ایمپلنت بهتر است یا دندان مصنوعی؟

کسی که به هر دلیلی، دندان خود را از دست می‌دهد، به فکر جایگزین کردن دندان‌های خود می‌افتد. روش‌های مختلفی برای جایگزین کردن دندان‌های از دست رفته وجود دارند که از جمله می‌توان به ایمپلنت یا دندان مصنوعی اشاره کرد. شاید برای شما نیز سؤال باشد که کدام یک از این روش‌ها خوب بوده و مزایای بیشتری دارد. با ماه همراه باشید تا به بررسی دندان مصنوعی و ایمپلنت دندان بپردازیم. اگر قصد پر کردن دندان‌های از دست رفته خود  به کمک کاشت دیجیتالی دندان در تهران دارید، می‌توانید به کلینیک دندانپزشکی آریل دنتال مراجعه کنید.

ایمپلنت بهتر است یا دندان مصنوعی

وقتی در مرحله اول به دندانپزشک مراجعه می‌کنید، دندانپزشک با بررسی دندان‌های شما، همه روش‌های در دسترس برای درمان آن‌ها را برای شما توضیح می‌دهد. ایمپلنت دندان دارای یک پایه تیتانیومی است که در استخوان فک قرار گرفته و پس از پیوند با استخوان، آماده دریافت تاج دندان می‌شود. از آنجایی که پایه ایمپلنت با استخوان فک جوش می‌خورد، این روش مطمئن‌تر، ایمن‌تر و مقاوم‌تر است و با گذشت سن، از تحلیل استخوان فک و تغییر فرم صورت جلوگیری می‌کند. ضمن این‌که تأثیر در گفتار و جویدن شما نخواهد داشت و دقیقاً همانند دندان طبیعی عمل می‌کند.

دندان مصنوعی از یک پایه فلزی یا پلاستیکی ساخته می‌شود که توسط دندانپزشک قالب‌گیری شده و در دهان فرد قرار می‌گیرد. ممکن است مدت زمانی طول بکشید تا بتوانید به دندان مصنوعی عادت بکنید، با آن غذا بخورید و حتی حرف بزنید. با گذشت زمان و عادت کردن به دندان مصنوعی، می‌توانید راحت‌تر غذا بخورید و حرف بزنید.

برای مشاوره و رزرو وقت تماس بگیرید

درصورت تماس اعلام کنید که از طرف سایت تماس گرفته اید!

رزرو وقت دکتر سعیدیان

مقایسه دندان مصنوعی و ایمپلنت از نظر مدت زمان فرایند کاشت

ایمپلنت یا دندان مصنوعی از نظر عوامل مختلفی با یکدیگر تفاوت داشته و هنگام انتخاب هر یک از این روش‌ها برای پر کردن دندان‌های از دست رفته خود، باید مواردی همچون هزینه کاشت، مدت زمان فرایند کاشت، سلامت استخوان فک، میزان زیبایی نهایی دندان‌ها و… توجه داشته باشید. نصب ایمپلنت معمولاً به مدت زمان بیشتری نیاز دارد چراکه در طی عملیات جراحی متعددی صورت می‌گیرد. به این صورت که ابتدا به کمک عمل جراحی، پایه ایمپلنت را درون استخوان فک قرار می‌دهند و پس از بهبود و پیوند استخوان فک و ایمپلنت، تاج دندان را روی ایمپلنت نصب می‌کنند.

پروسه درمان دندان‌ها به کمک دندان مصنوعی کوتاه‌تر خواهد بود. اگر نیاز به کشیدن دندان‌ها باشد، دندانپزشک ابتدا دندان‌های شما را می‌کشد و پس از گذشت یک دوره بهبودی، از دندان‌های شما قالب گیری کرده و اقدام به ساخت دندان مصنوعی می‌کند. البته قبل از این کار، دندانپزشک یک سری پروتز سفارش در دهان شما قرار می‌دهد و از راحت بودن آن مطمئن می‌شود.

مقایسه دندان مصنوعی و ایمپلنت از نظر روش کاشت

برای نصب ایمپلنت، باید ریشه دندانی که خراب شده است، از استخوان فک جدا شود. البته گاهی اوقات نیز فرد دندان خود را به طور کامل از دست داده است و در چنین شرایطی، سوراخی در جای آن ایجاد می‌شود. پایه تیتانیومی ایمپلنت درون استخوان فک و به کمک جراحی گذاشته می‌شود. با رشد استخوان در اطراف پایه، پایه محکم شده و به استخوان فک جوش می‌خورد. در نهایت تاج دندان به کمک اباتمنت روی عاج دندان قرار می‌گیرد.

ایمپلنت یا دندان مصنوعی، هر دو روش برای جاگزینی دندان‌های از دست رفته هستند؛ ولی یکی از تفاوت‌های آن‌ها، تفاوت در روش کاشت است. دندان مصنوعی یک پروتز متحرک است که می‌تواند به صورت کامل و یا تکی به دندان‌های شما متصل شود. وقتی شما همه دندان‌های خود را از دست داده‌اید، دندانپزشک قالبی از دندان‌های شما تهیه کرده و بایت شما را بررسی می‌کند سپس پروتز اولیه ساخته شده و برای تست در دهان شما قرار داده می‌شود تا ایرادات آن برطرف شود. در نهایت پروتز نهایی ساخته شده و به کمک چسب مخصوص به لثه فرد چسبانده می‌شود.

مقایسه دندان مصنوعی و ایمپلنت از نظر روش نگهداری

نگهداری از دندان‌های ایمپلنت همانند دندان‌های طبیعی است و شما باید روزانه مسواکبزنید، از نخ دندان استفاده کنید و بهداشت دهان و دندان خود را حفظ کنید. این در حالی است که برای نگهداری از پروتزهای مصنوعی یا دندان مصنوعی باید بعد از هر وعده غذایی آن را در آورید، درون محلولی خیس گذاشته و صبر کنید تا تمیز شود. گاهی اوقات نیاز است که چسب‌های باقی مانده روی دندان از آن جدا شود.همچنین سایت ویکی درمان درباره شرایط نگهداری از ایمپلنت اینگونه بیان میکند:

مراقبت از ایمپلنت‌های دندانی همانند مراقبت از دندان‌های طبیعی است. یعنی مسواک زدن با یک برس، نخ دندان کشیدن و سایر مراقبت‌های دندانی. اما برای تمیز کردن دندان مصنوعی باید هر روز، پس از صرف غذا آنها را از دهان خارج کرده و مسواک بزنید. همچنین لازم است تا تکه‌های چسبی را که روی لثه‌هایتان باقی مانده است پاک کنید. اما ایمپلنت‌های دندان فیکسچرهای دائمی هستند که در صورتی نیاز به ترمیم دارند که دچار ترک خوردگی یا شکستگی روکش‌های اصلی شوند.

مقایسه دندان مصنوعی و ایمپلنت از نظر میزان هزینه مورد نیاز

از آنجایی که ایمپلنت به جراحی و عملیات بیشتری برای نصب نیاز دارند، در نتیجه هزینه درمانی آن نیز بالاتر خواهد بود. این در حالی است که دندان مصنوعی روشی کم‌هزینه‌تر برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته است. به خصوص برای کسانی که همه دندان‌های خود را از دست داده‌اند.

عوارض ایمپلنت بیشتراست یا دندان مصنوعی ؟

هر یک از روش‌های ایمپلنت یا دندان مصنوعی با یک سری عوارض همراه هستند. ولی به طور کلی می‌توان گفت که عوارض ناشی از ایمپلنت بسیار کمتر از عوارض ناشی از استفاده از دندان مصنوعی است. توجه داشته باشید که استفاده از ایمپلنت ممکن است در برخی مواقع خیلی نادر با عوارضی همچون شکست روکش دندان و عفونت‌های دندانی همراه باشد. این در حالی است که پروتز دندان عوارض بیشتری دارد. به این صورت که ممکن است دندان مصنوعی به خوبی در جای خود فیکس نشود و در اثر استفاده از آن، سبب زخم لثه شود. استفاده از دندان مصنوعی در طولانی مدت نیز می‌تواند سبب تحلیل لثه و تحلیل استخوان فک شما شود.

سخن پایانی

هر یک از روش‌های ایمپلنت یا دندان مصنوعی با یک‌ سری مزایا و معایبی همراه هستند و انتخاب هر یک از این روش‌ها به میزان بودجه شما، نوع استخوان‌های فک، تعداد دندان‌های از دست رفته و صلاحدید پزشک بستگی خواهد داشت. ایمپلنت دیجیتال روش محکم و ایمن برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته است و در صورت نگهداری درست، می‌تواند تا سال‌های طولانی همانند دندان‌های طبیعی عمل کند. در مقابل دندان مصنوعی نیز روش کم‌هزینه‌تر و ساده‌تر برای پر کردن دندان‌های از دست رفته است و به کمک چسب به لثه افراد متصل می‌شود.

برای مشاوره و رزرو وقت تماس بگیرید

درصورت تماس اعلام کنید که از طرف سایت تماس گرفته اید!

رزرو وقت دکتر سعیدیان

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *