دندان چسبی بهتر است یا ایمپلنت؟

جایگزین کردن دندان‌های از دست رفته به روش‌های مختلفی امکان پذیر است که هر یک از آن‌ها مزایا و معایب خاص خود را دارند.ایمپلنت و دندان چسبی جزو دو روش محبوب و متداول بوده که مورد توجه دندانپزشکان و استقبال بیماران قرار گرفته است. دندان چسبی بهتر است یا ایمپلنت؟ مقایسه میان کاشت ایمپلنت دندان و دندان چسبی باعث می‌شود بتوان راحت‌تر به سوال پاسخ داد.

ایمپلنت چیست؟

دندانی که از دست می‌رود جای آن در دهان خالی شده که فاقد تاج و ریشه در درون بافت لثه است. جای خالی یک دندان باعث می‌شود که بافت لثه تحلیل رفته و سایر دندان‌ها به آن سو متمایل شوند.

در ادامه سایر مشکلات در دهان و دندان پیش خواهد آمد به همین دلیل می‌بایست جای خالی را پر کرد. کاشت ایمپلنت بهترین گزینه‌ای است که می‌توان انجام داد.

ایمپلنت نوعی پروتز بوده که روکش آن همانند دندان مصنوعی است و بر روی پایه فلزی قرار گرفته شده است. پایه فلزی به کمک جراحی درون استخوان فک جایگزاری می‌شود و روکش تاج به کمک رابط به نام اباتمنت روی پایه فلزی قرار می‌گیرد.

ایمپلنت نوعی پروتز دائمی بوده که عملکردی همچون دندان‌های طبیعی دارد بنابراین بهترین گزینه برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته محسوب می‌شود.

پروتز ایمپلنت توسط شرکت‌های مختلف در بعضی از کشورها ساخته می‌شود که پزشک با توجه به شرایط بیمار و بودجه مناسب‌ترین نوع آن را تهیه می‌کند.

ایمپلنت‌ها به دو دسته سنتی و فوری تقسیم بندی می‌شوند. ایمپلنت فوری که به آن ایمپلنت یک روزه هم گفته می‌شود معمولا برای دندان‌های جلویی مورد استفاده قرار می‌گیرد و بیمار می‌بایست در شرایط ایده‌آلی باشد.

ایمپلنت‌های سنتی طی چندین جلسه که ممکن است تا چندین ماه به طول بینجامد درون استخوان آرواره جاسازی می‌شوند بنابراین پروسه‌ای طولانی مدت اما با کیفیت هستند.

ایمپلنت بسیار محکم و مقاوم است که دندانپزشکان آن را به عنوان یک روش مطمئن می‌شناسند. در کنار ایمپلنت ممکن است روش‌های دیگری برای ترمیم و زیبایی استفاده شود که یکی از آن‌ها، دندان چسبی است. دندان چسبی بهتر است یا ایمپلنت؟ پاسخ این سوال را پس از توضیح درباره دندان چسبی خواهیم داد.

برای مشاوره و رزرو وقت تماس بگیرید

درصورت تماس اعلام کنید که از طرف سایت تماس گرفته اید!

رزرو وقت دکتر سعیدیان

دندان چسبی چیست؟

دندان چسبی که به آن دندان مصنوعی چسبی هم گفته می‌شود راهکاری برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته با هزینه‌ای کمتر نسبت به ایمپلنت است.

دندان چسبی در واقع همان دندان مصنوعی بوده که با چسب‌های ویژه درون دهان روی فک ثابت می‌شود در نتیجه از جای خود تکان نخورده و بدون نگرانی می‌توان با آن خوابید و غذا خورد زیرا همانند دندان‌های مصنوعی عادی درون دهان جا به جا نمی‌شوند.

دندان چسبی از جنس پلاستیک، اکریلیک یا فلز است که در دو نوع کامل و تکی ساخته می‌شوند. افرادیکه به دلایل مختلف همه دندان‌های خود را کشیده‌اند یا دندان‌های باقی مانده آن‌ها دچار پوسیدگی شده که دیگر قابل استفاده نیست معمولا می‌بایست از یکدست دندان چسبی کامل استفاده کنند. دندان چسبی تکی به صورت واحد بوده که به صورت تکی یا چند تایی کنار هم قرار گرفته و جای خالی دندان‌های از دست رفته را پر می‌کنند.

برای نصب دندان چسبی می‌بایست به دندانپزشک مراجعه کرده تا بر اساس فک و دندان، محصول از نظر اندازه، رنگ، ابعاد و جنس سفارشی سازی شده و بعد به کمک چسب‌های مخصوص درون دهان روی فک بچسبند. دندان چسبی دارای خواص فیزیکی و طول عمر بالا بوده که باعث می‌شوند عمل جویدن به درستی انجام شود در نتیجه دستگاه گوارش کمتر آسیب ببیند.

وجود دندان مصنوعی چسبی علاوه بر زیبایی ظاهر بر گفتار نیز تاثیر گذاشته که می‌تواند بر روان و سلیس صحبت کردن تاثیر بگذارد.

ساخت دندان مصنوعی چسبی تکه‌ای یا کامل در مدت زمان کوتاه انجام می‌شود که مقرون به صرفه بوده و استفاده از آن مزایای زیادی دارد. اکنون نوبت آن رسیده است که به سوال دندان چسبی بهتر است یا ایمپلنت پاسخ داده شود.

دندان چسبی بهتر است یا ایمپلنت؟

در روش ایمپلنت، ریشه ثابت در استخوان فک کاشته شده که روی آن تاج قرار می‌گیرد. دندان چسبی در اصل پروتز دندان متحرک است که به کمک چسب در جای خود محکم می‌شود. ایمپلنت راهکاری همیشگی بوده که در صورت مراقبت صحیح می‌تواند بدون هیچ مشکلی تا سالیان سال درون دهان باقی بماند.

دندان‌های چسبی با وجود همه مزایا نسبت به ایمپلنت از نظر مقاومت و استحکام تا حدودی ضعیف‌تر هستند اما به این معنا نیست که نتوانند جایگزین دندان از دست رفته شوند ولی ماندگاری کمتری دارند که می‌بایست در نگهداری آن دقت بیشتری داشت.

ایمپلنت بهتر است یا دندان چسبی؟ کاشت ایمپلنت از نظر دوام و ماندگاری نسبت به دندان چسبی بهتر است اما به شرط اینکه بیمار دارای تراکم استخوان کافی بوده و بافت لثه تحمل پذیرفتن شیء خارجی را داشته باشد در غیر این صورت احتمال دارد دندانپزشک روش‌هایی همچون پیوند استخوان را پیشنهاد دهد. در صورتیکه هیچ یک از روش‌ها جوابگو نباشد ممکن است نصب دندان چسبی توصیه شود.

دندان‌های چسبی از نظر قیمتی نسبت به ایمپلنت ارزان‌تر هستند که برخی از افراد به دلیل شرایط مالی ترجیح می‌دهند از روش ارزان قیمت‌تر استفاده کنند. می‌توان دندان مصنوعی چسبی را با کیفیت بسیار بالا سفارش داد و ضمن رعایت بهداشت دهانی با بهره‌مندی از خدمات بهترین دندانپزشک از چنین دندانی برای چندین سال بدون نگرانی استفاده کرد.

مزایا و معایب دندان چسبی و ایمپلنت

مزایا و معایب دندان چسبی و ایمپلنت

دندانپزشکان همیشه بیماران را به استفاده از دندان جایگزین تشویق می‌کنند تا از بروز عوارض جانبی بعدی پیشگیری شود. دندان چسبی و ایمپلنت هر کدام مزایا و معایبی دارند که در ادامه به آن‌ها اشاره شده است:

مزایای دندان چسبی:
• مراقبت آسان‌تر
• دارای قیمت مناسب نسبت به سایر روش‌ها
• ترکیب با دندان‌های اطراف و به وجود آوردن ظاهر طبیعی
معایب دندان چسبی:
• نیاز به مراقبت برای تمیزکاری
• مقرون به صرفه نبودن در درازمدت
• نیاز به سالم بودن دندان‌های اطراف
• نیاز به حمایت توسط دندان‌های اطراف
مزایای ایمپلنت:
• ایجاد زیبایی طبیعی
• ماندگاری طولانی مدت
• ایجاد هماهنگی مطلوب بین بافت لثه و تاج
معایب ایمپلنت:
• عفونت
• هزینه بالا
• نیاز به جراحی
• شکستن ایمپلنت

دندانپزشک تنها فردی است که مزایا و معایب دندان چسبی و ایمپلنت را به خوبی می‌داند بنابراین بهتر است انتخاب بهترین شیوه برای جایگزینی دندان های از دست رفته و پوسیده شده را به وی سپرد.

کلینیک دندانپزشکی آریل در کنار عزیزان است تا زیبایی از دست رفته را بازیابند و با داشتن دندان مصنوعی بتوانند عادی و سالم به زندگی و فعالیت روزمره خود ادامه دهند.

همچنین سایت thedentalcentrelondon درباره معایب ایمپلنت دندان اینگونه بیان میکند:

It is a surgical procedure which requires a healing phase
May be more expensive than other forms of treatment initially. Mechanical failure of the dental implant components Fracture of the dental crown.

این یک روش جراحی است که نیاز به یک مرحله بهبودی دارد.
ممکن است در ابتدا گرانتر از سایر اشکال درمان باشد. شکست مکانیکی اجزای ایمپلنت دندانی شکستگی تاج دندان.

برای مشاوره و رزرو وقت تماس بگیرید

درصورت تماس اعلام کنید که از طرف سایت تماس گرفته اید!

رزرو وقت دکتر سعیدیان

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *