آیاایمپلنت دندان خراب می‌شود

این‌که آیا ایمپلنت دندان خراب می‌شود یا خیر یا نشانه های خراب شدن ایمپلنت می‌تواند سؤال شما نیز باشد. دندان‌های طبیعی در صورت نگهداری نادرست و عدم رعایت بهداشت دهان و دندان در دراز مدت پوسیده شده و خراب می‌شوند. این در حالی است که دندان ایمپلنت به دلیل ساخته شدن از موادی مثل تیتانیوم، کمتر دچار پوسیدگی و خراب شدن می‌شوند؛ چراکه تیتانیوم جز فلزات بسیار سازگار با بدن است. ولی توجه داشته باشید که ایمپلنت دیجیتال دندان نیز اگر تحت تأثیر برخی عوامل قرار بگیرد، پوسیده شده و خراب می‌شود. برای کاشت ایمپلنت دندان می‌توانید به کلینیک دندانپزشکی آریل دنتال مراجعه کنید.

آیا ایمپلنت دندان خراب می‌شود؟

بهتر است بدانید که بعد از گذشت ده سال، هنوز هم در 95 درصد موارد، ایمچلنت دندان سالم باقی مانده و خراب نمی‌شود مگر این‌که در شرایط خاصی قرار بگیرند و یا تجهیزات آن‌ها از جمله اباتمنت و روکش دچار مشکل شوند. در نتیجه به طول کلی می‌توان گفت که مواد سازنده ایمپلنت بسیار مقاوم هستند و به راحتی دچار پوسیدگی نشده و خراب نمی‌شوند.

برای مشاوره و رزرو وقت تماس بگیرید

درصورت تماس اعلام کنید که از طرف سایت تماس گرفته اید!

رزرو وقت دکتر سعیدیان

علائم خراب شدن ایمپلنت دندان

دلایل مختلفی برای خراب شدن دندان ایمپلنت وجود دارند که هر کدام نیز علائم خاصی دارند؛ ولی به طور کلی خراب شدن ایمپلنت به یک سری علائم همراه است که از جمله می‌توان به بوی بدن دهان اشاره کرد. گاهی اوقات نیز بعد از گذشت 2 الی 4 هفته بعد از عمل جراحی، دهان و دندان فرد، هنوز هم دارای دردی غیر طبیعی بوده دچار تورم شده است. البته در برخی مواقع نیز پایه ایمپلنت شل شده و سبب ایجاد مشکل در جویدن می‌شود.

دلایل خراب شدن دندان ایمپلنت

همان‌طور که پیش‌تر نیز گفتیم، ایمپلنت دندان می‌تواند به دلایل مختلفی خراب شود. یکی از مهم‌ترین دلایل خراب شدن ایمپلنت دندان و به نوعی شکست ایمپلنت، عفونت ایمپلنت و یا بافت اطراف آن است. خود عفونت نیز ممکن است به دلایل مختلفی رخ بدهد و نتیجه آن، عدم جوش خوردن صحیح پایه ایمپلنت با استخوان فک خواهد بود. البته توجه داشته باشید که پایه ایمپلنت برای این‌که بتواند به استخوان فک جوش بخورد، باید از استحکام کافی برخوردار باشد. در غیر این صورت می‌تواند سبب خراب شدن ایمپلنت و به اصطلاح پس زدن آن شود.

دندانپزشک متخصص قبل از این‌که اقدام به نصب ایمپلنت در استخوان فک بکند، ابتدا سلامت عمومی بدن فرد را بررسی می‌کند. گاهی اوقات فرد به بیماری‌های زمینه‌ای از جمله دیابت، سرطان، مشکلات قبلی و عروقی و… مبتلا است. این بیماری‌ها روند پیوند استخوان فک با پایه ایمپلنت و همچنین بهبود جای جراحی را با مشکل مواجه می‌کنند. در نتیجه دندانپزشک قبل از انجام عمل جراحی، به کمک برخی داروها و یا انجام برخی روش‌ها، از علائم چنین بیماری‌هایی پیشگیری می‌کند تا سبب خراب شدن دندان نشوند.

شما باید بعد از انجام عمل جراحی ایمپلنت، طبق توصیه‌ها و دستورالعمل‌های دندانپزشک متخصص خود عمل کنید. گاهی اوقات افراد بر خلاف توصیه‌های پزشکی عمل کرده و با خوردن مواد غذایی سفت و چسبناک و گاهی اوقات نیز با انجام ورزش‌های سنگین، فشار زیادی به ایمپلنت‌های تازه کاشته شده وارد می‌کنند. همچنین با کشیدن سیگار و یا عدم رعایت بهداشت دهان و دندان سبب ایجاد عفونت در بافت ایمپلنت و یا اطراف آن می‌شوند.

جلوگیری از خراب شدن ایمپلنت دندان

همان‌طور که از پاسخ سؤال این‌که آیا دندان ایمپلنت خراب می‌شود، فهمیدیم؛ اگر ایمپلنت دندان تازه کاشت شده در معرض عواملی نظیر عفونت، لق شدن دندان، مواد داری میکروب و… قرار بگیرد، خراب می‌شود و احتمال شکست ایمپلنت دندان بسیار زیاد می‌شود.

راه‌های جلوگیری از خراب شدن ایمپلنت دندان

راه‌های جلوگیری از خراب شدن ایمپلنت دندان

توجه داشته باشید که همان اندازه که انتخاب مواد باکیفیت و همچنین متخصص مجرب در کیفیت نهایی و طول عمر ایمپلنت دندان تأثیرگذار است، مراقبت بعد از ایمپلنت دندان نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. راه‌های مختلفی برای جلوگیری از خراب شدن ایمپلنت دندان وجود دارد که مهم‌ترین آن‌‌ها رعایت بهداشت دهان و دندان است. سعی کنید بعد از نصب ایمپلنت و بعد از هر وعده غذایی مسواک بزنید و روزانه به طور منظم از نخ دندان استفاده کنید. استفاده از دهان‌شویه مخصوص ایمپلنت دندان نیز در روزهای اول بعد از جراحی توصیه می‌شود.

از دیگر موارد بسیار مهم که می‌تواند تا حد زیادی جلوی پوسیدگی دندان‌ها را بگیرد، داشتن رژیم غذایی مناسب است. سعی کنید از مصرف مواد سفت و چسبناک، مایعات داغ، مواد بو داده و مواد غذایی که به دندان‌های ایمپلنت فشار وارد می‌کنند؛ خودداری کنید. همچنین اگر سیگاری هستید، سعی ‌کنید مصرف سیگار خود را بعد از عمل جراحی کنترل کرده و کاهش دهید.
دندانپزشکان توصیه می‌کنند که بعد از نصب ایمپلنت به صورت دوره‌ای و در فواصل زمانی منظمی، به مطب دندانپزشکی جهت معاینه مراجعه کنید. اگر عفونت یا خرابی دندان در مراحل اولیه تشخیص داده شوند، می‌توان جلوی خرابی بیشتر ایمپلنت را گرفت. همچنین دکتر تو در مورد مراقبت از ایمپلنت چند نکته مهم را بیان میکند که ما یک مورد آن را برایتان نقل و قول میکنیم:

۱. تورم، درد و التهاب لثه را مدیریت کنید
تا چند روز بعد از کاشت دندان مقداری درد و خونریزی طبیعی است. ممکن است بزاق شما کمی رنگ قرمز داشته باشد. این عارضه در کمتر از ۲۴ ساعت برطرف می‌شود. اما اگر خونریزی ادامه داشت، حتما باید با دندانپزشک خود تماس بگیرید.

اغلب داروهای مسکن بدون نسخه درد ناشی از ایمپلنت را کاهش می‌دهند. گاهی هم ممکن است پزشک داروی مسکن قوی‌تری تجویز کند. برای کنترل تورم در ۲۴ ساعت اول باید از کمپرس یخ استفاده کنید. گاهی برای کاهش خطر عفونت آنتی‌بیوتیک نیز تجویز می‌شود اما برای مواردی مانند تحلیل لثه بعد از ایمپلنت حتما به دندانپزشک مراجعه کنید. سعی کنید داروها را به طور منظم در ساعت تعیین شده مصرف کنید.

درمان ایمپلنت آسیب دیده چگونه است

درمان ایمپلنت آسیب دیده چگونه است؟

خراب شدن ایمپلنت دندان با یک‌ سری علائم همراه است که از جمله می‌توان به احساس درد یا ناراحتی در دندان ایمپلنت شده، فرورفتگی لثه، شل شدن ایمپلنت، بوی بد دهان و یا داشتن احساس ناخوشایند در دهان و مواردی شبیه به آن اشاره کرد. اگر هر یک از این علائم را در دندان‌های خود احساس کردید، باید فوراً به مطب دندانپزشکی آریل دنتال مراجعه کنید. پزشک متخصص در ابتدا با انجام بررسی‌های لازم، علت خرابی دندان‌ ایمپلنت را تشخیص می‌دهد. در نهایت بر اساس علت ایجاد خرابی، به تجویز دارو و یا انجام برخی عملیات می‌پردازد.

گاهی اوقات عفونت و یا خرابی ایمپلنت دندان بسیار گسترده است و ایمپلنت دندان دچار شکستگی شده است. در این شرایط دندانپزشک متخصص چاره‌ای جز خارج کردن ایمپلنت آسیب دیده و جایگزین کردن آن با ایمپلنت جدید را نخواهد داشت. ولی اگر خرابی دندان خفیف باشد، می‌توان به کمک مصرف آنتی‌بیوتیک به درمان آن پرداخت.

سخن پایانی

آیا دندان ایمپلنت خراب می‌شود، در پاسخ باید بگوییم که بله اگر از دندان ایمپلنت به طور درست نگهداری نشود و در شرایط صحیحی قرار نگیرد، ممکن است دچار خرابی شود. خرابی ایمپلنت دندان، برخی اوقات با پس زدن ایمپلنت و شکست آن همراه است. یعنی متخصص باید، دوباره نسبت به کاشت ایمپلنت اقدام کند. اگر قصد کاشت ایمپلنت دیجیتال در نیاوران دارید، می‌توانید در کلینیک دندانپزشکی آریل دنتال اقدام کنید.

برای مشاوره و رزرو وقت تماس بگیرید

درصورت تماس اعلام کنید که از طرف سایت تماس گرفته اید!

رزرو وقت دکتر سعیدیان

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *