عوارض کامپوزیت دندان در کلینیک دندانپزشکی دکتر سعیدیان

کامپوزیت روشی است که از آن برای برطرف کردن ایراد و مشکلات دندانی استفاده می‌شود. کامپوزیت‌ها به دلیل اینکه همرنگ دندان‌ها هستند ظاهر کاملا طبیعی به وجود می‌آورند به همین دلیل است که همواره محبوب بوده‌ و همچنان از آن به عنوان یک روش درمانی و زیبایی استفاده می‌شود. شناخت و آگاهی از عوارض کامپوزیت دندان باعث می‌شود که راحت‌تر نسبت به انجام یا عدم آن تصمیم بگیرید.

کامپوزیت چیست؟

کامپوزیت چیست؟

کامپوزیت روشی درمانی و زیبایی برای پر کردن حفره‌های دندانی است که همرنگ سایر دندان‌ها بوده از این رو ظاهری طبیعی به وجود می‌آورد.

کامپوزیت همچون خمیری است که از رزین، گلاس و کوارتز تشکیل شده است که روی دندان‌ها فرم می‌گیرد و برای پر کردن حفره‌های دندانی ایده‌آل است و باعث مرتب شدن دندان‌های نامرتب می‌شود. برای نصب کامپوزیت نیاز است که مینای دندان در حد بسیار جزئی تراش داده شود.

به طور کلی کامپوزیت بدشکلی دندان‌ها را برطرف کرده و منجر به اصلاح سطح و لبه دندان‌ها می‌شود. از سویی دیگر رفع لکه و زردی دندان‌ها و ترمیم شکستگی و دندان‌های لب پر شده با کامپوزیت امکان پذیر است.

کامپوزیت‌ها انواع مختلفی دارند که دندانپزشک با توجه به آسیب موجود در دندان‌ها، نوع مناسب آن را انتخاب می‌کند. هرچند که کامپوزیت فواید زیادی دارد که به طور گسترده از آن استفاده می‌شود با این حال شناخت معایب و عوارض کامپوزیت دندان ضروری است.

بیشتر بدانید : خدمات اندو تخصصی

مضرات کامپوزیت دندان

پروسه کامپوزیت می‌بایست توسط دندانپزشک در محیطی مجهز انجام شود. دندانپزشک قبل از اقدام به کامپوزیت، ابتدا شرایط بیمار را بررسی کرده و سلامت دهان و دندان وی را می‌سنجد.

برخی از افراد کاندیدای مناسبی برای انجام کامپوزیت نیستند در واقع بهتر است گفته شود به جای اینکه بتوانند از مزایای آن بهره‌مند شوند بیشتر دچار خطرات کامپوزیت دندان خواهند شد.

چنین افرادی می‌بایست به جای کامپوزیت از روش‌های دیگر استفاده کنند. افرادی که نباید کامپوزیت کنند کسانی که هستند که از مشکلات زیر رنج می‌برند:

• دندان‌ قروچه‌
• بیماری‌های دهان و لثه
• ناهنجاری‌های فک و دهان
• ساییدگی یا پوسیدگی شدید دندانی
• دندان‌های به ‌شدت نامنظم و به ‌هم ‌ریخته

معایب کامپوزیت

معایب کامپوزیت

با وجود اینکه کامپوزیت یک روش درمانی و زیبایی محسوب می‌شود با این حال گاه جنبه‌های منفی داشته که باعث می‌شود برخی از افراد بنا به توصیه دندانپزشک یا صلاحدید شخصی از انجام آن خودداری کنند. معایب کامپوزیت دندان عبارتند از:

بیشتر بدانید : کامپوزیت دندان

• ماندگاری کمتر در مقایسه با لمینت:

لمینت روکش نازک و ظریف همرنگ دندان‌ها است که در دو نوع ونیر کامپوزیت و لمینت سرامیکی وجود دارد. کامپوزیت‌ها نسبت به لمینت‌ها از استحکام کمتری برخوردار هستند در نتیجه در برابر ضربه و مواد رنگ‌زا مقاومت کمتری نشان می‌دهند. به همین دلیل از عوارض کامپوزیت دندان می‌توان به ماندگاری و طول عمر کمتر آن نسبت به لمینت اشاره کرد.

• تغییر رنگ و لکه پذیری سریع:

از معایب کامپوزیت می‌توان به تغییر رنگ و لکه پذیری سریع اشاره کرد که برای نگهداری بهتر می‌بایست تا حد امکان از خوردن و نوشیدن مواد غذایی دارای افزودنی و رنگ‌ دهنده خودداری کرد.

• نیاز به پولیش و تعمیر:

یکی از معایب کامپوزیت دندان این است که علاوه بر مرتب مسواک زدن و نخ دندان کشیدن هر چند وقت یک بار نیاز به پولیش برای براق ماندن و تعمیر دارد تا اگر لب پر یا شکسته شده است تعویض یا برطرف شود به همین دلیل باید مجدد به دندانپزشک مراجعه کرد.

خطرات کامپوزیت دندان

آشنایی با عوارض کامپوزیت دندان باعث می‌شود فرد تصمیم بهتری بگیرد و انتخاب آگاهانه‌تری داشته باشد. کامپوزیت دندان باید توسط دندانپزشک حرفه‌ای انجام شود زیرا فرایندی تخصصی بوده و نیاز به دانش ویژه و تجربه دارد در غیر ات صورت فرد به جای اینکه بتواند از آن لذت ببرد دچار مشکلات بعدی خواهد شد. برخی از خطرات کامپوزیت دندان که اگر توسط دندانپزشک ناشی و با مواد غیر مرغوب انجام شود، عبارتند از:

• عفونت لثه
• بوی بد دهان
• حساس شدن لثه
• پوسیدگی دندان‌ها
• همرنگ دندان‌ها نبودن
• یکدست نبودن دندان‌ها
• ایجاد فاصله بین دندان‌ها

بیشتر بدانید : ایمپلنت دندان

عوارض کامپوزیت دندان

عوارض کامپوزیت دندان

عوارض کامپوزیت دندان ممکن است شامل موارد زیر باشد:

1. حساسیت:

برخی افراد ممکن است به مواد موجود در کامپوزیت دندان حساسیت داشته باشند و علائمی مانند درد، تورم و قرمزی دندان‌ها را تجربه کنند.

2. تغییر رنگ:

در برخی موارد کامپوزیت دندان ممکن است تغییر رنگ دهد و باعث شود دندان‌ها به رنگ طبیعی خود نباشند که این امر در دندان‌های بسیار روشن بیشتر اتفاق می‌افتد.

3. شکستگی:

در صورتی که کامپوزیت دندان هنگام نصب توسط دندانپزشک به شدت فشرده نشده باشد، ممکن است شکستگی ایجاد شود.

4. خوردگی:

کامپوزیت دندان ممکن است در برابر خوردگی و حملات اسیدی حساس باشد و باعث خوردگی دندان‌ها شود.

5. جایگزینی:

گاه کامپوزیت دندان ممکن است نیاز به جایگزینی داشته باشد، به خصوص در صورتیکه به صورت پروتز استفاده شده باشد.

6. عدم تطابق:

کامپوزیت دندان ممکن است با رنگ و فرم دندان‌های طبیعی تطابق نداشته باشد که این امر تاثیر بسیار منفی بر ظاهر و زیبایی دندان‌ها دارد.

در امان ماندن از عوارض کامپوزیت دندان

در امان ماندن از عوارض کامپوزیت دندان

مراقبت‌های بعد از ترمیم دندان با کامپوزیت بسیار مهم است زیرا تا حد زیادی کمک می‌کند که فرد از مضرات کامپوزیت دندان در امان باشد و طول عمر آن افزایش یابد. برخی از مراقبت‌های پس از کامپوزیت دندان عبارتند از:

• استفاده از دهانشویه بدون الکل
• خودداری از مصرف مواد غذایی سفت و سخت
• استفاده مرتب و منظم از نخ دندان و درست مسواک زدن
• عدم خوردن و نوشیدن خوراکی‌های بسیار سرد یا خیلی داغ
• اصلاح ایرادهای کامپوزیت در صورت احساس تیزی یا عدم قرارگیری دندان‌ها روی هم
• خودداری از خوردن غذاها و نوشیدنی‌های رنگی مانند قهوه، پفک، نوشابه، چای پر رنگ، شکلات، سس و …

در غیر این صورت ممکن است کامپوزیت تغییر رنگ دهد، شل شود، لب‌پر یا شکسته شود، دندان زیر کامپوزیت پوسیده شود که دهان بوی بد بدهد، لثه عفونت کند و …. که همگی از عوارض کامپوزیت دندان به شکل غیر اصولی و در نتیجه عدم رعایت مراقبت‌های پس از آن هستند.

کامپوزیت یک روش زیبایی مقرون به صرفه است که که ظاهر دندان‌ها را بهبود داده و عملکرد آن را بهتر می‌کند. ‌انتخاب دندانپزشک ماهر که تشخیص دقیقی داشته باشد و بتواند روش‌های مختلف درمانی و زیبایی مانند کامپوزیت را به خوبی انجام دهد، بسیار پر اهمیت است.

در همه جای دنیا کلینیک‌های متعدد دندانپزشکی وجود دارند که می‌توان دندان‌ها را آنجا کامپوزیت کرد اما در اصل به هر دندانپزشکی نباید اعتماد کرد. برای در امان ماندن از عوارض کامپوزیت دندان، نام آریل را به خاطر بسپارید.

بیشتر بدانید : دندانپزشکی دیجیتال

کلینیک دندانپزشکی دیجیتال اریل: لبخندی زیبا در کمترین زمان

کلینیک دندانپزشکی دیجیتال اریل با 10 سال تجربه در زمینه پیشگیری و درمان بیماری های دهان و دندان و 5 سال سابقه تخصصی در دندانپزشکی دیجیتال، به عنوان یکی از بهترین و معتبرترین مراکز درمانی در این زمینه شناخته شده است.با استفاده از تجهیزات پیشرفته و به روز، توسط تیم متخصصان مجرب، کلیه خدمات دندانپزشکی عمومی و تخصصی از جمله ایمپلنت دیجیتال ، کامپوزیت ،اندو تخصصی، لمینت و درمان های زیبایی دندان را به شما ارائه می دهیم.
هدف ما: درمان شما با بالاترین کیفیت، مناسب ترین هزینه، سریعترین زمان و بهترین خدمات است.

جهت دریافت مشاوره رایگان و اطلاع از هزینه با شماره های درج شده در سایت کلینیک آریل دنتال (دکتر وحید سعیدیان) تماس بگیرید.

آدرس :
• آدرس: نیاوران، خیابان باهنر، بعد از سه راه یاسر، پلاک 284، طبقه همکف، ساختمان فروردین، واحد 3

• اینستاگرام: ariel.dentistry

شماره تماس :
021-2277007 | 021-22707090 –  09373037090

ایمیل :
infodrsaeedian@gmail.com

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *