کسانی که قصد کاشت ایمپلنت دندان دارند، ممکن است با این سؤال مواجه شوند که ایمپلنت دندان در چند مرحله انجام میشود و یا مراحل ایمپلنت دندان چگونه است. با وجود اینکه روشهای مختلفی برای کاشت دندان وجود دارند؛ ولی ایمپلنت در بین این روشها از مقاومت بالایی برخوردار بوده و بسیار طبیعی به نظر میرسد. ایمپلنت به صورت یک پایه فلزی و روکش در روی آن است که به کمک جراحی در دهان نصب میشود. ایمپلنت به روشهای مختلفی نصب میشوند؛ ولی نتیجه همه آنها، داشتن دندانهایی بسیار طبیعی و مقاوم است. اگر قصد کاشت ایمپلنت دیجیتالی در تهران دارید، میتوانید در کلینیک دندانپزشکی آریل دنتال و زیر نظر مجربترین متخصصان به درمان دندانهای خود بپردازید.
دسترسی سریع
ایمپلنت دندان چیست؟
ایمپلنت دندان پروتزی است که دارای پایه فلزی و روکشی از جنس دندان مصنوعی بوده و جایگزین ریشه دندان از دست رفته میشود. ایمپلنت را میتوان تنها برای یک دندان یا برای مجموعهای از دندانهای از دست رفته استفاده کرد.
ایمپلنت که دندان پروتزی محسوب میشود با ایجاد یک پایه قوی و محکم درون استخوان فک قرار گرفته خواهد شد تا به استخوانهای اطراف جوش خورده و آمادگی نگه داشتن تاج را پیدا کند.
دندانپزشک ابتدا شرایط بیمار را بررسی میکند و در صورتیکه واجد شرایط باشد توصیه خواهد کرد تا بیمار با روش ایمپلنت دندانهای از دست رفته را بازیابد. کسانی میتوانند ایمپلنت کنند که شرایط زیر را دارا باشند:
• باردار نبودن
• نداشتن بیماریهای روانی
• داشتن تراکم استخوان کافی
• نداشتن اعتیاد به مواد مخدر
• بالاتر بودن سن دختران از 16 سال و در پسران 18 سال
• نداشتن بیماریهای خاص مانند بیماری قلبی، سرطان، دیابت و …
با اطمینان از شرایط دندانپزشک اقدامات لازم را آغاز خواهد کرد. کسانی که میتوانند ایمپلنت انجام دهند طبیعی است که بخواهند بدانند مراحل ایمپلنت دندان چگونه است که این بخش از مقاله راهنمایی کاملا جامع از مراحل کاشت ایمپلنت دندان را در اختیار علاقمندان قرار میدهد.
درصورت تماس اعلام کنید که از طرف سایت تماس گرفته اید!
بیشتر بخوانید: چه مدت بعد از کشیدن دندان باید ایمپلنت کرد
مراحل ایمپلنت دندان چگونه است؟
همانطور که گفتیم، ایمپلنت دندان از دو بخش پایه فلزی و روکش تشکیل شده است. پایه فلزی همانند ریشه دندان عمل کرده و درون استخوان فک قرار میگیرد. روکش فلزی هم نقش عاج دندان را برعهده دارد که به پایه ایمپلنت متصل میشود. مراحل ایمپلنت میتواند در افراد مختلف متفاوت باشد؛ چراکه شرایط دهان و دندانهای افراد از یکدیگر متفاوت هستند.
اقدامات قبل از مراحل کاشت ایمپلنت
قبل از شروع مراحل ایمپلنت دندان، باید یکسری نکات و اقدامات را انجام دهید تا درصد موفقیت کاشت ایمپلنت بالا رفته و از شکست آن جلوگیری شود. در اولین مرحله قبل از شروع مراحل انجام ایمپلنت، دندانپزشک متخصص به معاینه و بررسی دندانهای شما و وضعیت استخوان فک میپردازد. برای این کار از تصاویر حاصله از اشعه ایکس و سی تی اسکن استفاده میکند. در تصاویر وضعیت دندانها و استخوان فک، پهنا و ارتفاع استخوان و تراکم آن مشخص میشود.
در مرحله بعد، اگر تراکم استخوانها به اندازه کافی نباشند، دندانپزشک نسبت به پیوند استخوان و انجام عمل جراحی برنامهریزی میکند. همچنین در صورت وجود مشکلات دیگر، ابتدا به رفع و درمان آنها میپردازد. سپس بر اساس نوع و وضعیت دندانها، به انتخاب تعداد ایمپلنت مورد نیاز، نوع روکش و اندازه ایمپلنت میپردازد. گاهی اوقات ممکن است که برخی دندانها پوسیده باشند و یا مقداری عفونت در لثه مشاهده شود، درمان این ناراحتیها قبل از شروع مراحل کاشت دندان از اهمیت بالایی برخوردار است.
البته ناگفته نماند که دندانپزشک مجرب باید در مورد هزینههای ایمپلنت دندان بیمار، عارضه یا عوارض احتمالی و حتی امکان درد بعد از کاشت با بیمار صحبت کرده و توصیههای لازم را در اختیار او قرار دهد.
مراحل ایمپلنت دندان
در پاسخ به سؤال اینکه ایمپلنت دندان چند مرحله دارد، باید بگوییم که ایمپلنت دندان در 4 مرحله انجام میشود که به شرح زیر هستند؛
معاینه، بررسی و مشاوره دندانپزشک
در اولین مرحله، دندانپزشک دندانهای شما را بررسی میکند و از وضعیت سلامت دهان و دندان با خبر میشود. گاهی اوقات دندانپزشک شما را به متخصصان دیگری نیز ارجاع میدهد تا برخی مشکلات دندانهای خود را رفع کنید. گاهی اوقات نیز نیاز است که قبل از شروع مراحل گذاشتن ایمپلنت، بیمار به مصرف برخی آنتیبیوتیکها بپردازد تا از پیشرفت عفونت جلوگیری شود. بررسی اولیه به کمک عکسبرداری اشعه ایکس انجام میشود.
توجه داشته باشید که اگر سلامت عمومی و بهداشت دهان و دندان بیمار دچار مشکل نباشد، استخوان فک وی به خوبی و کامل رشد کرده باشد، بافت دهانی سالم بوده و فرد دچار بیماری خاصی نباشد، دندانپزشک متخصص اقدام به شروع مراحل کاشت دندان میکند. ولی در صورت سیگاری بودن، داشتن استخوان فک با تراکم کمتر و یا مشکلات دیگر، ممکن است امکان انجام کاشت دندان به کمک ایمپلنت نباشد و یا قبل از شروع مراحل ایمپلنت دندان، روشهای دیگر را امتحان کند.
کشیدن دندان
دومین مرحله از مراحل کاشت دندان ثابت یا ایمپلنت، کشیدن دندان است. گاهی اوقات نیاز است تا قبل از ایمپلنت دندان، یکسری دندانها کشیده شوند. توجه داشته باشید که میتوان بلافاصله بعد از کشیدن دندان، اقدام به ایمپلنت کرد و گاهی اوقات نیز باید چند ماه صبر کرد. این مورد از فردی به فرد دیگر و بر اساس عواملی، میتواند متفاوت باشد. دندانپزشک متخصص به کمک بیحس کننده، دندان مورد نظر و محیط اطراف آن را بی حس میکند و سپس به وسیله ابزاری مخصوص، دندان را میکشد. پس از کشیدن دندان، رعایت یکسری موارد ضروری است تا از خونریزی و عفونت جای زخم جلوگیری شود.
پیوند استخوان
این مرحله از مراحل گذاشتن ایمپلنت دندان، در بین افراد مختلف متفاوت است. کسانی که از تراکم استخوان فک کافی برخوردار نیستند، باید به کمک جراحی پیوند استخوان، مقاومت استخوان فک خود را افزایش دهند. مواد مورد استفاده برای پیوند استخوان، از استخوان خود فرد، فرد دیگر، مواد حیوانی و یا مصنوعی به دست میآید. از دست دادن دندان و باقی ماندن جای خالی آن به صورت طولانی مدت، سبب تحلیل رفتن استخوان فک میشود. این افراد، باید قبل از کاشت ایمپلنت دندان، پیوند استخوان انجام دهند. توجه داشته باشید که بعد از شروع مراحل ایمپلنت دندان و انجام پیوند استخوان، مدتی زمان لازم است تا استخوان بهبود یابد.همچنین سایت دکتر تو درمورد انواع پیوند استخوان برای ایمپلنت اینگونه بیان میکند :
اگر در قسمتی که دندان خود را از دست دادهاید، حجم و تراکم استخوان کم باشد، پیوند استخوان برای افزایش عمر ایمپلنت دندان انجام میشود. مواد پیوند استخوان را میتوان با روشهای مختلف تهیه کرد. برای پیوند استخوان در دهان از چه موادی استفاده می شود؟ انواع مواد پیوند شامل موارد زیر است:
اتوگرافت: در این روش استخوان از بافت بدن شخص گرفته میشود.
آلوگرافت: در این روش استخوان از بانک بافت انسانی گرفته میشود.
زنوگرافت: مواد پیوند استخوان از بانک بافت حیوانی گرفته میشود.
آلوپلاستیک: مواد پیوند استخوان مصنوعی است.
بیشتر بخوانید: قیمت ایمپلنت دندان چقدر است؟
جراحی و قرار دادن ایمپلنت
در پاسخ به سؤال اینکه مراحل ایمپلنت دندان چیست، باید بگوییم که چهارمین مرحله، مربوط به جراحی و نصب ایمپلنت است. در این مرحله به کمک جراحی، پایه ایمپلنت درون استخوان فک قرار میگیرد و پس از پیوند با استخوان فک، روکش ایمپلنت نیز بر روی آن قرار میگیرد. انواع مختلفی از برندهای سازنده ایمپلنت وجود دارند که هر کدام مزایا و معایبی داشته و برای ویژگیهای خاصی از دهان و دندان میتوانند مناسب باشند. برندهای کرهای و ایرانی هم از قیمت خوبی برخوردار هستند و هم کیفیت لازم را دارند؛ ولی در بین انواع برند سازنده ایمپلنت دندان، ایمپلنتهای آمریکایی، آلمانی و سوئیسی بسیار گران قیمت هستند.
قرار دادن اباتمنت و روکش موقت
مرحله پنجم از مراحل ایمپلنت دندان مربوط به قرار دادن اباتمنت و روکش موقت است. به این صورت که اباتمنت برای اتصال پایه فلزی به روکش مورد استفاده قرار میگیرد. ناکفته نماند که برای نصب اباتمنت، بی حسی تزریق میشود. در نهایت تا زمان آماده شدن روکش دائمی، روکش موقت روی اباتمنت قرار مییگرد.
قالبگیری ایملنت
ماده قالب گیری درون سینی مخصوص ریخته شده و در دهان فرد گذاشته میشود. پس از انجام قالب گیری، مدل آماده شده را به لابراتوار جهت ساخت روکش دائمی، میفرستند. روکشها از مواد مختلفی ساخته میشوند که هر کدام ویژگیهای متفاوتی دارند. نگران نباشید؛ چراکه مدت زمان انجام قالب گیری بین 5 الی 10 دقیقه خواهد بود.
قرار دادن روکش دائمی روی ایمپلنت
در آخرین مرحله نیز باید روکش دائمی روی اباتمنت قرار بگیرد. بعد از نصب ایمپلنت باید به خوبی از آنها مراقبت کرده و بهداشت دهان و دندان خود را حفظ کنید. توجه داشته باشید که مراحل و مدت زمان ایمپلنت دندان در افراد مختلف و بر اساس شرایط خاص دهان و دندان آنها و همچنین تعداد ایمپلنت مورد نیاز، میتواند متفاوت باشد.
نکات مهم در مراحل ایمپلنت دندان
نحوه کاشت ایمپلنت دندان در افراد مختلف با توجه به ساختار، قطر، طول پایه و شکل متفاوت است بنابراین دندانپزشک ممکن است از ایمپلنت اندواستیل، ایمپلنت ساب پریو استیل، ایمپلنت دندان یک مرحلهای یا ایمپلنت دندان دو مرحلهای استفاده کند. هر یک از روشها مزایا و ویژگیهای خاص خود را دارند که بهتر است به تجربه و تخصص پزشک اعتماد کرد.
مراحل کاشت ایمپلنت دندان باید به طور دقیق و اصولی انجام شوند اما به جز آن نیازمند همکاری بیمار برای رعایت مراقبتهای قبل و بعد است.
قبل از اقدام به ایمپلنت دندانپزشک دهانشویه، آنتی بیوتیک و مسکن تجویز خواهد کرد که باید در موعد مقرر مصرف شود. برای موفقیت آمیز بودن جراحی پس از انجام مراحل پروتز ایمپلنت دندان بهتر است:
1. از خوردن و آشامیدن مواد غذایی و مایعات بسیار سرد و گرم خودداری شود
2. پس از کشیدن بخیهها، دهان با مسواک و دهانشویه مناسب تمیز شود
3. تا 72 ساعت از خوردن غذاهای سفت و سخت خودداری شود
4. برای نوشیدن مایعات از نی استفاده نشود
5. از تف و فین کردن خودداری شود
6. گاز استریل به موقع تعویض شود.
عدم انجام مراقبتها میتواند باعث عفونت، عدم ترکیب ایمپلنت با استخوان، خروج ایمپلنت از جای خود، کاهش عمر ایمپلنت و درد و نارسایی عملکرد شود در نتیجه فقط عملکرد دندانپزشک در رعایت مراحل جراحی ایمپلنت دندان مهم نیست بلکه بیمار نیز در آن نقش دارد.
بیشتر بخوانید:مراحل قالب گیری ایمپلنت دندان
مراحل ایمپلنت دندان درد دارد؟
در قسمت جراحی از مراحل ایمپلنت دندان، ممکن است کمی تا زیاد احساس درد داشته باشید. از جمله عوارض جراحی ایمپلنت دندان، میتوان به تورم، کبودی، درد لثه و حتی خونریزی اشاره کرد. گاهی اوقات دندانپزشک از آنتیبیوتیک جهت تسکین درد استفاده میکند.
سخن پایانی
مراحل ایمپلنت دیجیتال دندان در چندین مرحله انجام شده و به ترتیب شامل مشاوره و معاینه دندانپزشک، کشیدن دندان، پیوند استخوان، جراحی و قرار دادن روکش موقت و دائمی اشاره کرد. البته ممکن است فقط برخی افراد به دلیل تراکم ناکافی استخوانهای فک آنها، نیاز به پیوند استخوان داشته باشند. البته توجه داشته باشید که انتخاب دندانپزشک مجرب برای انجام مراحل ایمپلنت دندان از اهمیت زیادی برخوردار است. اگر قصد نصب ایمپلنت دارید میتوانید تحت نظر دکتر سعیدیان و در کلینیک آریل دنتال، این کار را انجام دهید.
درصورت تماس اعلام کنید که از طرف سایت تماس گرفته اید!
بدون نظر