکش:
برخی افراد ممکن است حساسیت به مواد ساخته شده از روکش داشته باشند و این می‌تواند به مشکلاتی منجر شود.

هزینه روکش دندان و ایمپلنت

روکش دندان و ایمپلنت، هر کدام هزینه‌های متفاوتی دارند و این هزینه بین افراد مختلف متفاوت بوده و به عواملی همچون تعداد ایمپلنت یا روکش مورد نیاز، جنس مواد سازنده آن‌ها، تجربه و مهارت دندانپزشک و برند سازنده ایمپلنت و روکش بستگی خواهد داشت.

سخن پایانی

ممکن است که شما هم با سؤال این‌که روکش دندان بهتر است یا ایمپلنت، مواجه شوید. برای پاسخ به این سؤال بهتر است به کلینیک دندانپزشکی آریل دنتال مراجعه کنید. دندانپزشک پس از بررسی دندان‌های شما، نظر قطعی خود را خواهد داد. تا جایی که امکان داشته باشد، دندانپزشک سعی دارد که ریشه دندان را حفظ کند و از کشیدن آن جلوگیری کند. در این شرایط، فقط به کمک روکش دندان، دندان آسیب دیده را ترمیم می‌کند. ولی اگر دندان به طور کامل از بین رفته باشد، باید به کمک کاشت دندان دیجیتال به نصب پایه ایمپلنت و روکش آن بپردازد.

برای مشاوره و رزرو وقت تماس بگیرید

درصورت تماس اعلام کنید که از طرف سایت تماس گرفته اید!

رزرو وقت دکتر سعیدیان

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *