در سالهای اخیر، جراحی لثه با لیزر برای درمان بیماریهای لثه متوسط تا شدید گستردهتر شده است. لیزر مخفف تقویت نور با انتشار تحریک شده تشعشع است.دندانپزشک شما ممکن است جراحی لیزر را به عنوان یک مرحله اضافی پس از انجام یک درمان سنتی جرمگیری و پلانینگ ریشه توصیه کند.
آنها ممکن است به جای جراحیهای غیر لیزری، مانند جراحی فلپ لثه، جراحی لثه را با لیزر توصیه کنند. جراحی لثه با لیزر ممکن است برای سایر روشهای دندانپزشکی نیز مورد استفاده قرار گیرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در ادامه این مقاله با عنوان لیفت لثه چگونه انجام میشود با ما همراه باشید.
دسترسی سریع
جراحی لثه با لیزر
لیزرها لولههایی هستند که از پرتوهای نوری قوی و دقیق و انرژی حرارتی برای انجام چندین کار در حین جراحی لثه استفاده میکنند. لیزرها میتوانند:
• بافت بیمار را برش داده و خارج کنید
• رگهای خونی را منعقد میکند تا لختههای جامد تشکیل دهند.
• میکروبها و باکتریها را از بین ببرند.
• منطقه را استریل کنید.
لیزرها با ایجاد تغییر انرژی در اتمها کار میکنند. نور لیزر اتمها را از حالت سکون فعلی به مرحلهای به نام حالت برانگیخته منتقل میکند.
وقتی اتمها به حالت سکون باز میگردند، ذرات نوری به نام فوتون از خود ساطع میکنند. این فرآیند انرژی لازم برای انجام برخی عملکردها مانند بریدن بافت بدون استفاده از تیغه را فراهم میکند و با دقت بالا انجام می شود.
درصورت تماس اعلام کنید که از طرف سایت تماس گرفته اید!
مراحل جراحی لثه با لیزر
در ادامه به مراحل جراحی لثه با لیزر اشاره میشود:
– اولین قدم پزشک جرمگیری و صاف کردن ریشه است.
– پزشک شما نوک فیبر نوری لیزر را در مکان مورد نظر قرار میدهد. لیزر به اندازه سه تار موی انسان است. لیزر از نور دقیق برای برداشتن بافت لثه بیمار و ملتهب از پاکت استفاده میکند. این به کاهش خونریزی و ناراحتی پس از جراحی کمک میکند.
لیزر فقط برای برداشتن بافتهای بیمار طراحی شده است. این لیزر بافت سالم لثه را از بین نمیبرد یا به آن آسیب نمیرساند. لیزر همچنین میکروبها و باکتریهای بیماری زا را از پاکت پریودنتال حذف میکند. هنگامی که محل مورد نظر از بافت آسیب دیده و باکتری تمیز میشود، لیزر کنار گذاشته میشود.
– سپس پزشک شما از یک ابزار تمیزکننده اولتراسونیک برای شکستن و حذف جرم با امواج صوتی استفاده میکند.
– لیزر برای تمیز کردن عمیق قسمت زیرین و از بین بردن کثیفی استفاده میشود.
– همچنین لیزر بافت و استخوان را جدا میکند و از تشکیل لخته خون جلوگیری میکند.
– لخته خون به بهبودی سرعت میبخشد و به چسبیدن مجدد بافت لثه به دندان کمک میکند. متخصص دندانپزشکی شما همچنین ممکن است از لیزر برای تغییر شکل استخوان فک زیرین استفاده کند.
بیشتر بخوانید: برای جراحی لثه چقدر باید هزینه بپردازیم؟
مناطق مورد نظر برای درمان جراحی با لیزر
جراحی لثه با لیزر را میتوان بر روی لثهها در هر قسمت دهان انجام داد. لیزرهای مورد استفاده برای این منظور برای درمان بافت نرم طراحی شدهاند.جراحیهای لیزری را نیز میتوان روی دندان انجام داد. در این روشها از انواع مختلفی از لیزرها استفاده میشود که برای درمان بافت سخت طراحی شدهاند.
هزینه جراحی لثه با لیزر چقدر است؟
هزینه جراحی لثه با لیزر برای درمان بیماری لثه بر اساس عوامل مختلفی متغیر است. این جراحی با توجه به میزان کاری که باید انجام دهید و موقعیت جغرافیایی شما متفاوت است.
اگر بیمه دندانپزشکی دارید، ارائه دهنده شما معمولا حداقل بخشی از هزینه را پرداخت میکند.در برخی موارد، ممکن است قبل از رزرو روش، یک مشاوره رایگان دریافت کنید.
مشاوره اولیه شامل عکسبرداری با اشعه ایکس است.اگر قبل از عمل لیزر لثه، عمل جرمگیری و پلانینگ انجام شود، هزینه جداگانه برای آن دریافت میشد. نوع دستگاه لیزری که برای جراحی استفاده میشود بر هزینه تمام شده تاثیرگذار است.
اگر برای اصلاح لبخند لثهای جراحی لیزری انجام میدهید، به احتمال زیاد بیمه آن را پوشش نمیدهد. اصلاح لبخند لثهای یک عمل زیبایی محسوب میشود.هزینههای جراحی لبخند لثهای با لیزر متفاوت است.
آیا جراحی لثه با لیزر خطرناک است؟
لیزرها بر طول موجها و سطوح توان متفاوت متکی هستند. استفاده از لیزر اشتباه میتواند به بافت لثه آسیب برساند. به همین دلیل، به کلینیک دندانپزشکی که برای این منظور مراجعه میکنید دارای اهمیت است. شما میتوایند برای انجام خدمات جراحی لثه با لیزر به کلینیک آریل دنتال در تهران مراجعه و از خدمات آن بهره ببرید.
بعد از جراحی لثه با لیزر چه انتظاری داریم؟
برخی از افراد روز بعد از جراحی فعالیتهای عادی خود را از سر میگیرند. برخی دیگر ممکن است چند روز طول بکشد. میتوانید انتظار داشته باشید که برای چند روز درد خفیفی را احساس کنید. سایر عوارض جانبی موقت عبارتند از:
– خونریزی کم
– تورم جزئی
– تغییر رنگ بافت لثه
دستورالعملهای مراقبت پس از جراحی با لیزر
روند بهبودی به طور کلی یک هفته طول میکشد و دارای دوره نقاهت کوتاه است. در این مدت، متخصص ممکن است به شما توصیه کند:
– ناحیه آسیب دیده را مسواک یا نخ دندان نکشید
– دهان خود را بشویید و اجازه دهید آب یا دهانشویه بهجای آبکشی و تف کردن، به آرامی بیرون بریزد.
– غذای نرم بخورید
– از مصرف محصولات نیکوتینی مانند سیگار خودداری کنید
– در 1 تا 2 روز اول، هر چند ساعت یک بار دهان خود را با آب نمک گرم بشویید.مطمئن شوید که آب خیلی گرم یا سرد نباشد.
– جراحی لیزر میتواند بیماری لثه را کاهش دهد. با این حال، برای تمیز نگه داشتن دهان و عاری از عفونت، باید عادات بهداشتی دهان و دندان را رعایت کنید.
بیشتر بخوانید: معرفی انواع کامپوزیت دندان و بهترین نوع آن
مزایای استفاده از لیزر دندانپزشکی نسبت به روشهای دیگر
– به طور بالقوه نیاز به بخیه با لیزر بافت نرم کاهش مییابد.
– خونریزی در بافتهای نرم درمان شده به حداقل میرسد، زیرا لیزر لخته شدن خون را تقویت میکند.
– در برخی از روشها، بیهوشی غیر ضروری است.
– احتمال عفونتهای باکتریایی کمتر است زیرا لیزر ناحیه را استریل میکند.
– زخمها میتوانند سریعتر بهبود یابند، و امکان بازسازی بافت وجود دارد.
– جراحی لثه با لیزر ممکن است آسیب کمتری به بافتهای اطراف وارد کند.
البته فراموش نکنیم که لیزر را نمیتوان بر روی دندانهایی که در حال حاضر انواع خاصی از پر کردن مانند امالگام فلزی دارند استفاده کرد. همچنین لیزرهای سخت گاهی اوقات میتوانند به پالپ دندان اسیب برسند. برخی از روشهای لیزر هنوز نیاز به بیهوشی دارند.
درصورت تماس اعلام کنید که از طرف سایت تماس گرفته اید!
بدون نظر