شرایط ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان یکی از روش‌های کارآمد و پرطرفداری است که برای جایگزین کردن دندان‌های ازدست‌رفته و مبارزه با بی‌دندانی استفاده می‌شود. این درمان دندانپزشکی نه تنها کمک زیادی به سلامت و بهبود عملکرد زندگی فرد می‌کند بلکه در بهبود زیبایی و افزایش اعتمادبه‌نفس فرد نیز بسیار تاثیرگذار است.

برای انجام ایمپلنت دندان باید فرد دارای یکسری شرایط باشد تا کاشت ایمپلنت دیجیتال دندان موفقیت‌آمیز و بدون عوارض باشد. در این مقاله از کلینیک دندانپزشکی آریل به بررسی شرایط ایمپلنت به صورت مختصر و کاربردی پرداخته شده است پس تا پایان با ما همراه باشید.

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت دندان روش درمانی موثری است که برای جایگزین کردن دندان‌های ازدست‌رفته استفاده می‌شود  و  به بهبود صحبت‌کردن و جویدن فرد کمک کند. در واقع ایمپلنت دندان یک روش جایگزینی دائمی دندان‌های ازبین‌رفته است. در این روش یک پایه فلزی، معمولا از جنس تیتانیوم با ریشه‌ی دندان ازدست‌رفته جایگزین می‌شود و در استخوان فک قرار می‌گیرد.

تیتانیوم با بدن انسان سازگاری دارد و ایمپلنت یک جسم خارجی به شمار نمی‌رود و با قرار گرفتن در استخوان فک بیمار به مرور زمان با آن سازگار می‌شود. اگر پس از قرار گرفتن ایمپلنت در فک به طور صحیح از آن نگهداری و استفاده شود،  ماندگاری بالایی خواهد داشت.

برای مشاوره و رزرو وقت تماس بگیرید

درصورت تماس اعلام کنید که از طرف سایت تماس گرفته اید!

رزرو وقت دکتر سعیدیان

بیشتر بخوانید: قیمت ایمپلنت دیجیتال

مهم‌ترین شرایط ایمپلنت دندان چیست؟

قبل از اقدام برای کاشت ایمپلنت باید دانست که شرایط انجام ایمپلنت چیست و در چه شرایطی درمان با موفقیت و بدون عوارض انجام خواهد شد. اصلی‌ترین شرایط ایمپلنت دندان به شرح زیر است:

  • وضعیت سلامت عمومی

داشتن سلامت عمومی یکی از اولین شروط برای کاشت ایمپلنت است. بیمار باید از لحاظ جسمی و روحی شرایط ایده‌آلی داشته باشد. افرادی که بیماری‌های خاصی مانند بیماری قلبی، دیابت و.. دارند برای کاشت ایمپلنت باید شرایط و ملاحظات خاصی را فراهم کنند تا کاشت ایمپلنت سبب بروز عوارض و خطرات برای آن‌ها نشود.

  • وضعیت سلامت دهان و دندان

سلامت دهان و دندان یکی از مهم‌ترین شرایط کاشت ایمپلنت دندان است. دندانپزشک قبل از اقدام به کاشت دندان با استفاده از تصویربرداری و اسکن وضعیت دهان و دندان‌های بیمار را بررسی و ارزیابی می‌کند.

  • کیفیت و کمیت استخوان فک

می‌توان گفت مهم‌ترین و اصلی‌ترین شرط برای داشتن ایمپلنت موفق، داشتن استخوان فک سالم با تراکم استخوانی بالا است. فیکسچر که مهم‌ترین بخش ایمپلنت است باید در استخوان فک جای‌گذاری و با آن جوش بخورد. برای اینکه فیکسچر به خوبی جوش بخورد باید استخوان فک سالم و در شرایط ایده‌آل باشد. تراکم استخوان و بالا بودن بافت استخوانی بسیار مهم است

هر چه تراکم استخوانی در ناحیه فک بیمار بیشتر باشد، کیفیت و دوام ایمپلنت بالاتر خواهد بود. در شرایطی که بیمار دچار تحلیل رفتگی استخوان فک شده باشد امکان کاشت ایمپلنت وجود ندارد مگر دندانپزشک تشخیص دهد که می‌توان با استفاده از درمان‌های جانبی دیگر مانند پیوند استخوان شرایط را تغییر داد.

  • سالم بودن ساختار لثه‌ها

لثه‌ها نقش مهمی در سلامت دندان دارند و در واقع نقش حمایت‌کننده دندان را بر عهده دارند. لثه ریشه دندان را در برمی‌گیرد و سبب می‌شود تا از ورود باکتری و عفونت جلوگیری شود. در صورتی که لثه دچار عفونت و باکتری شود، استخوان فک و ریشه دندان نیز دچار مشکل می‌شوند. در کاشت ایپملنت باید وضعیت لثه‌ها بررسی شود. لثه‌های سالم و مقاوم در کیفیت و طول عمر ایمپلنت بسیارتاثیرگذار هستند.

  • بررسی درمان‌های پیش‌نیاز

یکی دیگر از شروط آغاز کاشت ایمپلنت این است که دندانپزشک باید درمان‌های جانبی مورد نیاز برای ایمپلنت را بررسی کند. ممکن است فرد نیاز به کشیدن دندان، ترمیم، جراحی، پیوند استخوان و… قبل از انجام ایمپلنت داشته باشد.

کاشت ایمپلنت به چه افرادی توصیه نمی‌شود؟

کاشت ایمپلنت به چه افرادی توصیه نمی‌شود؟

به صورت عمومی یکسری افراد شرایط لازم وکافی برای انجام ایمپلنت را ندارد و ممکن است انجام ایمپلنت سبب آسیب و بروز عوارض و خطرات برای آن‌ها شود. کاشت ایمپلنت دندان به افراد زیر توصیه نمی‌شود:

  • افراد زیر ۱۸ سال

در این افراد به دلیل اینکه فرآیند رشد هنور تکمیل نشده است، کاشت ایمپلنت دندان توصیه نمی‌شود. چرا که به‌طور کامل استخوان فک، صورت و لثه‌ها رشد نکرده است و بعد از گذشت چند سال ممکن است تغییر در اندازه و شرایط فک و دهان آن‌ها سبب به هم خوردن ایمپلنت‌های دندانی جای‌گذاری شده، شود.

  • افراد سیگاری

به‌طور‌کلی سیگار و دخانیات بر روی سلامتی و روند بهبود زخم‌ها تاثیر منفی می‌گذارد. افرادی که دخانیات و یا الکل مصرف می‌کنند دارای سیستم بدنی ضعیف‌تری هستند و بهداشت دهان و دندان در این افراد معمولا رعایت نمی‌شود.

  • خانم‌های باردار

در فرآیند کاشت ایمپلنت دندان نیاز است تا از دهان بیمار چندین بار با استفاده از اشعه عکس‌برداری شود. اشعه برای جنین خطرناک است و ممکن است باعث بروز عوارض و خطراتی و ناهنجاری‌هایی شود.

  • افراد با بیماری‌های خاص

افرادی که بیماری‌هایی نظیر نقض سیستم ایمنی، دیابت، هموفیلی و.. دارند نباید کاشت ایمپلنت برای آن‌ها انجام شود. این افراد به دلیل سیستم ایمنی ضعیف و مشکلاتی که دارند، ایمپلنت موفقیت‌آمیزی نخواهند داشت و بعضا دچار عوارض و مشکلات جبران ناپذیر خواهند شد.

توصیه‌های پزشکی برای آماده‌سازی قبل از ایمپلنت

برای اینکه کاشت ایمپلنت باکیفیت و بادوامی داشته باشیم باید قبل و بعد از عمل کاشت ایمپلنت دندان توصیه‌های پزشکی را رعایت کنیم. مهم‌ترین توصیه‌ها برای آماده‌سازی قبل از ایمپلنت عبارت‌اند از:

در صورتی که داروی خاصی مصرف می‌کنید حتما با دندانپزشک در میان بگذارید.

از داروهای رقیق‌کننده خون مانند آسپرین چند روز قبل از ایمپلنت استفاده نکنید.

در صورت تشخیص دندانپزشک، آنتی بیوتیک یا داروهای تجویز شده را به طور کامل قبل از ایمپلنت مصرف کنید.

حتما قبل از ایمپلنت آزمایشات کامل انجام دهید و مطمئن شوید که شرایط ایده‌آلی دارید.

مصرف الکل و دخانیات را دو هفته قبل از کاشت ایمپلنت دندان متوقف کنید.همچنین سایت نمناک چند نکته مهم درباره اقدامات قبل از ایمپلنت بیان میکند:

  • قبل از انجام ایمپلنت، با حوصله و بدون عجله به چند دندانپزشک مراجعه کنید و نمونه کارهای ایمپلنت دندانپزشک را ببینید و در مورد نحوه انجام ایمپلنت، قیمت و… سوال کنید.
  • قبل از انجام ایمپلنت، باید از قیمت انجام آن اطلاع یابید. قیمت ایمپلنت تا حدودی به جنس آن بستگی دارد. جنس ایمپلنت دندان هرچقدر بهتر باشد، قیمت بیشتری هم دارد.
  • قبل از انجام ایمپلنت، باید بدانید که بعد از قرار دادن پیچ ایمپلنت با توجه به شرایط بین 2 تا 4 ماه باید صبر کرد تا استخوان اطراف ایمپلنت کاملا شکل بگیرد اما در برخی شرایط امکان دارد که در صورت مناسب بودن استخوان فک بتوان همزمان با قرار دادن ایمپلنت روکش موقت یا دائم را روی آن قرار داد.
  • قبل از انجام ایمپلنت، باید بدانید ایمپلنت ها مانع ادامه تحلیل استخوان فک می شوند و از جنس تیتانیوم هستند و به مرور زمان به شدت تمایل دارند جذب استخوان فک شوند.

جمع‌بندی کلی

ایمپلنت دندان یکی از پرطرف‌دارترین درمان‌هایی است که برای مبارزه با بی‌دندانی وجود دارد. این عمل باید در شرایط ایده‌آل و مناسب انجام شود در غیر اینصورت نتیجه مطلوب و ماندگاری نخواهد داشت. در این مقاله به بررسی شرایط ایمپلنت به صورت کاربردی پرداخته شد.

 برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت نوبت مشاوره با دکتر سعیدیان، می‌توانید با شماره‌های درج شده مربوط به کلینیک دندانپزشکی آریل نیاوران تماس بگیرید و از مشاوره و تخصص دکتر سعیدیان بهره‌مند شوید. دکتر وحید سعیدیان با بیش از ۱۰ سال تجربه موفق در زمینه انواع درمان‌های دندانپزشکی در مجهزترین و بهترین کلینیک دندانپزشکی تهران بهترین خدمات دندانپزشکی را به مراجعه‌کنندگان عزیز ارائه می‌دهد.

برای مشاوره و رزرو وقت تماس بگیرید

درصورت تماس اعلام کنید که از طرف سایت تماس گرفته اید!

رزرو وقت دکتر سعیدیان

سوالات متداول

معمولا در ۹۵ درصد موارد، کاشت ایمپلنت دندان با موفقیت انجام می‌شود. درصد زیادی از موفقیت مربوط به تخصص و تبحر دندانپزشک است.

افرادی که سلامتی عمومی و شرایط ذکر شده برای ایمپلنت دندان را ندارند، کاندیدای مناسبی برای کاشت ایمپلنت نیستند.

عمر و ماندگاری ایمپلنت دندان حدود ۱۰ تا ۲۰ سال است که این ماندگاری تا حد زیادی به عوامل مختلفی مانند رعایت بهداشت دهان و دندان و رعایت مراقبت‌های بعد از کاشت بستگی دارد.

انجام ندادن به موقع ایمپلنت سبب تحلیل رفتن و از بین رفتن استخوان فک و آسیب و صدمه به دیگر دندان‌ها و لثه‌ها می‌شود.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *