شاید برایتان سوال شود ورم بعد از ایمپلنت چند روز طول میکشد؟ یکی از عارضههای رایج پس از جراحی و کاشت ایمپلنت ورم بعد از آن میباشد که تمامی افراد تجربه میکنند. البته میزان درد، تورم و کبودی در افراد مختلف، متفاوت است و به عوامل مختلفی مانند سن افراد، تخصص دندانپزشک، میزان جراحت و… بستگی دارد. در جواب این سوال که ورم بعد از ایمپلنت چقدر طول میکشد باید گفت که مدت زمان آن متفاوت است و به عوامل مختلفی مثل واکنش و حساسیت بدن، نوع جراحی و … بستگی دارد اما بهطورکلی ورم و کبودی خیلی زود و بعد از جراحی ایمپلنت شروع شده و ممکن است تا دو هفته به طول انجامد که در برخی افراد این مدت زمان بیشتر است.
در این مقاله کلینیک دندانپزشکی آریل، به بررسی علت ورم صورت بعد از انجام ایمپلنت دندان بصورت دیجیتال یا معمولی و ارائه راهکارها و توصیههایی برای کنترل و درمان آن خواهیم پرداخت برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با ما همراه باشید.
دسترسی سریع
علت ورم صورت بعد از ایمپلنت
همانطور که اشاره کردیم تورم و کبودی صورت بعد از ایمپلنت معمولا به دو عامل سن و میزان جراحت بستگی دارد. طبیعتا افراد مسن به علت ضعیف بودن بدن و عضلات صورت، ممکن است تورم و کبودی بیشتری را تجربه کنند و تورم و کبودی کل صورت را در بر بگیرد و تا زیر چشمها و حتی گردن راه پیدا کند.
این را در نظر بگیرید که درصورتیکه دستورات پزشک مانند استراحت کافی، رعایت کردن بهداشت، مراقبت از محل ایمپلنت و.. را بعد از جراحی رعایت نکنید، منجر به ورم بیشتری خواهد شد. مدت زمانی که معمولا ورم صورت بعد از ایمپلنت طول میکشد، ۷ تا ۱۰ روز است که البته ممکن است برخی افراد مدت زمان بیشتری را تجربه کنند.
درصورت تماس اعلام کنید که از طرف سایت تماس گرفته اید!
بیشتر بخوانید: مزایا و معایب ایمپلنت دیجیتال دندان
چرا بعد از ایمپلنت صورت ورم میکند؟
ورم بعد از ایمپلنت دندان تا اندازهای طبیعی است و تقریبا برای همه افراد رخ میدهد اما در صورتیکه تورن بیش از حد باشد میتواند به دلایل مختلفی رخ بدهد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
- عفونت : یکی از مهمترین عوامل ورم صورت بعد از ایمپلنت عفونت است. اگر عفونت در محل ایمپلنت رخ دهد، بدن با واکنشها التهابی شدید و ورم روبرو میشود که باید در اسرع وقت به طور کامل بررسی و برطرف شود.
- واکنش التهابی : این واکنش پس از جراحی ایمپلنت اتفاق میافتد که بدن به عنوان واکنش به جسم خارجی اقدام به فعالسازی سیستمایمنی میکند که این موضوع باعث کبودی، درد، حساسیت و تورم میشود.
- سابقه بیماری قبلی : افرادی که قبلا به عفونت و بیماریهای التهابی دچار شدهاند، ممکن است بیشتر در معرض واکنشهای التهابی و ورم بعد از جراحی ایمپلنت باشند. حساسیت، ضعف و عفونت لثه از دیگر مشکلاتی است که باعث ورم و کبودی بیشتر میشود.
- حساسیت به مواد ایمپلنت : این موضوع کاملا طبیعی است که ممکن است بدن هر فردی به یک یا چند نوع خوراکی یا رایحه و یا جنس هر نوع مادهای حساسیت داشته باشد. موادی که در ایمپلنت دندان استفاده میشود ممکن است برای برخی افراد حساسیتزا باشد که در نهایت به واکنشهای التهابی و ورم ختم میشود.
در آخر این را باید در نظر داشته باشید که اگر بعد از جراحی و کاشت ایمپلنت ورم کبودی و درد بیش از حد و یا علائم غیر طبیعی در محل ایمپلنت و یا در بدن خود مشاهده کردید، باید در سریعترین زمان به متخصص ایمپلنت خود مراجعه کرده و دلیل ایجاد مشکل را جویا شده و مشکل را با تشخیص و تجویز ایشان برطرف نمایید.
بهترین روشهای کاهش تورم بعد از عمل کاشت دندان
باید این موضوع را در نظر بگیرید که به دلیل جراحی و ورود و نصب یک جسم داخل دهان و استفاده از مواد و داروهای پزشکی کاملا طبیعی است که ورم کبودی و درد تا چند روز ادامه داشته باشد اما برای کنترل کردن و مدیریت تورم بعد از جراحی باید حتما از فعالیتهای سنگین و تحرک زیاد و ورزش کردن خودداری کرده و به هیچ عنوان غذاها و خوراکیهای تحریک کننده میل نکنید. برای کنترل و کاهش ورم صورت، بعد از ایمپلنت میتوانید اقدامات زیر را انجام دهید:
- استفاده از داروهای ضد التهاب : مصرف داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی ( ایبوپروفن و استامینوفن ) که توسط پزشک تجویز میشود تا به کنترل درد و ورم صورت کمک کند.
- استفاده از یخ : قرار دادن یخ بستهبندی شده برروی منطقه متورم باعث کاهش التهاب، ورم و حتی درد میشود. این کار را میتوانید بین 10 تا 20 دقیقه و در چند مرحله در روز انجام دهید.
- استراحت و نگهداری مناسب : اجتناب از فعالیتهای سنگین و ایجاد فشار به روی منطقه جراحی شده و متورم برای مدت زمان معین پس از عمل جراحی الزامی است.
- رعایت توصیههای پزشک : پیروی از همه دستورات پزشک مانند شستشوی روزانه دهان با محلول ضد عفونی و رعایت نکات بهداشتی و … میتواند به بهبود هرچه سریعتر ورم و بهبودی پس از عمل ایمپلنت کمک کند.
موارد ذکر شده باعث کنترل و کاهش ورم و کبودی صورت بعد از جراحی ایمپلنت میشود اما در صورتی که ورم و کبودی بهبود پیدا نکرد و حتی بیشتر از قبل شد حتما باید به پزشک خود مراجعه کرده و با کمک و تشخیص ایشان مشکل را بررسی و برطرف نمایید زیرا این موضوع ممکن است نشانه مشکل جدیتری باشد که نیاز به بررسی دارد. همچنین سایت دکتر تو درباره مدیریت تورم و التهاب بعد از کاشت دندان اینگونه بیان کرده است:
تا چند روز بعد از کاشت دندان مقداری درد و خونریزی طبیعی است. ممکن است بزاق شما کمی رنگ قرمز داشته باشد. این عارضه در کمتر از ۲۴ ساعت برطرف میشود. اما اگر خونریزی ادامه داشت، حتما باید با دندانپزشک خود تماس بگیرید.
اغلب داروهای مسکن بدون نسخه درد ناشی از ایمپلنت را کاهش میدهند. گاهی هم ممکن است پزشک داروی مسکن قویتری تجویز کند. برای کنترل تورم در ۲۴ ساعت اول باید از کمپرس یخ استفاده کنید. گاهی برای کاهش خطر عفونت آنتیبیوتیک نیز تجویز میشود اما برای مواردی مانند تحلیل لثه بعد از ایمپلنت حتما به دندانپزشک مراجعه کنید. سعی کنید داروها را به طور منظم در ساعت تعیین شده مصرف کنید.
سخن آخر
ورم و کبودی بعد از ایمپلنت دندان یک امر طبیعی است که تمامی افراد دچار آن میشوند. شما با رعایت نکات گفته شده و بالا نگه داشتن سطح سلامتی بدن خود میتوانید زودتر از شر درد و کبودی و ورم صورت خود خلاص شوید. این موضوع را هم در نظر بگیرید که هیچکس به اندازه دکتر متخصص شما آگاه به روند جراحی و درمان شما نبوده و در تشخیص و بررسی مشکلات احتمالی بعد از جراحی حتما به ایشان مراجعه فرمایید. در صورت عدم بهبودی درد و کبودی و تورم صورت بعد از چند روز به دکتر جراح خود مراجعه کنید.
برای کاشت موفق ایمپلنت دندان و تجربه کمترین عوارض مانند ورم ایمپلنت پیشنهاد میکنیم با بهترین و مجهزترین کلینیک دندانپزشکی تهران تماس بگیرید تا دکتر سعیدیان و همکاران مجرب ایشان بهترین خدمات ایمپلنت دندان را در اختیار شما قرار دهند. برای دریافت نوبت و وقت مشاوره با شمارههای موجود در صفحه تماس بگیرید.
درصورت تماس اعلام کنید که از طرف سایت تماس گرفته اید!
بدون نظر