سیگار و دخانیات اثرات مخرب و نامطلوبی بر روی درمانهای دندانپزشکی دارد. در کاشت ایمپلنت برای افراد سیگاری باید یکسری ملاحظات و مراقبتهای ویژه در نظر گرفت تا درمان و کاشت ایمپلنت موفقیتآمیز باشد.
برای کاشت ایمپلنت فرد باید وضعیت دهان و دندان سالمی داشته باشد که اغلب افراد سیگاری ندارند. از این رو این فرآیند باید با بررسی و ارزیابی کامل و با ملاحظات ویژه انجام شود. با این حال میتوان گفت میزان موفقیت کاشت ایمپلنت برای افراد سیگاری تا حد زیادی بستگی به سلامت و وضعیت دهان و دندان آنها دارد.
در این مطلب از کلینیک آریل دنتال به بررسی صفر تا صد کاشت ایمپلنت دندان برای افراد سیگاری پرداختهایم برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد ما را تا انتهای این مطلب همراهی کنید.
دسترسی سریع
ایمپلنت در افراد سیگاری امکانپذیر است؟
اکثر افراد سیگاری ۱ یا چندین دندان ازدسترفته دارند می خواهند بدانند که امکان کاشت ایمپلنت و جایگزین کردن دندانها وجود دارد یا نه؟ در پاسخ به این سوال میتوان گفت کاشت ایمپلنت دندان در صورتی برای افراد سیگاری امکانپذیر است که توصیههای مراقبتی رعایت شود. اگر دستورالعملها ومراقبتها رعایت نشود، منجر به عفونت، التهاب و تورم شده و احتمال موفقیت کاشت ایمپلنت را کاهش میدهند.
افراد سیگاری باید مدتی قبل و بعد از کاشت ایمپلنت مصرف سیگار را کاهش داده و یا سیگار را ترک کنند. همچنین رعایت دستورالعملها و مراقبتهای بعد از عمل کاشت ایمپلنت بسیار مهم است. از دیگر عوامل بسیار مهم در ایمپلنت و موفقیتآمیز بودن آن رعایت بهداشت دهان و دندان است تا مانع از بروز عفونت و عوارض شود.
درصورت تماس اعلام کنید که از طرف سایت تماس گرفته اید!
بیشتر بخوانید: ایمپلنت دندان برای بیماران قلبی
نحوه انجام ایمپلنت برای افراد سیگاری
برای اینکه کاشت ایمپلنت برای افراد سیگاری موفقیتآمیز باشد باید با مراقبتها و ملاحظات ویژای همراه باشد. ارزیابی و بررسی وضعیت فک و سلامت دهان و دندان در کاشت ایمپلنت بسیار تاثیرگذار است. افرادی که سیگار و دخانیات مصرف میکنند، هربار مقداری نیکوتین وارد بدن خود میکنند و این نیکوتین عوارضی مانند مختل کردن روند بهبود زخم در بدن ایجاد میکند.
تاثیر دود سیگار به کاشت ایمپلنت
سیگار باعث تضعیف سیستم ایمنی شده و همچنین ممکن است موجب عفونت و التهاب درنتیجه پس زدن ایمپلنت شود. طبق آمار معمولا ۱۵ درصد از افراد سیگاری که عمل کاشت ایمپلنت انجام میدهند بعد از مدتی مجبور به ترمیم و کاشت دوباره ایمپلنت خواهند شد. قبل از کاشت ایمپلنت مصرف سیگار باید به حداقل برسد و یا ترک شود. بعد از کاشت ایمپلنت هم افراد سیگاری باید تا مدتی از مصرف سیگار خودداری کنند.
بهترین روش کاشت دندان برای افراد سیگاری
بهتر است از ایمپلنت بدون جراحی برای افراد سیگاری استفاده شود. در این روش برای کاشت ایمپلنت نیازی به برش لثه و جراحی نیست. روش کاشت ایمپلنت بدون جراحی به دلیل اینکه زخم و جراحی ندارد، احتمال عفونت را کاهش میدهد.
از آنجایی که فرآیند جوش خوردن در افراد سیگاری طولانیتر است معمولا مدت زمان بیشتری را نسبت به افراد عادی باید صبر کرد تا ایمپلنت جوش بخورد. همچنین باید در نظر داشت که افراد سیگاری نباید بلافاصله بعد از کشیدن دندان ایمپبلنت کاشته شود چرا که حفره خشک درمحل کشیدن دندان ایجاد میشود.
تاثیر دخانیات بر ایمپلنت
نیکوتین موجود در سیگار و دخانیات سبب اختلال در فرآیند جوش خوردن ایمپلنت در استخوان فک میشود. در حیقت مانع از خونرسانی به بافت لثه و استخوان فک میشود و روند جوشخوردن پایه ایمپلنت به استخوان را کند و یا مختل میکند.
سیگار موجب تحلیل استخوان فک شده و احتمال شکست درمان ایمپلنت را افزایش میدهد. دود سیگار به لثه و غدد بزاقی و استخوان فک صدمه میزند. زمانی که غدد بزاقی به اندازه کافی ترشح نکنند، دهان خشک شده و مستعد عفونت و بیماری خواهد شد.
عدم رعایت بهداشت دهان و دندان نیز موجب عفونت و بیماریهای لثه میشود. در صورتی که بیماری لثه وجود داشته باشد ایمپلنت معمولا پس زده میشود و جوش نمیخورد و بعد از مدت کوتاهی نیاز به تعویض پیدا میکند.
همچنین سایت Aesthetic Dental درباره تاثیر دخانیات بر ایمپلنت اینگونه بیان میکند:
Smoking can restrict blood flow to the gums and jawbone, slowing the recovery period after a dental implant procedure. This can lead to a longer recovery and make it more difficult for the implant to fuse properly with the jawbone.
سیگار کشیدن می تواند جریان خون در لثه و استخوان فک را محدود کند و دوره نقاهت پس از عمل ایمپلنت دندان را کند کند. این می تواند منجر به بهبودی طولانی تر شود و اتصال صحیح ایمپلنت با استخوان فک را دشوارتر کند.
جمع بندی
ایمپپلنت دندان برای افراد سیگاری حتما باید با مراقبتهای ویژه انجام شود تا از بروز مشکلات و عوارض وپس زده شدن ایمپلنت جلوگیری شود. باید حتما با دندانپزشک متخصص مشورت کنید تا به ارزیابی و بررسی شرایط دهان و دندانهای شما بهصورت تخصصی پرداخته شود و تمام ملاحظات لازم برای داشتن درمان ایمپلنت موفقیتآمیز در نظر گرفته شود.
شما میتوانید برای مشاوره فوری و تخصصی با دکتر وحید سعیدیان با چندین سال سابقه و با وجود کلینیک بسیار مجهز و دیجیتال در شمال تهران با شمارههای درج شده و از طریق لینک وارد سایت شده و نسبت به گرفتن وقت مشاوره اقدام فرمایید.
کلینیک آریل دنتال با مدیریت دکتر وحید سعیدیان مجهزترین و بهروزترین تجهیزات دندانپزشکی دیجیتال را در اختیار دارد و انواع خدمات دندانپزشکی را با بالاترین کیفیت و مناسبترین قیمت در اختیار مراجعهکنندگان گرامی قرار میدهد.
سوالات متداول
بله، در ویپ یا سیگار الکترونیکی گرما به بخار تبدیل شده و مانند نیکوتین عمل کرده و فرآیند بهبود زخمها را مختل میکند.
بله، دود تریاک نیز سبب عفونت لثه و کاهش میزان قابلیت جوش خوردن ایمپلنت به استخوان فک میشود.
بهطورکلی توصیه میشود به مدت ۳ ماه بعد از عمل کاشت ایمپلنت از استعمال دخانیات و حتی قلیان پرهیز کنید تا روند درمان دچار اختلال نشود.
بهتر است حداقل ۲ تا ۳ ماه بعد از جراحی ایمپلنت از کشیدن سیگار خودداری کنید تا از بروز مشکلات و عوارض جلوگیری شود و شانس موفقیت ایمپلنت افزایش یابد.
درصورت تماس اعلام کنید که از طرف سایت تماس گرفته اید!
بدون نظر