افراد در طول زمان به دلایل مختلفی دندانهای خود را از دست میدهند. از دست دادن دندان سبب ایجاد مشکلات متعددی در فرد از جمله عدم توانایی صحبت کردن به طرز صحیح و یا عدم توانایی جویدن غذا و… میشود. یکی از روشهای درست جایگزین کردن دندانهای از دست رفته، استفاده از ایمپلنت دیجتال دندان است؛ ولی این سؤال مطرح میشود که ایمپلنت دندان برای چه کسانی مناسب نیست. برای پاسخ به این سؤال باید یک سری عوامل مهم در کاشت ایمپلنت را در نظر بگیریم. با آریل دنتال همراه باشید تا به پاسخ این سؤال بپردازیم.
دسترسی سریع
ایمپلنت برای چه کسانی مناسب نیست؟
ایمپلنت دندان با یک سری محدودیتهایی همراه است و اگر افراد دارای محدودیتهای زیر باشند، نمیتوانند اقدام به کاشت ایمپلنت دندان بکنند؛
درصورت تماس اعلام کنید که از طرف سایت تماس گرفته اید!
بیشتر بخوانید: هر واحد ایمپلنت چند دندان است؟
محدودیت سنی برای ایمپلنت دندان
از آنجایی که در دوران کودکی و نوجوانی، استخوان فک دهان در حال رشد و تغییر است، امکان کاشت ایمپلنت در این سنین وجود ندارد. سن بالا مانعی برای کاشت ایمپلنت ایجاد نمیکند؛ ولی در سن پایین اجازه کاشت وجود ندارد و افراد باید تا اواخر دوره نوجوانی و اوایل جوانی منتظر بمانند.
وضعیت استخوان فک
اگر استخوان فک از تراکم استخوانی کافی برخوردار نباشد، امکان کاشت ایمپلنت وجود نخواهد داشت. البته این افراد قبل از کاشت ایمپلنت باید به کمک پیوند استخوان، تراکم استخوان را افزایش دهند. توجه داشته باشید که با تراکم پایین استخوان فک، پایه ایمپلنت به آن جوش نمیخورد و احتمال شکست ایمپلنت بسیار زیاد است. افرادی که برای مدت طولانی دندان خود را از دست دادهاند، از تراکم استخوانی ناکافی برخوردار هستند؛ چراکه استخوان فک و حتی لثه، در گذر زمان و در آنها تحلیل رفته است.
مصرف دخانیات و محدودیت های ایمپلنت برای افراد
مصرف سیگار و دخانیات سبب بروز اختلال در اکسیژن رسانی به بافتهای بدن میشوند. نتیجه این اتفاق التیام و بهبود کندتر جای جراحی ایمپلنت خواهد بود. از طرفی در چنین شرایطی احتمال ایجاد عفونت نیز بیشتر است. افراد سیگاری و یا الکلی نمیتوانند ایمپلنت انجام دهند. الکل نیز سبب انعقاد خون شده و برای جراحی خطرساز است. اگر سیگاری هستید و قصد انجام ایمپلنت دارید، بهتر است از چند هفته قبل، مصرف سیگار را قطع کنید و بعد از ایمپلنت، تا مدتی باید از مصرف آن خودداری کنید. چراکه دخانیات بر سیستم ایمنی نیز تأثیر میگذارد و در روند بهبودی مشکل ایجاد میکنند.
سلامت و بهداشت دهان و دندان
در پاسخ دیگری به سوال چه کسانی نباید ایمپلنت کنند؟ اگر دندانهای شما پوسیده باشند، لثهها عفونی شده و یا بیماریهای دیگری دهان و دندان شما را تهدید کنند، شما نمیتوانید به کاشت ایمپلنت دندان بپردازید. در نتیجه قبل از عمل جراحی باید این مشکلات را رفع کنید.
مصرف داروی بیس فسفونات
معمولاً افراد مبتلا به پوکی استخوان و یا ضعف استخوان، از این دارو مصرف میکنند. یکی از عوارض مصرف این دارو، مرگ استخوان نامیده میشود. در واقع مواد سازنده این دارو روی برخی سلولهای استخوان تأثیر میگذارند. این داروها با اینکه از تحلیل و از بین رفتن استخوان جلوگیری میکنند؛ ولی در رابطه با جوش خوردن استخوان مشکل ایجاد میکنند و بر همین اساس نیز، افرادی که از این دارو مصرف میکنند، معمولاً نمیتوانند ایمپلنت دندان انجام دهند. اگر قصد کاشت ایمپلنت دندان در کلینیک دندانپزشکی آریل دنتال دارید، بهتر است در صورت مصرف این دارو، به دندانپزشک متخصص خود اطلاع دهید.
ایمپلنت دندان در بیماران مبتلا به ام اس
شاید برای بیماران مبتلا به ام اس در رابطه با سوال ایمپلنت برای چه کسانی مناسب است؟ اینگونه بباید پاسخ داد بیمارانی که به ام اس مبتلا هستند، بدون هیچ محدودیتی میتوانند اقدام به کاشت ایمپلنت دندان کنند. چراکه دندانپزشکی و بیماری ام اس، کاملاً با یکدیگر سازگار هستند. البته اگر بیمار مبتلا به ام اس، کورتون مصرف کند، دارای یک سری محدودیتها برای کاشت ایمپلنت است.
ایمپلنت دندان در بیماران قلبی عروقی
از دست دادن دندان سبب تحلیل استخوان فک و لثه شده و همچنین در خوردن و هضم کردن غذا مشکل ایجاد میکند. این مشکل میتواند سبب بروز مشکلات قبلی و عروقی شود. در نتیجه ایمپلنت دندان به عنوان راهی برای جلوگیری از مبتلا به بیماریهای قبلی و عروقی میشود. به طور کلی میتوان گفت که افراد مبتلا به بیماریهای قلبی و عروقی، محدودیت خاصی در انجام ایمپلنت ندارند.
ایمپلنت دندان در بیماران دیابتی
کاشت ایمپلنت در بیماران دیابتی نیز انجام میشود و با موفقیت همراه است. افراد دیابتی میتوانند در حدود 3 ماه پیش از کاشت ایمپلنت، بیماری خود را تحت نظر پزشک کنترل کنند. در چنین شرایطی، عمل جراحی ایمپلنت، مشکل خاصی ایجاد نخواهد کرد.سایت pmc در مورد اقدامات مناسب جهت بهبودی و پیوند ایمپلنت در افراد دیابتی را اینگونه بیان میکند:
Measures for improving success of dental implant in diabetics
Good glycemic control, preoperative and post-operative, is required to achieve improved osseointegration in diabetics.[51] Prophylactic antibiotics [Table 3] have shown to be effective for success of dental implants in diabetic patients and use of 0. 12% chlorhexidine further improves the success rate.ترجمه:
اقدامات برای بهبود موفقیت ایمپلنت دندان در بیماران دیابتی
کنترل قند خون خوب، قبل و بعد از عمل، برای دستیابی به بهبود یکپارچگی استخوانی در بیماران دیابتی مورد نیاز است.[51] آنتی بیوتیک های پیشگیرانه [جدول 3] نشان داده اند که برای موفقیت ایمپلنت های دندانی در بیماران دیابتی موثر هستند و استفاده از کلرهگزیدین 0.12 درصد، میزان موفقیت را بیشتر بهبود می بخشد.
تا چند سال بعد از کشیدن دندان، میتوان ایمپلنت انجام داد؟
توجه داشته باشید که عوامل مختلف زیادی در موفقیتآمیز بودن ایمپلنت دندان تأثیر میگذارند. اینکه تا چند سال بعد از کشیدن دندان، میتوان ایمپلنت کرد، میتواند سؤال خیلی از افراد باشد. توجه داشته باشید که اگر تراکم استخوان فک به اندازه کافی باشد و فرد از سلامت عمومی کامل برخوردار باشد، بلافاصله بعد از کشیدن دندان میتواند ایمپلنت کرد. ولی گاهی اوقات نیاز تا یکی دو ماه بعد از کشیدن دندان، ایمپلنت انجام شود. توجه داشته باشید که با گذر زمان، استخوان فک و لثه تحلیل رفته و برای ایمپلنت دندان به پیوند استخوان نیاز خواهید داشت.
بیشتر بخوانید: معرفی ایمپلنت اشترومن و مزایا و معایب آن
سخن پایانی
اگر قصد کاشت دیجیتال دندان دارید ولی نمیدانید که ایمپلنت دندان برای چه کسانی مناسب نیست، باید بگوییم که ایمپلنت دندان با یک سری محدودیتها از جمله محدودیت سنی، تراکم استخوان فک، مصرف برخی داروهای خاص، سلامت دهان و دندان و… همراه است. در صورت نداشتن چنین محدودیتهایی، شما میتوانید به راحتی، نسبت به کاشت ایمپلنت دندان در کلینیک دندانپزشکی آریل دنتال اقدام کنید.
درصورت تماس اعلام کنید که از طرف سایت تماس گرفته اید!
بدون نظر