کیست دندان در کلینیک دندانپزشکی دکتر وحید سعیدیان

کیست دندان یک حفره بسته بوده که با مواد نیمه جامد ویا مایع پر شده است. کیست‌ها معمولاً در بافت‌های نرم دهان و صورت و اطراف دندان، مستقر می‌شوند.

این توده‌ها معمولاً غیرسرطانی (خوش خیم) هستند، اما می‌توانند تهاجمی باشند و باعث ایجاد مشکلاتی برای استخوان و بافت‌های مرزی شوند و نیاز به جراحی داشته باشند.

ما در این مقاله قصد داریم به جراحی کیست دندان و رهایی از توده مزاحم و خطر ساز بپردازیم. اگر قصد دارید اطلاعاتی درباره این موضوع کسب کنید تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

علائم کیست دندان چیست ؟

هنگامی که اندازه کیست به اندازه قابل توجهی رشد کند نشانه‌های وجود آن بروز می‌کند. علائم کلی کیست می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

• درد
• فشار
• التهاب و قرمزی

در صورتی که کیست در بافت‌های مخاطی دهان رشد کند، ممکن است شبیه زخم یا تاول به نظر برسد. در نتیجه، مگر اینکه کیست شما به حدی بزرگ شده باشد که توده‌ای واقعاً ظاهر شود یا واقعاً قابل احساس باشد، معمولاً فقط با یک اسکن تشخیصی یا اشعه ایکس قابل مشاهده است.

انواع کیست‌های دندانی

 

انواع کیست‌های دندانی

کیست دنتی ژروس: نزدیک یا بالای تاج دندان عقل که رویش نیافته است، تشکیل می‌شود. کشیدن دندان عقل در سنین نوجوانی اتفاق می¬افتد و از بروز این نوع مشکلات سلامتی جلوگیری شود.

کیست پری آپیکال
کیست پری آپیکال (کیست رادیکولار): یک کیست دهانی است که معمولاً در قاعده دندان در نتیجه عفونت پالپ یا مرگ عصب ایجاد می‌شود. کیست پری آپیکال به طور بالقوه به آبسه تبدیل می‌شود.

کیست مخاطی
کیست موکسل یا مخاطی در نواحی سلول‌های نرم دهان، لب و زبان و یا گونه ایجاد می‌شود. آنها معمولاً به دلیل ضربه یا تحریک پذیری بافت‌های ناحیه تحت تأثیر ایجاد می‌شوند. اگر یکی از آنها را داشته باشید، احتمالاً متوجه خواهید شد که دوباره عود می‌کند و ممکن است گاهی اوقات بزاق ترشح کند.

کیست‌های ادنتوژنیک
مجموعه‌ای از کیست‌های دندانی می‌باشندکه اغلب در استخوان فک ظاهر می‌شوند. این نوع کیست‌های دندانی پیشرفت‌های نادری هستند، اما اغلب به اندازه‌های بزرگ‌تر رشد می‌کنند.

بیشتر بدانید : دندانپزشکی دیجیتال

علل کیست دندان چیست ؟

علل کیست دندان

کیست‌های دندانی اغلب در نوک ریشه دندان در حال مرگ یا مرده شکل می‌گیرد.کیست‌ها در نتیجه موارد زیر ایجاد شوند:

• قرارگیری نامناسب دندان‌های دائمی
• رشد غیر معمول دندان
• عوارض درمان ریشه
• اختلالات ارثی
• افراد مبتلا به سندرم سرطان سلول پایه نووید، که به طور مشابه سندرم گورلین-گولتز نامیده می‌شود، فاقد ژنی هستند که رشد را تحت کنترل درآورد.
• رشد دندان عقل.
• جهش‌های سلولی

عوارض کیست دندان

هنگامی که کیست دندان درمان نشود، باعث برداشتن بخشی از فک می شود که بر سلامت کلی تأثیر منفی می‌گذارد. حتی کوچک‌ترین کیست‌هایی که ممکن است باعث علائم فعلی نباشند باید برداشته شوند زیرا در نهایت می‌توانند منجر به موارد زیر شوند:

• عفونت دندان
• از دست دادن دندان
• رشد خوش خیم فک (آملوبلاستوما)
• شکستگی فک

درمان کیست‌های دندانی

درمان کیست‌های دندانی

درمان کیست‌های دندانی بر اساس اندازه و محل آنها متفاوت است. اگر به اندازه کافی کوچک باشد، دندانپزشک شما ممکن است بتواند آن را بدون آسیب رساندن به بافت اطراف دندان آسیب دیده، با جراحی خارج کند.

در موارد دیگر، آنها ممکن است از یک تکنیک جراحی به نام کیسه‌دار کردن استفاده کنند که شامل بریدن کیست برای تخلیه آن و سپس بخیه زدن پارگی برای باز نگه داشتن آن است که می‌تواند مانع از رشد کیست‌های آینده در آنجا شود.

قبل از تصمیم‌گیری در مورد برنامه عملی برای درمان کیست دندان، همیشه توصیه می‌کنیم یک سی تی اسکن از دهان انجام دهید تا دندانپزشک شما بتواند تصویر واضحی از وضعیت دریافت کند و یک برنامه درمانی مناسب ایجاد کند. روش‌های مختلفی برای برداشتن کیست دندان وجود دارد: کشیدن دندان جزئی، کشیدن کامل دندان با کیست یا چندین دندان آسیاب با کیست می‌باشد.

بیشتر بدانید : کامپوزیت دندان

جراحی کیست دندان

برای حفظ دندان، عملیات زیر را انجام می‌دهیم:

• نیم شکنی: برداشتن یکی از ریشه‌ها به همراه قسمت بالایی دندان
• برداشتن آپکس ریشه یا حذف آموزش با بخشی از ریشه: این روش اغلب برای درمان دندان‌های قدامی تک ریشه استفاده می‌شود.
• از بین بردن ریشه: این سازند همراه با قسمت آسیب دیده دندان برداشته می‌شود.

• سیستوتومی (سیستکتومی): روشی که به شما امکان می‌دهد کیست را بدون برداشتن دندان بردارید.

از این روش در صورتی که اندازه کیست بیش از 8 میلی متر شده باشد استفاده می‌شود. برای این منظور، برشی در لثه ایجاد می‌شود، چرک خارج می‌شود و دارو استفاده می‌شود.

بیمار تحت درمان‌های درمانی از جمله مصرف آنتی بیوتیک‌ها، شستشو با ضد عفونی کننده‌ها قرار می‌گیرد. اغلب، سیستوتومی برای کیستی استفاده می‌شود که می‌تواند به یک یا دو دندان گسترش یابد.

بیشتر بدانید : خدمات اندو تخصصی

برداشتن کیست دندان با لیزر

برداشتن کیست دندان با لیزر

در مقایسه با جراحی کیست دندان، این روش ملایم‌تری است که از مزایای آن می‌توان به عدم درد، قرار گرفتن در معرض دقیق، بهبودی سریع، عدم خطر عفونت بیشتر اشاره کرد.

برداشتن کیست روی لثه با لیزر برای بیمار عملاً هیچ تفاوتی با روش پر کردن ندارد.تشخیص اولیه امکان استفاده از لیزر را امکان‌پذیر می‌کند و به شرح زیر انجام می‌شود:

1- دندانپزشک کانال را باز و گسترش می‌دهد.
2- یک لوله با رادیاتور در انتها به کانال وارد می‌شود.
3- لیزر ناحیه را با کیست ضد عفونی می‌کند و حفره را خشک می‌کند.
4- کانال با یک عامل ضد باکتری پر شده و مهر و موم شده است، پس از آن دندان ترمیم می‌شود.

آیا جراحی کیست دندان دردناک است؟

جراحی کیست دندان با جراحی تقریباً هرگز دردناک نیست زیرا ناحیه به صورت موضعی بی‌حس شده است یا بیمار در حین عمل در خواب است. در موارد شدیدتر، ممکن است نیاز به کشیدن دندان در حین برداشتن کیست داشته باشد، بنابراین اگر در طول درمان ضروری تشخیص داده شود، ممکن است فشار و مقداری درد درگیر باشد.

بیشتر بدانید : ایمپلنت دندان

روند بهبودی پس از جراحی کیست دندان چقدر طول می‌کشد؟

بهبودی لثه و بافت اطراف پس از برداشتن کیست در بیشتر موارد فقط چند هفته طول می‌کشد. جراحی کیست دندان اغلب دردناک نیست مگر اینکه چندین دندان و بافت استخوان فک به همراه کیست برداشته شوند.

پیشگیری از کیست دندان

پیشگیری از کیست دندان

رعایت عادات بهداشت دهان و دندان و اطمینان از اینکه حداقل هر دو سال یک بار به دندانپزشک خود مراجعه می‌کنید، گام‌های بزرگی در پیشگیری از کیست‌های دندانی و تعداد زیادی از مشکلات رایج دندانی است.

کیست‌های دندانی می‌توانند هر کسی را درگیر کنند، اما در افرادی که عادات بهداشت دهان و دندان را رعایت می کنند کمتر بروز می کند.

دندان‌هایی که سالم می‌مانند به ندرت دارای کیست در نزدیکی یا اطراف آن‌ها رشد می‌کنند.وضعیت سلامت دندان شما می‌تواند تأثیر زیادی بر سلامت کلی شما داشته باشد. به طور منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا مطمئن شوید که مراقبت‌های دهان و دندان خود را حفظ می‌کنید.

جمع بندی

ما در این مقاله توضیحات جامعی در رابطه با جراحی کیست دندان و رهایی از توده مزاحم و خطر ساز ارائه کردیم. در صورتی که با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کنید اصلا نگران نباشید زیرا کیست‌های دهان و دندان اغلب خوش خیم و گذرا هستند.

اگر کیست دندان دارید و یا تشخیص پزشک معالج شما این است که جراحی کیست دندان باید انجام شود با رضایت خاطر این کار را انجام دهید تا از شر این توده مزاحم در امان باشید.

کلینیک دندانپزشکی دیجیتال اریل:

یک مرکز دندانپزشکی مدرن با پشتوانه تجربه ۱۰ ساله در حوضه پیشگیری و درمان های دندانپزشکی است و بصورت تخصصی به مدت ۵ سال است که در زمینه دندانپزشکی دیجیتال فعالییت میکند، به عنوان یکی از بهترین و معتبرترین مراکز درمانی در این زمینه شناخته شده است.

ما در کلینیک دندانپزشکی اریل، با بهره‌گیری از تجهیزات پیشرفته و به روز، به بررسی، تشخیص و درمان انواع بیماری‌های دهان و  دندان  می‌پردازیم.

تیم ما از پزشکان و متخصصان مجرب و متبحر تشکیل شده است که در زمینه های تخصصی خود فعال هستند. در کلینیک دندانپزشکی دیجیتال اریل، کلیه خدمات دندانپزشکی عمومی و تخصصی از جمله ایمپلنت دیجیتال و درمان های زیبایی به روش دیجیتال را به بیماران ارائه می‌دهیم. هدف ما درمان بیماران با استفاده از روش‌های مدرن و در کوتاهترین زمان ممکن  است

آدرس :
• آدرس: نیاوران، خیابان باهنر، بعد از سه راه یاسر، پلاک 284، طبقه همکف، ساختمان فروردین، واحد 3

• اینستاگرام: ariel.dentistry

شماره تماس :
021-2277007 | 021-22707090 –  09373037090

ایمیل :
infodrsaeedian@gmail.com

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *